אוקיי. אז סבבה! בעצם רצוני לחדד, ולתקן.
למה דתל"שים כן צריכים חיזוק על ששינו דרכם. ולא שאני מסכים עם זה. רק אסביר למה הם צריכים חיזוק. אז כך, דתל"ש בחוג שממנו יצא, פעמים שהוא מנוכר ופעמים מיתנכר. למה? לרוב זה מתסביכים שכאילו שונאים אותו. אך האמת שלא שונאים אותו. אלא, את היצר הרע שבו. וכאשר הוא נפגש עם העולם החילוני הוא יתקבל כרגיל עד שיגיד ויגלה מאיזה עולם הוא הגיע. ישנם, (חילונים כמובן) שיביטו עליו בבוז איך עזבת? וזאת משום שהם באים מידי פעם לטעום יהדות מהי. וקשה להם מחמת יצרם. אך ישנם כאלה שיקרבוהו רק כדי להשלים עם דרכם ולגבש אותה כדי להרגיש מחוזקים... ומגובשים. (כביכול) וזה נובע מקושי טבעי מסוים! אך ישנו רובד נוסף המיסתעף לכיון השמאלני יותר, שמגמתם היא להכפיש כל נושא דת והלכה ובנקודה כזאת, הרי שיקפצו כעל רוב שלל, וזאת מתוך איבה. ואף הייתי אומר ללא היסוס ואני עומד אחרי דברי, זה מתוך חוסר ידע ובורות בנבכי היהדות. ועכשיו לגבי חוזרים בתשובה, מי שחוזר בתשובה אינו סוג ב' אלא סוג א' א' למה? כי הוא מתעלם מהיצר שלו ואף דוחק בו לא להכנע. וזה קשה מאוד. נקודה! הרבה לא חוזרים בתשובה רק בגלל יצר התאווה. אך למה בעצם החוזרים בתשובה לא תמיד מיתברגים בחברה החרדית? ולמרות הכל הם נשארים בה. זה עפי' הגמ' שאומרת: "אשרי אדם הנושא אישה והיא בת עירו" למה? משום שאדם שמיתחתן עד מישהי שגרה בסביבה בה הוא גדל הרבה יותר קל להם להסתדר מבחינת הטבעים וההרגלים. וזה היגיון פשוט. אך כאשר שניים שמנסים להינשא לצורך העניין, והם משני אוכלוסיות שונות זה יותר קשה כי כל אחד היתרגל אחרת. זה כמו שיש מזרחיים ששונאים את הסגנון הרציני האירופאי. לעומת האירופאים שלא מבינים את העממי שיש במזרחיים. יש צדדים לכאן ולכאן, ולא נכנס. לכן זו הסיבה שלפעמים ואני מדגיש לפעמים יש קשיי היתאקלמות בחברה החרדית בגלל שוני הסיגנון. ולא מתוך חשיבה שלילית. וזה תלוי בהרבה גורמים ומניעים. אך לגמרי לא נכון כי בעת"ש הם סוג ב'. ואני לא מדבר איתכם על עולם הבא. עזבו אותכם. אני מדבר על ההנאה שיש בעולם הזה בדרך התורה והיהדות, טעמו וראו כי טוב. ואיך אמר לי אתמול אחד שחזר בתשובה: השכר שלך גדול משלי כי אתה עושה את דרך ה' מתוך אמונה טהורה ואתה חושב שאתה מיתגבר על מה שקורה בעולם החילוני שהתאוות חופשיות. הוא אומר לי אני מקבל פחות שכר כי אני יודע שזה שטויות והבל ואני בעצם נהנה בלימוד התורה