שוקי מזל טוב
אין כל הגבלה לצאת לעבוד ואין כל הגבלה ברמת השכר. השתכר ככל שאתה מסוגל ורוצה.
נכות מעבודה הינה נכות רפואית. בניגוד לנכות הכללית היא אינה משולמת בגין אובדן כושר עבודה ומותנה בה.פגיעה היחידה האפשרית היא איבוד תקנה 15 (אובדן הכושר המקצועי) במידה וקיבלת חלק מהאחוזים בגין תקנה זו.
אקדים ואומר שלפני שאתה רץ לשוק העבודה כדי לחפש לעצמך עבודה אני אישית ממליץ לך לבחון את אפשרות להשתלב תחילה בתהליך של שיקום מקצועי . על פי החוק וכנכה מגיע לך שיקום מקצועי על חשבון הביטוח הלאומי. מדובר באפשרות לרכוש ולהרחיב השכלה, לרכוש מקצוע מכובד ומבוקש שמתאים למגבלה החדשה. נצל אפשרות זו ורכוש מקצוע שאתה מסוגל לעבוד בו ולקבל בו שכר ראוי ומכובד. מקצוע שכזה גם ישפר את הסיכוי שלך להצליח להשתלב בעבודה בעתיד.
בנכות מעבודה ניתן לקבל עד 90 אחוז מהכסף העתידי שמגיע לך בתשלום אחד וכבר היום, כך שאם אתה רוצה לממש זאת אתה תוכל לצבור סכום גדול מאוד ולהשתמש בו לעיסוק עצמאי או להשקעה בעיסוק עצמאי אם אתה חפץ בכך.
לגבי מה ששאלת,
1 התשובה היא שמותר לך לעבוד ואין שום מגבלות לכך.
2 אין תקרת השתכרות והשמיים הם הגבול. רק שעיסוק במקצוע שהיה ברשותך קודם לנכות יכול לפגוע באחוזים של תקנה 15 במידה ואלו קיימים.
3 תוכל לחפש תעסוקה בדרך המקובלת ובכל מערך התעסוקה הקיים. יש אתרי אינטרנט המציעים משרות ויש לשכת התעסוקה ויש גם לשכות העסקה פרטיות. יש עיתונים. על פי חוק השוויון אסור להפלות אותך ובשל הנכות ולכן כל משרה שבה אתה מסוגל לעסוק למרות המגבלה שלך טובה עבורך ואתה יכול לפנות ולבקש להתקבל.
4 לנכי עבודה יש ארגון יציג המאגד את נכי העבודה, לארגון פעילות ענפה, אתה מוזמן ליצור עימו קשר .
יום טוב
קובי כהן
מנהל פורום שונים דומים (נכים)