אז למה לא? 
הנה היא באה: אם ההודעות* שתפתח את הפתיל שכולכן חיכיתן לו. קונטרברסיה שכמותה לא נראתה על מסכינו למן הפתילים של מרד הנפ... (שקט, ג'יני, לבקבוק ומייד!)
ובכן, הגעתי לעמודה ה-400 וקצת של היונה הבודדה. אם תשאלו אותי, הספר היה צריך להיגמר כבר, אך מסתבר שעדין לא עברתי את החצי. הספר לא כתוב רע, מקמרטרי משתמש בחמרים חזקים, ואוגסטוס מקריי הוא הקוּל בגברים, ללא כל ספק.
אלא מאי? או..
הבעיה הרצינית היא, לדעתי הלא נחשבת, שהספר נופל בין הכסאות. הוא מערבון, עם חומרים של מערבון, סצינות של מערבון, שפה של מערבון וגיאוגרפיה של מערבון, אבל הוא רץ על הכרטיס של "תיאור המערב הפרוע כפי שהיה באמת" ושוכח שלא כל מה שהיה באמת, מעניין. הבחירה הזו הופכת את העלילה לאיטית להחריד, משעממת במקצת, (ולא יוספה, כאן אין מדובר בשיעמום משובח)ומקמרטרי לא מצליח לספק הצדקה לעניין הזה.
תראו לדוגמה איזה צימעס רעיוני עושה ורגס יוסה מהחומרים ההיסטוריים ב"מלחמת סוף העולם". תחשבו על הבורשט הפסיכולוגי שג'וזף קונראד רוקח מחיי הימאים בלורד ג'ים (הודעה ממש בקרוב) ועוד יותר בלב המאפלייה. תיזכרו בטשולענט הסאטירי המטורף שהלר מגיש במילכוד 22, ותבינו לכמה כיוונים הסיפור של יונה בודדה היה יכול ללכת.
למרבה הדאבה, הוא לא פונה לאף אחד מהנתיבים האלה, ומשאיר אותנו עם סאגה חסרת בשר - וזה ממש מתמיה בסיפור שמשתתפות בו כל כך הרבה פרות - שבורחת מלתאר את הגיבורים שלה כהירואיים וגדולים מהחיים, אבל לא מספקת אלטרנטיבה אמיתית למערבון הקלאסי.פה ושם מקמרטרי רומז על אפשרויות מפתות: בקטע אחד למשל, אוגוסטוס מתייחס לעובדה (הלגמרי בנאלית היום) שהאינדיאנים התייחסו לאדמה טוב בהרבה מהמתיישבים הלבנים שנישלו אותם ואומר (בערך, לא בא לי לחפש את המקום): "יכול להיות שנלחמנו כל הזמן בשביל הצד הלא נכון"? בהזדמנות אחרת גאס מציע ללורנה לחשוב על עצמה כעל לקוח שבא לזונה שהוא גבר. בשני המקרים הרעיון המבורך של היפוך היוצרות נשאר תלוי באוויר, והעלילה חוזרת חיש קל למיינסטרים המערבוני-גברי-לבן-אמריקאי.
על חוסר הבשר, מקמרטרי מחפה בשפע של התפייטויות ותיאורים אווירתיים, שאותי באופן אישי הצליחו לעייף לגמרי. יכול להיות שעוד אחזור לחלק השני של הספר (מה שאומר שהוא לא כ"כ רע) אבל זה יקח עוד זמן, ואורגזמה מהעניין הזה כנראה כבר לא תצא לנו.
לסיכום: יונה בודדה, כנראה ספר מומלץ לאנשים שהם לא אני.
וכמובן: מה יקרה ומה יחלוף שואלים הכתבים
כשלאורך כביש החוף מתייצבים החצבים
שלוםשלום
רחל
* מה יש? מה שמותר לארנון וגנקל ודני ומיכל מותר גם לי. אמא היא מה שאני אומרת שהיא אמא (רק אל תספרו את זה לאמא שלי).
באמת, למה לא?
מכיוון שרחלי עבדה כל כך קשה וכל כך יפה יצאה לה ההודעה, אני, בלי שמץ של נקיפות מצפון (מה זה אני שואל ובצדק) מעתיק חלקים נבחרים מההודעה שלה.
את בני הגוונים המינוריים הניתנים לשינוי, אשים בתוך סוגריים רבועות, ואת החלקים איתם אין לי שום בעיה, אותיר על כנם, ככתבם וכלשונם.
שתיים שלוש:
הנה היא באה: אם ההודעות* שתפתח את הפתיל שכולכן חיכיתן לו. קונטרברסיה שכמותה לא נראתה על מסכינו למן הפתילים של מרד הנפ... (שקט, ג'יני, לבקבוק ומייד!)
ובכן, הגעתי לעמודה ה-400 וקצת של היונה הבודדה. אם תשאלו אותי, הספר היה צריך להיגמר כבר, אך מסתבר שעדין לא עברתי את החצי. הספר לא כתוב רע, מקמרטרי משתמש בחמרים חזקים, ואוגסטוס מקריי הוא הקוּל בגברים, ללא כל ספק.
[910 העמודים של הספר נגמרו ביומיים טרוטי עיניים, ובסיומם נאנחתי: "אין עוד?"]
אלא מאי? או..
הבעיה הרצינית היא
[מעלתו הגדולה של הספר],
לדעתי הלא נחשבת, שהספר נופל בין הכסאות. הוא מערבון, עם חומרים של מערבון, סצינות של מערבון, שפה של מערבון וגיאוגרפיה של מערבון, אבל הוא רץ על הכרטיס של "תיאור המערב הפרוע כפי שהיה באמת" ושוכח שלא כל מה שהיה באמת, מעניין.
[ומוכיח, שכל מה שהיה באמת, מאוד מאוד מעניין, אותנטי ומרתק]
הבחירה הזו הופכת את העלילה לאיטית להחריד,
[איטיות נפלאה של העלילה {דיויד לינץ' על מכסחת הדשא}]
משעממת במקצת, (ולא יוספה, כאן אין מדובר בשיעמום משובח)ומקמרטרי לא מצליח לספק הצדקה לעניין הזה.
[נהדר ומענג, ומקמרטרי, למזלו ולמזלנו של מיכל ושלי, לא צריך לחפש הצדקה לשום fucking דבר, רק להמשיך לכתוב ולכתוב עוד ועוד מהדבר המשובח הזה]
למרבה הדאבה, הוא לא פונה לאף אחד מהנתיבים האלה, ומשאיר אותנו עם סאגה חסרת בשר - וזה ממש מתמיה בסיפור שמשתתפות בו כל כך הרבה פרות - שבורחת מלתאר את הגיבורים שלה כהירואיים וגדולים מהחיים, אבל לא מספקת אלטרנטיבה אמיתית למערבון הקלאסי.
[ומספקת אלטרנטיבה אחול מניוקי למערבון הקלאסי]
פה ושם מקמרטרי רומז על אפשרויות מפתות:
[לאורך כל הספר מפתה אותנו מקמרטרי באפשרויות שונות, דרכי מחשבה חדשות, פתיחות ומקוריות]
בקטע אחד למשל, אוגוסטוס מתייחס לעובדה (הלגמרי בנאלית היום) שהאינדיאנים התייחסו לאדמה טוב בהרבה מהמתיישבים הלבנים שנישלו אותם ואומר (בערך, לא בא לי לחפש את המקום): "יכול להיות שנלחמנו כל הזמן בשביל הצד הלא נכון"? בהזדמנות אחרת גאס מציע ללורנה לחשוב על עצמה כעל לקוח שבא לזונה שהוא גבר. בשני המקרים הרעיון המבורך של היפוך היוצרות נשאר תלוי באוויר, והעלילה חוזרת חיש קל למיינסטרים המערבוני-גברי-לבן-אמריקאי.
על חוסר הבשר,
[בנוסף לאסאדו-סינטה-קישקעס, דליקטס אה-לה מקמרטרי]
מקמרטרי מחפה בשפע של התפייטויות ותיאורים אווירתיים, שאותי באופן אישי [את אהובתי רחל בי"ת שלוש נקודות] הצליחו לעייף לגמרי. יכול להיות שעוד אחזור לחלק השני של הספר (מה שאומר שהוא לא כ"כ רע) אבל זה יקח עוד זמן, ואורגזמה מהעניין הזה כנראה כבר לא תצא לנו.
[ "לנו", זאת אומרת,לרחל בי"ת ולכל אותם שבגוף שלישי, אותם בדרך כלל או באופן חד פעמי, בוחרת רחל בי"ת לצרף אל האג'נדה השיאית מבחינה מגדרית שלה. אני ומיכל בי"ת,anyway, חווינו את אחד הזיונים היותר טובים שלנו מזה שנים]
לסיכום: יונה בודדה, כנראה ספר מומלץ לאנשים שהם לא אני.
[I rest my case]
באהבה ובידידות, א. הקטן,
שבמו אצבעותיו המגוידות, שרף את אחרון הקשרים החברתיים שעוד נותרו לו.
שלומשלום.