אמנם הגעתי להחלטה..
אבל כולם מונעים בעדי לבצע אותה , כולם (ההורים הבעל האחיות)רוצים שנלך לייעוץ וננסה בכל זאת. אני יושבת עם עצמי ובוכה , אני לא רוצה להמשיך לחיות איתו , אני כבר לא אוהבת וההחלטה שלי נחרצת אני כבר מדמיינת חיים שלמים בלעדיו והרבה יותר טובים - הוא לא נותן לי ללכת ומאיים שיעשה לי את המוות אם אלך , מצד אחד, מצד שני הוא אומר שהוא לא יעצור בעדי אבל אני עושה את טעות חיי כי אני ילדה קטנה וטיפשה שמתלהבת מכך שאשוב להיות רווקה (שוב הטקטיקה שלו להשפיל וכו'..), כיאילו שאני יכולה לשוב להיות רווקה עם שני ילדים קטנים...
אמרתי להורי שאנסה למרות שאני ממש לא רוצה , אמרתי להם שאני עושה את זה רק בשביל להרגיע אותם והם היו מרוצים..
אבא שלי אמר לי להיות איתו לפחות שנה עד שאבסס עצמי כלכלית ורק אז אעשה צעד (רק עכשיו יצאתי למעגל העבודה ואני עדיין לומדת פעמיים בשבוע) , אותי זה מגעיל שאני צריכה להעמיד פנים עם בעלי שהכל בסדר רק בשביל לבסס את את עצמי, אני יעשה זאת בחוץ - אגור אצל הורי לא תהיה לי ברירה בהתחלה ...
בקיצר אני חוזרת הביתה הערב (אני אצל ההורים עם הילדים שישישבת לחשוב עם עצמי) בכדי לנסות לשקם , בכדי לרצות את כולם , בכדי שאני לא אגיד שלא ניסיתי הכל , אפילו שאני לא מסוגלת שבעלי ינשק אותי או יחבק אותי (ואין אף גבר אחר בחיי אם היה למישהו ספק) ... עזרה..
כמה אפשרויות פתוחות לפנייך
אחת - אולי הכי לא מתאימה לך - היא לפעול כנגד כולם. ללא ספק יש אנשים שגם כשכולם מסביב אומרים להם לא, הם יעשו מה שנכון להם. אבל כנראה שאת לא הטיפוס הזה.
שתים - אולי יש משהו בדבריהם. אם כולם אומרים שאתה שיכור, אולי אתה באמת שיכור? אם יש סיכוי שזה נכון, אז לכי לטיפול, ובררי עם עצמך. טיפול זו לא מילה גסה, זה משהו שעושים משבוע לשבוע, בדיקה מתמשכת שיכולה להבהיר לך הרבה דברים. אפשר טיפול זוגי, ואפשר שתלכי לבד.
שלוש - אם את רוצה תמיכה של האנשים מסביבך, את צריכה לשכנע אותם בצדקתך. שבי עם כל אחד לחוד - אבא שלך, אמא שלך, אחים, חברות, וגם בעלך - ושכנעי אותם. אם תשכנעי אפילו חלק מהם, יהיה לך גב.
ואם את שואלת אותי, אני מאמין שטיפול פרטני הוא הדרך בשבילך. למה? כי זה המקום שבו אנשים לומדים להבין את עצמם יותר טוב, לומדים את הכוחות והחולשות שלהם, זהו מקום של ייעוץ אוביקטיבי ורציני. אלא מה - זה דורש אומץ להסתכל במראה שמגדילה, ואפשר לראות בה את כל הפגמים (אבל גם את הכוחות), וזה אומר להפסיק להסתכל פגמים של אחרים במקום. אז כאמור, זו דעתי.