שרשור מתכונים לחג!

שרשור מתכונים לחג!

גם אתם הרגשתם ניחוח סתיו באוויר או שזה רק אני כבר חולמת על החגים המתקרבים? יש עוד חודש עד ראש השנה, אני מציעה שנתחיל שרשור מתכונים אהובים לחג, לעורר קצת רעיונות לשולחן חג חגיגי ומיוחד!
המתכון שלי הוא דווקא לקינוח מסורתי לפסח בטוויסט מיוחד לראש השנה!

אני מכינה עוגיות קוקוסבהן כולם נזכרים לקראת פסח...אצלנו אוכלים את זה כל השנה, אולי גם אתם תתמכרו אחרי שתראו כמה טוב זה יוצא בהכנה ביתית! זה פשוט-פשוט ואפשר להכין עם הילדים: מערבבים חצי מיכל קטן של שמנת, 2 חבילות קוקוס וחלב מרוכז. לפי התחושה תרגישו את העוגיות, שלא יהיו דביקות או יבשות מדי ושתהיה לכם אופציה להכין כדורים. לחצו עם האגודל על הכדור וצרו דיסקית, הכניסו בגומחה פקאן סיני, "קליק" שוקולד או אגוז מקדמיה - לחג אני מוסיפה תפוחים!

מכניסים לתנור, אופים ל-20 דקות על 180 מעלות.

מצננים את העוגיות כחצי שעה ואז מכינים רוטב שוקולד פשוט, מחממים נוטלה עם רבע מיכל שמנת (משתמשים במה שנשאר לנו) וחצי חבילת שוקולד חלב, מערבבים עד שנוצר מרקם חלק - לא להגיע לרתיחה! ואז טובלים את העוגיות ונוצר מעין חטיף "באונטי" טבעי, מתוק, מעולה וללא חומרים משמרים!

 

בתיאבון, אבל אני מזהירה...העוגיות האלה לא שורדות שעה על השולחן!

ממתינה לעוד מתכונים מכם  - מתוקים, מלוחים, חגיגיים - לכו על זה!

מנהלת פורום "חולי ניקיון"

הנושא נעול
מנהל הפורום
250+

אני מכינה את החלות המפורסמות שלי כמעט בכל סופ"ש. אבל בראש השנה הן מושקעות יותר. 

בקערת מיקסר 

כף שמרים 

כוס מים פושרים 

4 כפות סוכר

עם וו לישה אני מערבבת את כל החומרים במיקסר, בעוצמה הכי גבוהה במשך 5 דקות! הפעולה הזו פותחת את השמרים וגורמת להם להתחיל לעבוד. אני נותנת לתרחיף השמרים לנוח כעשר דקות. 

מוסיפה לתרחיף השמרים 1 ק"ג קילו מנופה 

1 כף מלח 

חצי כוס שמן 

3 כוסות מים 

לשים במיקסר את התערובת בעוצמה נמוכה כעשר דקות, עד שמתקבל בצק נעים ורך.  

מעבירים את הבצק לקערת פלסטיק (הוא תופח מהר יותר בקערת פלסטיק). מכסים את הקערה בנייר אפייה סנו סושי ומעל מגבת מטבח. מתפיחים כשעתיים.

יוצרים את צורת החלה שרוצים. 

לקראת החג אפשר להוסיף לבצק אגוזים, צימוקים, חמוציות ודבש ולהכין חלות חגיגיות ומתוקות. 

בתיאבון! 

אני מכינה את החלות המפורסמות שלי כמעט בכל סופ"ש. אבל בראש השנה הן מושקעות יותר. 

בקערת מיקסר 

כף שמרים 

כוס מים פושרים 

4 כפות סוכר

עם וו לישה אני מערבבת את כל החומרים במיקסר, בעוצמה הכי גבוהה במשך 5 דקות! הפעולה הזו פותחת את השמרים וגורמת להם להתחיל לעבוד. אני נותנת לתרחיף השמרים לנוח כעשר דקות. 

מוסיפה לתרחיף השמרים 1 ק"ג קילו מנופה 

1 כף מלח 

חצי כוס שמן 

3 כוסות מים 

לשים במיקסר את התערובת בעוצמה נמוכה כעשר דקות, עד שמתקבל בצק נעים ורך.  

מעבירים את הבצק לקערת פלסטיק (הוא תופח מהר יותר בקערת פלסטיק). מכסים את הקערה בנייר אפייה סנו סושי ומעל מגבת מטבח. מתפיחים כשעתיים.

יוצרים את צורת החלה שרוצים. 

לקראת החג אפשר להוסיף לבצק אגוזים, צימוקים, חמוציות ודבש ולהכין חלות חגיגיות ומתוקות. 

בתיאבון! 

אני מכינב את קציצומ הכרישה (הפרסה   של הספניולים   ) טעים טעים....

נשמע מקסים לחולת בישולים וקוקוס כמוני!!! 

אני הכנת השבוע מתכון מקסים שאותו לא המצאת אלא לקחתי מאתר מתכונים. אני מאוד אוהבת מוסקה. עוד מטיולים ביוון בילדותי. ניסיתי את האתגר, היה מומלץ לחג אכין גם גרסה טבעונית למתארחים הטבעונים שלנו. אח, כמה שאני אוהבת לבשל לחגים לשולחן חגיגי!

https://www.bishulim.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F/%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%94-%D7%A9%D7%90%D7%95%D7%94%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%90%D7%94%D7%95%D7%91

אוהבת חתולים, בישולים, ניקיונות וכתיבה emo_95.pngemo_97.pngemo_98.pngemo_94.png

קציצות כרישה!!! אפשר מתכון, נשמע מושלם אבל אני לצעריי אוהבת לבשל אך מומחית באיטלקי ומרוקאי - ממשיכה להתרחב מעבר לעדות הביתיות חחח

אוהבת חתולים, בישולים, ניקיונות וכתיבה emo_95.pngemo_97.pngemo_98.pngemo_94.png

חגית, מה את אומרת על אגוזים בחלה? פחות אוהבת מתוק אבל עשית לי חשק להפתיע את בני הבית עם לחם טוב טוב

אוהבת חתולים, בישולים, ניקיונות וכתיבה emo_95.pngemo_97.pngemo_98.pngemo_94.png

נזיד בשר עם בירה:כ2-2.5 קילו בשר כתף או שפונדרה.אני מעדיפה את הכתף.לחתוך לקוביות לא קטנות.לעטוף בקמח  ולטגן מכל הצדדים.

לוקחים ירקות שורש כל העולה על דעתכם :גזר סלרי ראש ראש פטרוזיליה.4 גזרים ושור חתוך לקוביות.

2 קישואים לקוביות

בצל שלם חתוך ל4

2 תפוחי אדמה לקוביות

4 שיני שום

פפריקה מתוקה מלח פלפל שחור  קינמון  2 פחיות בירה לבנה או בקבוק בירה גדול

אחרי שטיגנתם את הבשר לשים את כל הירקות לתבל להוסיף הבירה להוסיבערך כוס מים  3 כפות רסק עגבניות

הכל בסיר כבד כשעתיים  בתנור חום בינוני לבדוק מדי פעם להנמיך או להביה החום

הריח שיתפזר בבית משהו.....הטעם גן עדן בשבוע שעבר  הכנתי פעם שניה.ממש  נגמר  ...

מי שמעדיפה נזיד  חריף אפשר פפריקה  חריפה או לשים פלפל אחד בסיר

זה אמור  להתמצק  לא  להשאיר נוזלי מדי

להגיש  על אורז לבן  או על פירה

אורית וכולן בוקר טוב!

אני מכינה פשטידת כרישה ניפלא והיא סופחת פחות שמן.

לא ניסיתי באפיה צריך לנסות יצא בטח טעים.

מצרכים

 --------------------

איזה 2 כרישות לקחת את אלו שיש להן עלים ירוקים יפים!

6.ביצים

 1 עד 2 תפוחי אדמה,

קמח רגיל.

קמח מצות

בצל גדול,

פלפל,מלח, כורכום,קצת מרק עוף  אני אוהבת של  ויטה, שמן

סיר טפלון!

אופן הכנה

*************

אני קונה איזה שתי כרישות גדולות או 3 קטנות העיקר העלים

אחרי שטיפה טובה כולל העלים הירוקים

הבצל הלבן מאחת פורסת לפרוסות עבות ומאפסנת בפריז

למרקים במיוחד לחג לגונדי או למרק עוף.

את השאר קוצצת לפרוסות וחתיכות ומאפסנת בפריז בשקית או שתיים.

הכי טוב כשהקרישה קפואה.

לוקחים סיר טפלון בינוני אבל עמוק  ושופכים שמן בגובה של איזה חצי סנטימטר

 מוציאים את הכרישה הקפואה זו אם הירוק

ובשקית הניילון מכים בה בפטיש עץ שיתפרק הכול לחתיכות קטנות  ,לא קמח....

שופכים לקערה(אם לא רוצים ללכלך אז להכניס לקערה שקית ניילון נקייה כמובן ולתוכה

ואז תפוח אדמה אחד גדול או שניים פחות  גדולים

ואם יש קטנים אז איזה 4

ולרסקם על פומפיה -על העבה!

לרסק גם את הבצל פנימה.

להוסיף איזה 6- ביצים בינוניות או גדולות

להמליח ולפלפל אבל לא הרבה מלח

כי מוסיפים איזה שתי כפות מרק עוף ויטה, כשתי כפיות או כף כורכום.

אפשר בלי מרק ויטה!

אפשר בלי כורכום ומי שאסור לו מלח גם בלי מלח  רק קצת פלפל.

לבחוש ולהוסיף איזה שתי שלוש כפות קמח  תופח או מה שיש,

ולהוסיף כמה כפות קמח מצות זה מונע מהפשטידה להיות נוזלית

הבלילה צריכה להיות לא נוזלית ולא כבדה מדי היא צריכה להישפך כמו עוגה  בכבדות קצת

וכשמגיעים לקמח מצות להדליק את האש ולהציב עליה את הסיר

ולחמם הייטב את השמן - שלא ידבק.!

וכשהשמן ממש חם מאוד בזהירות לשפוך את הבלילה

לדפוק פעם פעמיים את הסיר על מטלית על השיש בזהירות

כך יצאו הבועות והבלילה תתאחד יותר-אם אין כוח אז לסובב וככה על הגד לדפוק קצת.

לכסות ולהנמיך אש לבינוני אחרי כן להנמיך קצת

מדי פעם להציץ אם זה לא חם מדי אז להוריד

אחרי שעה או שעה ויותר לראות אם הפשטידה מסתובבת כשמניעים את הסיר

אם לא להמשיך לבשל או לטגן אותה

לנעוץ מקל(כזה לשיפודים!) בכמה מקומות לבדוק יציבות וזה גם מוציא אדים

אחרי עוד רבע שעה לקחת סכין גדולה ובזהירות לסובב

אם דבוק לסיר לסובב בעדינות לנתק מהסיר

ומסביב בעדינות לעזור לפשטידה להיפרד מהסיר

במשך הזמן לקחת קיסם כזה שמשחילים עליו בשר למנגל

-רצוי שיהיה תמיד בבית בתנור לכול מטרה

(אני מכינה עליהם גם פרחים...כשזקוקים לקישוט על שולחן

אפשר מנייר טואלט להכין וזה מקסים או נייר קרפ)

ולדקור את הפשטידה כל פעם

לבדוק אם היא כבר התייצבה לגמרי

אם לא להמשיך בבישול, מי שיש לו להבה גדולה עליה

מכינים אבל על אש נמכה לא לישרוף.

זה לוקח כשעתיים עד שלוש ההכנה

סבלנות

יחסלו ברגע שתיהיה על השולחן..

ואז כשהפשטידה כבר מאוד יציבה וגם מסתובבת חופשי בסיר

לוקחים צלחת בגודל הסיר והופכים עליה את הפשטידה

בזהירות..

 רק לבדוק שהפשטידה נעה חופשי אחרת תיקרע

ואז להחליק אותה על הצד העליון שכעת הוא תחתון לסיר

ולתת עוד חצי שעה של טיגון על אש נמוכה.

ואז לסגור ולהשאיר אותה להיתקרר(אפשר אם יש כף עץ גדולה ישרה לעזור לה מעט מלמטה אם אחרי שעתיים לא משתחררת בעדינות מסביב אז תתרומם לבד)

תאמינו לי מי שאוהב פרסה=כרישה-לא ישאיר פרור!

ולגבי מי שרוצה לעשות לביבות

מהבלילה הזו בדיוק אפשר לעשות לביבות

ולהוציא על נייר סופג לספוג את השמן!

אני מעדיפה  את הפשטידה היא אלוהית!

באותה שיטה אפשר לעשות גם פשטידת תפוחי אדמה

ללא כרישה  אם יותר קמח ורק קצת קמח מצות  או רק קמח וללא קמח מצות.

תפקיד הקמח להדביק את החומרים ולעבות כי תפוחי אדמה ובצל מפרישים מים!

בתאבון.

עוד מעט אתן מתכון לכרובית אלוהית!

כרובית אלוהית!

כרובית איזה גודל שרוצים לפי כמה שאוכלים וזה נעלם מהר!

לשטוף ולהפריד לראשים.

לבשל במים עד שמעט מתרככת..

לשפוך מים ולקרר,

בינתיים מכינים בלילה

מביצים קמח וסויה(בקבוק קוקימן או מה מזמן לא הכינותי אז איני יודעת בטח יצאו עוד סוגים)..

הבלילה כזו כבדה קצת הרבה סויה! (אם ניגמר מכינים עוד)

 בינתיים מעמידים על גז מחבת גדולה אם שמן(אני משתמשת בנייר אפיה מתחת לשמן ככה זה סופג פחות)

ובצלחת נוספת שופכים קמח וטובלים את ראשי הכרובית

ואז בבלילה, לדאוג שהבלילה תיכנס לכול הראש מסביב -לשפוך אם כף אם צריך

ואז כשהשמן כבר רותח  בגובה של איזה סנטימטר או שניים

מכניסים את ראשי הכרובית אפשר לשפוך עליהם עוד בלילה

ומסובבים סביב סביב  עד שמזהיב הייטב ואז מוציאים על נייר סופג

יאמי!

זה טעים גם קר!

תהנו.

 

1.אמש שלחתי מתכון לפשטידת פרסה=כרישה

ושכחתי לציין ששם הפשטידה=   "פרסה לניה"!

2.גם שלחתי מתכון לכרובית בבלילה ושכחתי לציין ששמה" כרובית רחלי"!

.והיום אשלח לכם שני מתכונים

3.אחד "תפוחי אדמה נוסח ערני"!

ופלטת ביצים  שיתאהבו בה הילדים       ושמה "ביצי מיקהאור"!

______________________________________---

נתחיל בפלטת הביצים

  1. 1.    ראשית צריך מחבת גדולה
  2. 2.    אם אין אז פחות ביצים ואפשר להכין בשתי מחבתות אם צריך הרבה
  3. 3.    הביצים בצורתם זו ניתנות לאכילה חמות ואחרי איפסון במקרר  בבוקר כשממהרים נותנים לילד ולנשנש קר יאמי.  אפשר לחמם שניה במיקרו להכניס לפיתה אם טחינה וירקות או בפרוסה איך שרוצים.–הביצה הזו רשת הצלה להורים הממהרים או כשרוצים לפנק ולהזין מכינים פלטה אחת וכשמתקרר חותכים למשולשים ואם נישאר למקרר, אפשר להכין מראש מחזיק יפה כמה ימים טרי טעים מזין.
  4. 4.    ניתן להוסיף בצל ירוק קצוץ, תרד פרוס, אפשר להכין יחד או משלושת הסוגים..

 

החומרים:

למחבת גדולה

6-7 ביצים

כמה גלעיני שום מרוסקים דק.

כורכום,מלח,פלפל, פפריקה אדומה מתוקה,

מי שאוהב בצל ירוק קצוץ, אפשר להעשיר וגם בתרד קצוץ.

חמאה או מי שלא אוהב מעט שמן.

אופן הכנה

להעמיד מחבת על הגז עליו דף נייר אפיה ככה לא נידבק ויוצא נהדר

להניח על הדף חיכת חמאה או כשתי כפות שמן.

לחמם ובינתיים בקערה:

להכניס 6-7 ביצים ולטרוף אותן במזלג  להוסיף שום כתוש,מלח מעט,פלפל, ככפית  כורכום וחצי כפית פפריקה מתוקה ואפשר בלי.

כשהחמאה כבר רותחת או השמן למזוג לבפנים את הבלילה ולכסות ,

בתחילה על אש קצת גבוהה ואחרי כן להנמיך

להציץ לפעמים תופח אז לחורר  ולטגן ועד שהביצה מיוצבת .

אם יש כף עץ ורצוי לרכוש -להרים מעט ולראות אם כבר הביצים מטוגנות הייטב

ואם כן ויציב למעלה לסובב ולהרים  אם כף העץ או מזלג או כלי כזה לעוגה

כך שניתן להפוך בבת אחת אם הכף

ואז לטגן מהצד השני וכשמוכן לכבות.

אפשר לאכול מיד או קריר או בסנדויצים או לקחת בקופסה לעבודה או לילדים לבית ספר.

נכדי טרם היציאה לגן מבקשים משולש

ולזה אני מכינה גם בורקס אם תרד גבינה בולגרית תפוחי אדמה ובטטה

אז יש ארוחת בוקר בדרך וויטינים עד שאוכלים בגן או לארוחת העשר בבית ספר

שניתן להכניס לקופסה ביצה כזו ובורקס או לזה מלפפון עגבניה פלפל שושקה אדום או ירוק טעימים.

רוצים פיתה מדהימה??

אז חומוס או טחינה  על זה מעט  מטבוחה וביצה כזו ולזה חתיכת נקניק שאוהבים

אפשר להוסיף חסה או במקום מטבוחה רסק עגבניות לא  קצ'ופ כי מתוק מדי,

אפשר במקום -מלפפון חמוץ רצוי בחומץ  ויש לכם פיתה מעדן!

 בתאבון.

עוד מעט מרשם תפוחי אדמה נוסח ערני.

תפוחי אדמה נוסח ערני!

**********************

תפוחי אדמה (הכול תלוי בגודל הסיר הכמויות כרצונכם)אני אוהבת אדומים פחות מים.

בצל רגיל ואפשר לשלב גם אדום.

ביצים ,אפשר גם בטטות!

שמן.

 הכנה

לבשל ביצים  4-6  לקשות לקרר אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר קלופות.(אם זה לסיר גדול מאוד מאוד אפשר יותר)

לקלוף כמה תפוחי אדמה.

ובטטטה אחת או שתיים(אפשר בלי בטטות)תלוי בגודל ובגודל הסיר.

הכול תלוי בגודל הסיר

ולזה בצל אחד ענק או כמה קטנים.

מלח, פלפל, שמן.

בסיר לשפוך כמה כפות שמן הכול על פי כמות ההכנה

על זה פרוסות בצל -הרבה

עליהן כמה ביצים פרוסות גם .

עליהם בנדיבות פלפל שחור או לבן דק -וקצת מלח למי שאסור אפשר בלי מלח.

עליהם -לפרוס תפוחי אדמה קלופים אפשר באלכסון   לא דק מדי כחצי סנטימטר,

עליהם פרוסות בטטה,

על זה שוב מלח ופלפל בנדיבות,

ועל זה שוב פרוסות בצל וביצה

ושוב תפוחי אדמה ובטטה

ועל זה ביצה ובצל מלח פלפל ומלמעלה לזלף על הכול שמן לא הרבה .

לכסות ועל להבה די גבוהה ואחרי כעשר דקות(רק לא ענקית) להנמיך.

אחרי כחצי שעה (מי שלא אוהב חריכה לשים רק על אש נמוכה-החריכה למטה עושה את זה טעים רק לא מדי,) להפוך מעט אם כף עץ

ולהמשיך לבשל וכך עד שכשלוקחים לטעימה תפוחי האדמה כבר רכים.

להפוך בעדינות זה מתפרק אבל טעים ברמות!

תהנו!

 

סלט נהדר שיפאר כל שולחן חג 

סלט ברוקולי

חותכים ברוקולי לחתיכות קטנות.
2 גזרים חתוכים לקוביות (אפשר גם מגורד)
בצל סגול קצוץ

להכין בצנצנת – 3 כפות מיונז, קצת חומץ, כף סוכר, קצת מלח – לערבב הכל ולהוסיף לסלט חצי שעה לפני ההגשה, כדי שישב קצת על הסלט.
ברגע האחרון להוסיף – חמוציות וגרעיני חמניות קלויים.

אני מבשלת צלי בשר בחתיכה אחת (כמובן שכמה חתיכות שמיועדות ל 20 איש) (תבלינים לפי טעמכם) קודם סגירת הבשר ואח"כ להוסיף את הבשר לבצל מטוגן. להוסיף כמובן נוזלים. אני מבשלת בשר שייטל.

לאחר שהבשר רך רך , מורידה חלק מהנוזלים שלו לכלי, ומשאיר את השאר עם הבשר - וכשמתקרר - למקרר.

יום למחרת כשהבשר קר מהמקרר , ניתן לפרוס אותו כמו פסטרמה.

מהנוזלים שהורדנו לאחר בישול הבשר, אני מכינה תוספת של פטריות (טריות חתוכות) וערמונים והם משמשים כתוספת מעל הבשר

כשמגישים אותו.

אודליה לשעבר מוריה

לביבות (קציצות פרסה)

לקצוץ פרסה  (החלק הלבן ומעט מהירוק) לאחר ששוטפים היטב.

אני קוצצת בקוצץ ירקות חשמלי בפולסים (כדי שלא יהיה מחית)

להרתיח עד שמתרכך.

כשמתקרר, לסחוט היטב מהנוזלים (או בין כפות הידיים או במכשיר שהוא כותש תפוחי אדמה לפירה - מעין כותש שום ענק)

למי שאין -פשוט לסחוט חזק.

להוסיף לתערובת : מלח, פלפל, ביצה ופירורי לחם .

ליצור לביבות שטוחות ולטגן משני הצדדים.  מגישים עם חצאי לימון . (לטפטף לימון ממש הכרחי)

אודליה לשעבר מוריה

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
חולי ניקיון
בחר
בחר