עוגת שושנים - שמרים ופטיסייר קקאו-שוקולד נפלאה

היי חברים פרסמתי לפני כשעה מתכון נהדר לשמרים שושנים בבלוג שלי 

אני שמחה להזמינכם - לינק בסוף המתכון 

בבלוג תמונות של כל שלבי ההכנה השונים והסיפור שמאחורי המתכון :)

 

עוגת שמרים שושנים ופטיסייר קקאו - שוקולד 


לבצק השמרים 
1/2 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
רבע קוביה שמרים / רבע שקית שמרים טריים / שקית אינסטנט שמרים 11 גרם
3 וחצי כוסות קמח רגיל
2/3 כוס סוכר רגיל
40 גרם חמאה רכה
2 חלמונים מביצה גודל L / 3 חלמונים מביצה גודל M
1/2 כפית מלח שולחן

למלית פטיסייר קקאו - שוקולד 
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
(אפשרות להוסיף למעט מתיקות בנוסף 50-100 גרם שוקולד חלב, זו אופציה בלבד)
2 כפות קקאו
30 גרם חמאה
2/3 כוס חלב + 1/4 כוס חלב
3 כפות גדושות סוכר
2 ביצים L/ 3 ביצים M
3 כפות קמח רגיל

לסירופ הסוכר
1/2 כוס מים
2/3  פחות כף כוס סוכר
מעט תמצית וניל / שקיק סוכר וניל 

להברשה 
ביצה טרופה

 זה רק נראה הרבה - זה כלום עבודה (תופתעו כולכם, בעיקר פחדני השמרים)

מכינים את הבצק 

ראשית חשוב לי לציין, את הבצק אפשר להכין ידנית (עם סבלנות), אפשר להכין עם מיקסר יד שיש לו ווי לישה (מיקסר יד חשמלי שעולה כמה עשרות שקלים) ולא רק במיקסרים הגדולים הבומבסטיים.

כמו שאתם רואים לא היו לי שמרים טריים בבית והשתמשתי באינסטנט - ויצאה לי עוגה נהדרת, ממליצה בחום לקנות בכמה גרושים ולאחסן למקרה חירום. (חירום = לא היה לי עצבים ללכת שוב פעם לצרכנייה)

מכניסים לקערה את הקמח, סוכר ושמרים

בוחשים היטב את הקמח עם הסוכר והשמרים, בכדי שהנוזלים לא יגעו באופן ישיר בשמרים ויאטו את עבודתם.

מוסיפים את שאר החומרים, ביצים, חלב, שמנת מתוקה, חמאה (מלבד המלח, אותו נוסיף לקראת סוף הלישה)

ומתחילים ללוש במהירות נמוכה, לאחר כדקה עוברים למהירות בינונית

כשהבצק מתחיל להתכדרר להוסיף מלח וללוש עוד כחצי דקה, אנחנו מפסיקים את הלישה ומעבירים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ולשים מעט (כדקה) ליצירת בצק חלק.

אחר סיום הלישה נכניס את הבצק לקערה ונעטוף בנילון נצמד / מגבת לחה לתפיחה בת כשעה.

לקראת סוף התפיחה נתחיל להכין את פטיסייר הקקאו -שוקולד שלנו:

הכנת פטיסייר קקאו - שוקולד 

לקערה אחת (חסינת חום) מכניסים קקאו, כף סוכר, חמאה ושוקולד.
לקערה רגילה מכניסים 1/4 כוס חלב + ביצים + קמח ומערבבים היטב לקרם חלק.
בקלחת קטנה (סיר קטן) מחממים 2/3 כוס חלב וסוכר עד לסף רתיחה. מורידים לרגע מהאש ומוסיפים מעט מתערובת הביצים לסיר, מערבבים היטב למניעת היקרשות (השוואת טמפרטורות בשפת הקונדיטורים) ואז מכניסים את כל התערובת לסיר, ממשיכים לבשל ותוך כדי לערבב עם מטרפה ידנית קטנה כל הזמן, תוך חצי דקה התערובת תתחיל להסמיך עד שתהפוך ל'פירה', ככה זה בדיוק נראה. 
ברגע זה מורידים מהאש מעבירים מייד לתערובת השוקולד - קקאו ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים - ויש לנו פטיסייר קקאו - שוקולד נפלא! (אפשר לטעום, זה מבושל, ואם חסר לכם קצת סוכר להוסיף)

 

מחלקים את הבצק לשנים מרדדים כל אחד בנפרד לעלה רחב ומורחים מחצית מפטיסייר הקקאו - שוקולד ומגלגלים

באמצעות סכין חד מחלקים את הבצק לפרוסות שיהפכו ל'שושנים' בעובי 2 ס"מ

  מכניסים את השושנים אל התבנית ששומנה מראש (שווה במקרה הזה גם להניח בתחתית נייר אפייה למניעת הדבקות)

מתפיחים כרבע שעה בתבנית עצמה (רק ברגע האחרון מורחים בביצה טרופה!!)
בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מכניסים לתנור כ- 40- 50 דקות עד שפני העוגה זהובים ויש ניחוח באוויר של שבת :)
בדקות האחרונות של האפייה אנו מבשלים בקלחת את המים עם הסוכר והווניל, כשהעוגה יוצאת בעודה חמה מברישים מספר פעמים את העוגה בסירופ שנותן לה מיימד של טעם וצבע מהמם!!! 

תפסיקו לפחד משמרים ותתחילו לאפות, שמעתם?
זה כלום - שטויות במיץ עגבניות ויש לכם בבית עוגה ברמה של קונדיטוריה :)

אנחנו הולכים לקרוא עיתון של שבת

כל התמונות מההתחלה ועד הסוף בבלוגים שלי בסלונה ובבפוגפוסט

תהנו ותאפו :)

 

שלכם, עדי קאופמן,


לעוד מתכונים ותמונות (ובעיקר הסיפור המלא שמאחוריהם) אתם מוזמנים לבלוגים שלי ולדף הפייסבוק שלי -  


www.kaufman-cooking.blogspot.co.il 


http://saloona.co.il/kaufman-cooking/ 


https://www.facebook.com/kauffmancooking?ref=hl

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אפיה ומתוקים