אולי לא קראתי "כהלכה".
ואולי לא ברור מה זה אומר "לקרוא כהלכה". מנין לך שאתה זה שקורא "כהלכה"? אולי אתה לא קראת טוב?
אני אומר שאין מושג כזה "לקרוא כהלכה". כל אחד קורא ומפרש על פי הבנתו. אם אתה חושב שהבנתך היא האמת המוחלטת, אני סבור שאתה חי באשליה. לי פשוט יש דיעה שונה מהדיעה שלך. והדיעה שלך איננה אלא עוד דיעה, ולא האמת המוחלטת.
לגופו של עניין: אם אתה מראש מניח שיש שם אלימות מצד בן הזוג, אלא שהיא פשוט עוד לא נגלית, אלא ברמה המילולית, אז אתה עושה את הטעות שנקראת "הנחת המבוקש". אתן לך דוגמה: בוא נדון בשאלה האם קיימת נפש בנפרד מגוף האדם, ובוא אני אוכיח לך שהיא קיימת: הרי אם יש נפש, סביר להניח שהיא לא תתגלה לעיני החומר. כלומר, בגלל שאנחנו עשויים גם מחומר, אנחנו לא יכולים לראות בעיני הגוף נפש לא חומרית. כלומר, הנפש תתגלה רק כשאנחנו נישאר בלי עיני החומר (כלומר כשנמות), ואם אנחנו לא רואים אותה כרגע, זה פשוט מצב זמני. לא רק זה, אלא העובדה שאנחנו לא רואים אותה בעיני החומר רק מוכיחה שהנפש אכן לא חומרית, בדיוק כמו שטענתי מלכתחילה.
מה אתה אומר על התרגיל הזה? הנחתי שיש נפש ואז הסברתי שבגלל זה שקודם הנחתי שיש נפש, אז הוכחתי זאת. זה מה שאתה עשית. אתה לא קראת על אלימות פיזית, רק מילולית, אבל אתה הנחת שיש שם אלימות פיזית נסתרת, שעוד לא מתגלית, וזה מוכיח שבסוף היא תתגלה, וזה הרי ברור כי אם אתה חושב ככה, זו בוודאי האמת... זה שאין כרגע אלימות פיזית ומעולם לא הייתה, לא מרתיע אותך מלקבוע שהוא אדם אלים.
אני שוב אומר, ואנא קרא את דבריי כהלכה: הוא צועק עליה ומקלל אותה. זה מגעיל מצידו, ואולי זאת אלימות מילולית, אבל - לפי דעתי, כמובן - לא כל מי שצועק ומקלל מכה אחר כך. יש המון המון אנשים שרק צועקים ומקללים, ולעולם לא מרימים יד.