עוגת גבינה פירורים הורסת (מתכון קל!!!)

שלום חברים 

אני שמחה לשתף אתכם, דקה לפני שבת במתכון קל וכל כך טעים של העוגה הקלאסים - גבינה פירורים 

בסופף המתכון קישור לבלוג שלי בו תוכלו לראות גם את המתכון הזה ועוד רבים אחרים :) וגם קישור לדף הפייסבוק שלי בו תוכלו לעקוב אחרי בין מתכון למתכון

 

גבינה פירורים הורסת (ואני קוראת לה בבלוג - העוגה של גל)

 לעוגה בקוטר 26-28 עגולה (אפשר מרובעת סטדנרטית)

עוגה גבינה פירורים בקלי קלות 

ל'בצק'
300 גרם פטי בר בטעם חמאה (אני אוהבת עלית)/ עוגיות חמאה
5 כפות סוכר רגיל
100 גרם חמאה מומסת
כף תמצית וניל/ ליקר שקדים (אמרטו)

לגבינה 
2  שמנת מתוקה (לפחות 38 אחוז שומן- אין מה לעשות, טעים זה גם משמין לפעמים)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (אני מעדיפה 'צרפתי' של מיימונס)
500 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
3/4 כוס אבקת סוכר
חצי כוס חלב
2 קליפות של לימון מגורר
1/2 שקית ג'לטין (7 גרם)
1/3 כוס מי ברז

להכנה:
ממיסים את החמאה במיקרו, מוסיפים את פירורי הפטי בר ומהדקים 2/3 מהכמות לתחתית של תבנית משומנת. מכניסים לפריזר, את שאר הפירורים מכניסים למקרר עד לקישוט העוגה.

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד. מכניסים בינתיים למקרר.
מערבלים במיקסר חלב, סוכר, גבינות במהירות נמוכה כמה דקות ומוסיפים את הפודינג עד שתתקבל תערובת חלקה, תוך הוספת גרידת הלימון.

ממיסים את הג'לטין במים (כרבע שעה עד שכל הנוזלים נעלמים).

מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים באמצעות מרית בזהירות רבה, יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומקפלים בזהירות.
יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים, מפזרים את הפירורים הנותרים ומצננים לפחות 4 שעות.

 

 

שלכם, עדי קאופמן,


לעוד מתכונים ותמונות (ובעיקר הסיפור המלא שמאחוריהם) אתם מוזמנים לבלוגים שלי ולדף הפייסבוק שלי -  


www.kaufman-cooking.blogspot.co.il 


http://saloona.co.il/kaufman-cooking/ 


https://www.facebook.com/kauffmancooking?ref=hl

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אפיה ומתוקים