מקיאנטה

מקיאנטה

איך בדיוק מכינים את הקפה הטחון במקיאנטה?

מיצוי קפה במקינטה

הי איריס, מקינטה היא מכשיר למיצוי קפה על כירה. למקינטה 2 תאים. התא התחתון הוא כלי קיבול למים (קצת כמו פינג'אן), התא העליון מכיל את הקפה לאחר המיצוי. בין המיכלים יש תא המורכב מפילטר (סל) שמכיל את אבקת הקפה הטחון ומעליו צינורית שתפקידה להוביל את הקפה הממוצה לתא העליון. למקינטה גדלים שונים הנמדדים בכוסות. מצורפת תמונה עם שמות החלקים. אופן השימוש במקינטה: מפרידים בין המיכלים (הברגה). ממלאים מים במיכל התחתון עד הקו. אם אין סימון חשוב למלא עד מתחת לנשם פורק הלחץ. עדיף להשתמש במים מסוננים או מטופלים ולא מי ברז. כמות הקפה הנדרש משתנה לפי גודל המקינטה. הכמות לכוס היא בין 6.5 ל-7.5 גרם (תלוי באחוז הרובוסטה בבלנד). אם אין מדיד – צריך למלא את הסל בכפית עד הסוף ולהדק היטב. מחברים בין התאים בחזרה כאשר הסל נמצא בין התא התחתון לעליון. מניחים על הכיריים. לאחר כמה דקות הקפה הממוצה יתחיל לצאת בתא העליון. יש להמתין עד שהמיכל מתמלא ומפסיק לזרום קפה מהצינורית. כדאי לשים לב – הטחינה של הקפה אמורה להיות גסה מאספרסו ודקה מפילטר ולכן חשוב לציין בפני מי שטוחן עבורכם את הקפה שאתם עומדים להשתמש בו במקינטה אזהרה – לפני פירוק וניקוי המקינטה חשוב מאוד לקרר אותה היטב בהצלחה, צוות מומחי הקפה של עלית
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
קפה
בחר
בחר