קולמוס היקר. כשכותבים משהו בנושא שנוי במחלוקת חריפה, חשוב "לדקדק בקוצו של יוד", לדייק בתיאורים ולהימנע מטענות (או שאלות רטוריות) שלכל אדם בר דעת הן מגוחכות, אלא אם בשעת וויכוח סוער, שלאחר מכן, באור יום קר מצטערים עליהן. לכן, שאלתך בגוף הפוסט הראשון בדיון "אפשר להרהר ולדון בשאלה האם ישראל באמת נצחה?" היא מגוחכת.
למה אני מתכוון? הרי ברור לכל אדם שפוי שמלחמת ששת הימים הייתה נצחון מדהים לישראל, שהפך את הקערה על פיה ושינה לעשורים את מאזן הכוחות באזור. באנלוגיה,האם אדם בר דעת היה שואל שאלה רטורית כמו "האם בעלות הברית באמת נצחו את גרמניה הנאצית"?
כלומר, אם אתה רוצה להעלות נושא הכואב לך (מה שאתה קורא לו "כיבוש") ולשכנע שזה לא טוב, הרי שהיית צריך לשאול "מה היה קורא אילו ישראל הייתה עושה כך וכך". אני מניח שה"כך וכך" לדעתך היה צריך "למנוע את הכיבוש" אלא אם כן איני מבין את כוונתך? כלומר, להחזיר את השטח שנכבש ואת המצב כאילו שלא היתה מלחמה - נכון?
אך האם שאלת את עצמך מה היה קורא אילו? אני רוצה להביא כמה שאלות מעניינות מתוך כתבה של בלוגר ענק, ELDER OF ZION, כאן http://elderofziyon.blogspot.com.au/2013/06/if-six-day-war-hadnt-happened.html?m=1
Thursday, June 06, 2013 If the Six Day War hadn't happened...
•Would there be a Palestinian Arab state today on the West Bank and Gaza? •
Would Israel's Arab neighbors consider the 1949 armistice lines as "borders" today? •
Would Jews would be allowed to visit their holy places in Jerusalem, Bethlehem, Hebron and elsewhere today?
•Would Israelis in the Galilee be safe from fire coming from the Golan Heights today?
•Would there have not have been another war of aggression mounted against Israel since then? •
Would the Middle East would be a safer place today?
•Would worldwide terror today be lessened?
•Would the Palestinian Arab "refugee" problem have been solved by now?
•Would Israel-haters hate Israel any less?
If the answers to all of these are "no," and they almost certainly are, then why does anyone think that Israel turning the clock back to early 1967 would improve things - today?
מעניין יהיה אם המגיבים כאן, המלאים בצדקנות לוהטת להוכיח את איוולת ה"כיבוש" יכולים לענות לשאלות אלה. כמובן, שאם דעתם האמיתית שישראל מראש היא חטא בלתי נמחה ורצונם בחורבנה, אז אולי יגלו זאת מייד, לא יסתתרו מאחורי גינויים ל"כיבוש". אבל אלה הרואים עצמם כ"ציונים ממחנה השלום", אנא, ענו על השאלות.