לחם שאור

לחם שאור

שלום לכולם.

קוראים לי אשר ובזמן הקורונה התחלתי להתנסות אפיית לחמי מחמצת.פתחתי מחמצת שאני מאכיל אותה כל יומיים או שלושה או שאני מוציא ממנה לאפייה אני משתמש בקמח מלא 70% והבצק שלי בדרך כלל בהידרציה של 65% 70%.שכחתי לציין שהמחמצת היא בערך בת חודש פלוס כמה ימים.

נסיתי כמה מתכונים ללחם מקמח מלא ובכל המתכונים תמיד כתוב שהתפחה ראשונה לוקחת הרבה זמן(זה ברור)אבל אף פעם לא התייחסות לכמה זמן צריך להתפיח את הלחם אחרי שעיצבתי אותו.

היה ניסיון אחד שכמעט הצליח והיו כמה חורים יפים בלחם אבל רמת הדחיסות הייתה עדיין גבוהה.

אתמול לאחר ניסיון מספר 8 יצא בצק מדהים אבל באפייה מכיוון שהבצק היה קצת נוזלי הוא יצא כמו פיתה ונראה לי שלא נתתי לו זמן התפחה מספק.התפחה ראשונה הייתה במקרר 7 שעות 8 שעות ולאחר מכן הוצאתי אותו לטמפ החדר לעוד שעתיים.עצבתי אותו לצורה הסופית ושוב הכנסתי להתפחה במקרר של עוד בערך 4-5 שעות.

בסופו של דבר הלחם יצא פיתה.

מס שאלות

כמה זמן צריך לתת ללחם התפחה שניה?

מכיר את מבחן האצבע אבל אף פעם אני לא בטוח אם זה נכון ללחם או לא.

הבצק שלי תופח יפה אבל משום מה בכל מיני סרטונים ביוטיוב על לחמי מחמצת הלחם תופח שם הרבה יותר

האם המחמצת שלי לא חזקה מספיק?

איך אני יכול לבדוק אותה?

והאם יש למישהו מתכון שעבד לו ויצא לו לחם פצצה?

יש לי תמונה בראש של הלחם שאני רוצה שיצא אבל המרחק עדיין רב.

סליחה על החפירה

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אפיה ומתוקים