מתכון לעוגיות של סבתות - עוגיות תמרים וקינמון

שלום חברים פרסמתי בבלוג שלי מתכון לעוגיות שרק אמהות וסבתות יודעות להכין, עוגיות עם 'נשמה יתרה' שלא ניתן להביא משום קונדיטוריה. 

הבית יתמלא בריח נוסטלגי - באחריות! והעוגיות יאכלו עוד לפני שתספיקו למצוא כלי אטום בארונות...

בבלוג יש תמונות של כל תהליך ההכנה - קישור ישיר כאן:

http://kaufman-cooking.blogspot.co.il/2013/08/blog-post_13.html

עוגיות תמרים וקינמון 
לבצק (יצאות כ- 50 עוגיות דקות-בינוניות)
3 כוסות קמח
200 גרם חמאה (חתוכה לקוביות)
1/2 כוס סוכר 
1-2 כפית תמצית וניל 
2 חלמונים ביצה M
1 ביצה M
1 שמנת חמוצה (200 מ"ל)/ 1 יוגורט לפחות 3 אחוז (0200 מ"ל)
  
למלית
ממרח תמרים (כן, זה שקונים בסופר בכמה שקלים)
כף קינמון 
1/2 כוס אגוזי מלון טחונים (אופציה בלבד, אני לא משתמשת לרוב)
 
לבזיקה - כמה כפות אבקת סוכר.
 
ולעבודה:
למעבד מזון עם להב או למיקסר עם וו גיטרה מכניסים את כל החומרים יחד. מערבבים בפולסים או במהירות איטית-בינונית עד שנוצר כדור בצק. מפסיקים את הפעולה ומעבירים לניילון נצמד.
יש להכניס למקרר לפחות לשעה. אני ממליצה - אם אפשר אז כמה שיותר הרי זה משובח. הבצק מקבל אישיות בזמן במקרר, הוא מתגבש כבצק ולא כפריטים. אני ממתינה לפחות 5-6 שעות אבל זה לגמרי יוצא טעים גם בלי. 
 
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
 
מוציאים את הבצק מהקירור. מקמחים מעט משטח לעבודה, ומחלקים את הבצק לשני חלקים באמצעות סכין.
לוקחים חלק ראשון ו'מועכים' מעט עם הידיים ומתחילים לרדד עם המערוך.
לאחר הרידוד של החלק הראשון (כ- 1/2 ס"מ עובי) מורחים את ממרח התמרים בשכבה אחידה ומעל מפזרים קינמון (ואם רוצים אגוזים)  ומתחילים לגלגל.
הגלגול מתחיל מצביטה של החלק התחתון כלפי מעלה (כמה ממ"מ) ואחר כך בהמשך בגלגול (זה מקל מאוד על הגלגול של הבצק) על לקבלת רולדה. יש לצבות את הצדדים על מנת שבאפייה לא יפתח והמילוי יצא.
 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, באמצעות סכין מסמנים (כמעט חיתוך) את העוגיות. 
 
ומכניסים לתנור - זה יוצא כ- 20-25 דקות, אבל יש לבדוק.
חשוב שהעוגיה תהיה מוכנה מכל הצדדים (מעט שומה מלמעלה ומלמטה).

מוציאים, מצננים, ובוזקים אבקת סוכר לקישוט.
ומחלקים לכל מי שאוהבים עד........... שנגמר.
 
לכו להכין עוגיות  - תראו כמה זה קל ופשוט ועד כמה התוצאה הבייתית שווה פי אלף מכל קונדיטוריה. תהנו חברים!
פטפוטים על אוכל - עדי קאופמן מבשלת (ואופה המון) - http://kaufman-cooking.blogspot.co.il/
 
 

שלכם, עדי קאופמן,


לעוד מתכונים ותמונות (ובעיקר הסיפור המלא שמאחוריהם) אתם מוזמנים לבלוגים שלי ולדף הפייסבוק שלי -  


www.kaufman-cooking.blogspot.co.il 


http://saloona.co.il/kaufman-cooking/ 


https://www.facebook.com/kauffmancooking?ref=hl

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אפיה ומתוקים