לקות למידה
זהבה היקרה,
קודם כל, אם יש לבתך ליקוי למידה, אז אין ברירה אלא לקבל את זה, כי הליקוי קיים, בין אם נקבלו ובין אם לאו...
בכל אופן - על מנת לדעת האם יש ליקוי למידה, הילדה צריכה לעבור אבחון.
לגבי המקור לליקוי: ליקוי למידה אינו נגרם ממצב משפחתי, וזאת אני אומר בוודאות בהסתמך על ההגדרות המדעיות לליקוי למידה.
ייתכן, עם זאת, שלבתך ישנם קשיים אחרים, לאו דווקא ליקוי למידה, למשל קשיים בתחום הרגשי, המשפיעים על התפקוד בלימודים. קשיים אלה אכן יכולים להיות קשורים למצב המשפחתי. שימי לב שאני נזהר מאוד בדבריי, מכיוון שאני לא יודע שום פרט, לכן אינני יכול לומר לך שום דבר חד משמעי על קשיים אחרים שייתכן ויש לבתך.
אבל אני יכול לומר בוודאות מוחלטת:
אם הליקוי אכן קיים (או כל בעיה אחרת, בתחום הלימודי או הרגשי) - אז אין ברירה אלא לקבל אותו, גם אם זה קשה (וזה אכן קשה). אם מתעלמים מבעייה - היא מחריפה, והשפעותיה גוברות. על מנת להתמודד עם ליקוי למידה או כל בעייה, חייבים קודם כל להכיר בקיומה. רק כך תוכלי לתת לבתך את התמיכה שאת רוצה לתת לה.
לגבי תורשה - יש מחקרים רבים בנושא, ואין תשובה חד משמעית. אני יכול לומר לך שאני פוגש הרבה הורים שמתקשים להבין מה הבעיה של הילד, וכשאני מסביר להם במדויק מהם הקשיים של הילדים וממחיש להם מה הילד חווה ואיך הוא מרגיש, אני מקבל לפעמים תגובות כאלה: "זה מזכיר מה שהיה לי כשהייתי בעצמי תלמיד!" אבל השאלה לגבי מידת המרכיב התורשתי היא משנית בחשיבותה, הכי חשוב זה איך מקבלים את הליקוי (אם ישנו) ואיך מתמודדים ואיך עוזרים לילדה. אם את רוצה ייעוץ יותר מפורט ומעמיק את יכולה ליצור איתי קשר במייל odlrdgn@walla.co.il ואני אשתדל לעזור.