לא פעם נתקלתי באנשים שמחזיקים בדעה- שבגלל שהעולם כזה פתוח וליברלי, שהתקדמנו, החברה פתוחה, אז בעצם הכל מותר, נשבור מוסכמות ונחייה על הקצה... לדעתי ממש לא, עדיין בחברה שבה אנו חיים ישנם גבולות, פתוחים יותר או פחות, ישנה נורמה לפיה חיים, עובדה שרובנו עדיין חיים במערכת זוגיות, אני לא רואה סביבי כל כך הרבה מערכות יחסים פתוחות, אני עדיין רואה זוגות מתחתנים, מתחייבים אחד לשני ובונים משפחה יחד, בין אם מקובלים הגבולות הנורמטיבים של החברה ובין אם לא, הם קיימים ואנו חיים אותם. עם שינוים קלים. ישנם אנשים שבוגדים, שלא מתאימים להם החיים השגרתיים, משעמם להם, מחפשים לשבור את השגרה מבלי לשבור מסגרת.
משאירים את כל הידוע, המוכר והטוב על אש קטנה, והולכים לכייף, להתסכן, להנות מהחיים, הרי יש מי שתחכה להם בבית אחרי שהריגוש יחלוף. (סיבוב קטן בפורום הזה מגלה כל כך הרבה מהם...)
החיים הגדירו מהי בגידה. בגידה, לדעתי, ולדעת רבים אחרים- קיום מערכת יחסים עם מי שהיא לא אשתך או בת זוגתך זו בגידה, התנהגות הכוללת מגע מיני, טלפונים, מסרים, התכתבויות, פגישות, שיחות, בילויים, וכל זה בהסתר, בהחבא, ללא ידיעה של אשתך, בת זוגתך, של האמא של ילדך, השמירה על הפלאפון, על המחשב, מחיקת מסרים וזכרונות טלפונים, מחיקת היסטוריית האינטרנט, שיחות סודיות בטלפון, או סינון שיחות ליד אנשים... הרי רוב הבוגדים בעצם פועלים באותה צורה, לא המציאו שיטות חדשות, חושבים שגילוי זהירות יגרום להכל להיות בסדר.
לא באתי לשפוט אף אחד, ולא להטיף, רציתי רק לגרום לחשיבה ולו לרגע על ההשלכות של המעשים, ברור לי שהמצפון הציק, שהמוסר הציק, אבל תמיד אפשר להשתיק אותו, ואז הרי הכל ממשיך כרגיל.
אולי אני נשמעת תמימה, אבל יש לי קושי לקבל את הקלות שבבגידה. יש לי קושי לקבל את העובדה שאדם שידעת והכרת, התגלה כאחר לחלוטין. מצטערת.