טלי, ממש לא נאיבית ובטח לא טובה מידי
לכל אדם האופי שלו שמשפיע על התנהגותו.
את מדברת על כלה מכשפה ועלייך כאדם שנותן ומבליג ומאפשר וחם, את מציגה עצמך כאדם חיובי שמוכן אפילו להתקרבן (להיות קרבן) לכלה מהגהינום ובלבד שהנכדים לא יסבלו מחסך סבא-סבתא.
ובכן, איני מכירה אותך ויכול להיות שאת בדיוק כמו שאת מתארת את עצמך, אבל את מתעלמת מנקודה אחת קטנה אבל חשובה, לפחות לדעתי.
כשיש רגישויות, לא מסתכלים על מה שאת מציגה במודע כלפי חוץ אלא מחפשים את מה שמסתתר מתחת, את הזרמים התת קרקעיים.
אני חושבת שכשאת עושה/נותנת את אמורה לעשות זאת כי את רוצה, לא כי את מתכוונת לגבות תמורה על כך.
ו"תמורה" יכולה להיות מיידית, יכולה להיות ברמת הציפיות ויכולה להיות משודרת ברמת האכזבה שאת ממשיכה ומתאכזבת מכך שכלתך לא מספקת את הציפיות שלך ממנה, ברמת הלא מודע.
את מסתכלת על היחסים בינך לבין כלתך מהמקום הפגוע שלך ולא מהמקום האובייקטיבי שיכול לאפשר גם את הביטוי של כלתך לסיבות שאת כל כך מפריעה לה.
ויכול להיות שכלתך שהיא באמת כלה מהגהינום, ועדיין, היא הבחירה של בנך, היא אם ילדיו, ואת זה את חייבת לכבד, לדעתי האישית כמובן, בלי כל קשר למה שאת מרגישה ביחס לזה.
הביטויים בהם את משתמשת מעידים על בעיה אצלך שיכולה להסביר את יחסה של כלתך אלייך.
למשל: "היא פשוט השתלטה עליו".
למשל: "לכן אני לא מתלוננת כשלא מתקשר למרות שתמיד אפשר למצוא חמש דקות לשיחה".
זה מורגש ומשפיע גם אם את חושבת שאת מצליחה להסתיר את זה היטב.
וזה גורם לבנך להיות במצב בלתי אפשרי ובסופו של יום - מרחיק אותו עוד קצת כיוון שאין מה לעשות, היא היתה ונותרה הבחירה שלו לחלק את חייו עמה ואיתה הוא הולך לישון בלילה.
ולכן לפעמים עדיף לעשות פחות.
לא להתאמץ לשלוח אימייל ביום ההולדת שלה, לא להתנצל ולא ללקק ולא להזמין לארוחות ערב, פשוט לתפוש מרחק, לא להסביר ולא ליזום שיחות, לא לקנות ובטח לא לבטל את עצמך.
וכמו שאמר מי שאמר למי שאמר וזה אמיתי לגמרי - לפעמים הורים מתגרשים מילדיהם כי זה פשוט לא מסתדר, ועם זה צריך ללמוד לחיות, בדרך כלל עם עזרה מקצועית, אבל אי אפשר לכפות בכוח מערכת יחסים שכנראה הורעלה באיזשהוא שלב בהתחלה מסיבות כאלה ואחרות, ועד שלא מבררים את הסיבה האמיתית, שוב, באמצעות טיפול רציני ולא שיחה שכדרכן של שיחות מהסוג הזה עוברת בדרך כלל לפסים של התגוננות והתנצחות וחיפוש הצודק במקום להכיר ולהודות בטעויות - אי אפשר להתקדם.
ולי עצמי יש כלה, ואני חיה ומודעת למורכבות העדינה של מערכת היחסים בין אם הבן לכלה.