מדוע סופרים אינם מתלהבים מ"מכווצי המוחות" (שרינקים בלעז)? האם זה נכון והאם זה נורא 
כך מניחה מיכל בפתיל למטה, ונדמה לי שהיא צודקת. האם זה משום שסופרים סבורים שהם מבינים את נפש האדם טוב יותר מן הפסיכולוגים? האם בגלל שהסופרים אוהבים אותנו קצת קוקואים, כי הקוקואים יותר מעניינים ויותר אותנטים? האם בגלל שהסיטואציה פציינט-מטופל מגרה את חוש ההומור של הסופר? האם בגלל הספקנות המולדת של הסופר, שסבור כי מעוות לא יוכל לתקון? האם בגלל קינאה במשכורתם השמנה של השרינקים ובשאר טובות הנאה שהם מפיקים מעיסוקם? האם בגלל הפסבדו-מדעיות שבמקצוע השרינקאות? האם בגלל ניסיון אישי מר בטיפולים שכשלו? האם בגלל חייהם לצד בן/בת הזוג העוסקים ברפואת הנפש? האם... טוב, נגמרו לי הרעיונות.
בכל אופן, אני מציעה שנלבן את הסוגיה הנ"ל, כמובן בעזרת דוגמאות עסיסיות. את אחת ההתקפות הארסיות על הפסיכולוגיה מצאתי ברומאן האוטוביוגרפי של פנחס שדה "החיים כמשל". זהו קטע ארוך, שאצטט רף חלק ממנו, ועניינו ביקורו של פנחס הקטן, שהיה ילד "קשה חינוך", בתחנת ייעוץ פסיכולוגי וביקורו של פסיכולוג בבית הוריו:
"אני זוכר את ביקורי במוסד ההוא, את הצפיה בחדר-ההמתנה, בין ילדים אחרים שהובאו - עקב היותם לא נוחים להתרועע, או חולמניים, או פרועים, ילדים שהיו שקועים בתוך עולמם הפנימי המסובך והמסתורי, - להיות מסורים להצקותיהם של כמה פקידים ו'רופאים'; ואני זוכר איך הוכנסתי לחדר אחד ושם נתנו לפני מיני שאלות ותשבצים, ועל פי תשובתי ביקשו סכלים אלה (אילו העמידוני לפני הברירה להיות פסיכולוג או להיות משוגע, לא הייתי מהסס אף כהרף-עין לבחור באפשרות השנייה) לשקול את שכלי ולתת לו ציון ומספר, כאילו היה זה שק קמח; ואני זוכר את ביקורו של 'הפרופסור'.
פרופסור זה (שמו היה שניאורמן, או שניידרמן) היה אחד השוטים הכי גדולים שפגשתי מימי, וסהדי במרומים כי, לצערי, לא מעט שוטים פגשתי. [...] הוא היה איש בא בימים, כרסתן, משופם, שמאחורי משקפיו נצנצו בנצנוץ חריף ובלתי נעים עיניו הקרות כמלפפון. (פעם קראתי באיזה מקום שהמלפפון קר תמיד במעלה אחת מן הטמפרטורה שמסביבו.) אני נשאתי את מבטי מעל הספר, והוא, בראותו אותי, צעק:
מה אתה שוכב כמו נבלה סרוחה? עד מתי תקרא ותקרא".
הגענו לנושא הקריאה, שהוא נושא רגיש בפורום, ובנקודה קריטית זו, מבחינת הגיבור ומבחינתנו, נעצור.