האם כדאי לשטוף פירות וירקות בסבון?
זה לא סוד שהפירות והירקות שלנו מלאים בריסוס. גם כשאנחנו קונים בסופר ובוחרים אחד אחד בידיים שלנו - אנחנו לא היחידים שנוגעים בפרי או בירק. בביקורי האחרון באיטליה נכנסתי לסופר לקנות פירות ושם - כמו שיש שקיות - יש גם כפפות חד פעמיות שחובה לשים אותן כשאתה בוחר פירות.
רובכם לא נוהגים לשטוף ירקות בסבון – אך אם יש כאלו שכאן חשבו על הרעיון – כדאי לכם להישאר עם המים. מתברר שלשטוף ירקות ופירות בסבון זו טעות נפוצה. לפי דעת מומחים, חומרי ניקוי לשטיפת ירקות ופירות לא יעילים יותר משטיפה במים. קיימת חשיבות עליונה לשטיפת ירקות ופירות במים. חשוב לשטוף אותם במים זורמים ולא רק להשרות אותם.
כדאי במיוחד לשפשף את קליפתם של הפירות והירקות בעלי קליפה עבה או שעירה כגון: אפרסק, תפוח אדמה וכד' (יש לשפשף באמצעות מברשת תחת מים זורמים).
גם לטמפרטורת המים יש חשיבות - ועדיף להשתמש במים קרים ולא בחמים!
הסיבה שבגללה לא כדאי לשטוף בסבון כלים – היא כי לירקות ולפירות קיימים נקבוביות, ולכן סבון כלים או חומרי הלבנה, עשויים להילכד או להיספג ע"י הנקבוביות. שטיפה שנעשית לפני הכנסתם למקרר יכולה להוריד את מרבית החיידקים שכבר נמצאים על הפרי או הירק.
האם יצא לכם לשטוף פירות וירקות בסבון? מה דעתכם בנושא? אשמח לשמוע.
בברכה,
קאדן
מנהלת פורום חולי ניקיון