שאלה בנושא סופלה שוקולד-הצילו....

שלום רב,

פעמיים ניסיתי לעשות סופלה שוקולד. פעמיים יצאו לי עוגות, ממש ממש טעימות, אך לא סופלה. הצילו.... מה עושים?

הכנסתי לתנור בדיוק לזמן שהיה כתוב. אני מאד מקפידה על ההוראות ואם נכתב להכניס בין 15 ל -20 דקות אז הכנסתי ל-16.

תודה! 

שלום,

אני לא יודעת איזה מתכון הכנת ואם תרצי אני אשמח לתת לך מתכון מוצלח שלי.emo_01.png

אבל יש לי כמה שאלות:

במה הכנת את הסופלה? מה גודל הכלי/הקוקוט?

באיזה טמפ' אפית?

באיזה מקום מיקמת את המגש עם הסופלה? (תחתית התנור/אמצע/ עליון?)

עשית אפיה רגילה או עם טורבו?

 

אורלי

 

מנהל הפורום
20+

אורלי היי,

אשמח מאד לקבל את המתכון שלך...תודה! עשיתי את הסופלה בתבנית עם 6 שקעים למאפינס. החום היה 190-200 ושמתי אותו במרכז התנור, שהיה במצב טורבו.

תודה! 

15-16 דקות לקוקוטים כאלו זה המון זמן. תורידי ל10-11 דקות.

תעקבי אחרי האפיה ברגע שאת רואה שנהיה לסופלה קרום קריספי למעלה זה כבר מוכן אחרת זה יהיה סתם עוגת שווקולד בלי להיות נוזלי בפנים.

 

אורלי

מנהל הפורום
20+

היי, צריך גג 180 מעלות בייחוד אם טורבו.. ותוציאי כשעדיין רוטט, מקסימום אם המאפינס יתקררו קצת זה יתקשה

מחוץ לתנור.

אשמח גם לקבל מתכון טוב :)

הבטחתי מתכון טוב אז בבקשה...

 

100 גרם שוקולד

75 גרם חמאה

75 גרם סוכר 

2 ביצים

75 גרם קמח

 

להמיס את החמאה להוריד מהאש ולהוסיף את השוקולד.

לשים במיקסר את הביצים והסוכר עם וו גיטרה ערבוב קצר ואז להוסיף את השוקולד המומס.

להוסיף את הקמח לתת ערבוב איטי עד שתהיה מסה אחידה.

אפיה ב200 מעלות 8-9 דקות.

 

לא לשכוח לספר איך יצא emo_01.png

 

אורלי

מנהל הפורום
20+

אורלי היקרה,

יצא לי נהדר. עשיתי פעם אחת עם שוקולד חרובים, משום שאני אלרגית לשוקולד ופעם אחת עם שוקולד חלב, משום שמשפחתי יותר אוהבת שוקולד חלב. יצא נהדר! 

שאלה לי אליך, אם אני עושה את הסופלה יום לפני ההגשה, איך לדעתך כדי לחממם, כדי שזה יצא כמו במסעדות וכמובן כדי שלא אאפה את זה יותר על המידה?

תודה!  

אורלי היקרה,

יצא לי נהדר. עשיתי פעם אחת עם שוקולד חרובים, משום שאני אלרגית לשוקולד ופעם אחת עם שוקולד חלב, משום שמשפחתי יותר אוהבת שוקולד חלב. יצא נהדר! 

שאלה לי אליך, אם אני עושה את הסופלה יום לפני ההגשה, איך לדעתך כדי לחממם, כדי שזה יצא כמו במסעדות וכמובן כדי שלא אאפה את זה יותר על המידה?

תודה!  

אורלי היקרה,

יצא לי נהדר. עשיתי פעם אחת עם שוקולד חרובים, משום שאני אלרגית לשוקולד ופעם אחת עם שוקולד חלב, משום שמשפחתי יותר אוהבת שוקולד חלב. יצא נהדר! 

שאלה לי אליך, אם אני עושה את הסופלה יום לפני ההגשה, איך לדעתך כדי לחממם, כדי שזה יצא כמו במסעדות וכמובן כדי שלא אאפה את זה יותר על המידה?

תודה!  

היי,

 אני שמחה לשמוע שיצא טוב emo_01.png

יש לך שתי אפשרויות:

הראשונה שלדעתי גם עדיפה יותר -  להכין את המסה בקוקוטים ולהקפיא. להוציא קצת לפני האפיה ולאפות כרגיל.

השניה לאפות ולשים במקפיא ואז לחמם במיקרו או בתנור בחום נמוך לזמן קצר.

 

אורלי

מנהל הפורום
20+

היי , במהלך חיפושים נתקלתי במתכון הבא http://www3.colman.ac.il/iceberg/matkonim2.html. מומלץ בחום!! :)

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אפיה ומתוקים
בחר
בחר