אומגה 3 בראי הרפואה הסינית

שלום רב, הייתי רוצה לדעת מה אומרת הרפואה הסינית על חומצת השומן אומגה 3? בנוסף אני שואל מה דעת המומחים על אומגה 3 משמן מרווה מרושתת?

ישראל- תשובתו של אסף פאיט, ידיד ומומחה לתזונה מקרוביוטית.

ברפואה הסינית אין התייחסות לחומצות שומן מסוג אומגה 3 באופן נפרד מכלל חומצות השומן. שומן ושמן נחשבים ברפואה הסינית כמזיני אנרגיית ה-Yin, בעלי השפעה מזינה, מלחלחת, מקרקעת ותומכת. לטווח ארוך צבירת שומן מזינה גם את אנרגיית ה-Yang של הגוף בכך שהשומן עוזר לשמור על חמימות ומהווה מקור חלופי ועשיר לאנרגיה זמינה. אם נתבונן באילו מזונות מצויים חומצות שומן אומגה 3, מסוג EPA ו- DHA המשמשים את גוף האדם, נגלה שחומצות שומן אלו קיימות במזון מן החי הניזון מעשב ירוק (בקר, כבש, עוף ומוצריהם: ביצים, איברים פנימיים) או בדגי הים הצפוני הניזונים מפלנקטון ואצות (הליבוט, סלמון, מקרל, בקלה, טונה, סול, סרדינים). המזון הנ"ל מן החי נחשב ברפואה הסינית בעל יכולת לחיזוק ה-Jing, האנרגיה הבסיסית ביותר בגוף האדם. ה-Jing מרוכז בגוף האדם במוח, בזרע, בשחלה ובמח העצם. במקומות אלו נמצאים גם הריכוזים הגבוהים ביותר של אומגה 3, לכן ניתן לומר שאומגה 3 מן החי יכולה לחזק את ה-Jing. לגבי אומגה שלוש מרווה, היא מכילה חומצת שומן אומגה 3 מסוג ALA שאינה שימושית באופן ישיר. גוף האדם צריך להמיר את ה- ALA לחומצות מסוג EPA ו- DHA. יכולת ההמרה נמוכה ולכן אי אפשר להסתמך על אומגה 3 צמחית למילוי כל הצרכים של הגוף בהקשר אומגה 3. בברכה, אסף פאיט Dip.Ac.CH www.foodenergetics.com
מנהל הפורום
20+
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
רפואה סינית עתיקה
בחר
בחר