המלצה לעוגה לשבת - טארט פירות בקרם וניל (עוגה נהדרת לקיץ חם)

שלום חברים, אני מצרפת מתכון נפלא מבלוג שאני כותבת - בלוג בישול ואפייה בו אני מכניסה אתכם למטבח הפרטי שלי.

כולכם מוזמנים - לינק בסוף המתכון.

טארט פירות בקרם וניל צרפתי 
לתבנית עגולה (של פאי או רגילה - קוטר 26)

לבצק הברטון 
כוס קמח רגיל
100 גרם חמאה
1 שקית אבקת אפייה
רבע כוס אבקת סוכר
רבע כפית מלח
2 חלמונים מביצה L
כפית תמצית וניל / אמרטו/ כל ליקר אהוב עליכם

לקרם הוניל 
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל צרפתי (קיים בכל הרשתות)
חצי כוס חלב
4 כפות סוכר רגיל
1 כפית תמצית וניל/ מקל וניל (הגרגירים)

לציפוי
קופסת שימורים של פירות/פרי אהוב - אני בחרתי אפרסקים
אופציה - 3 כפות ריבת משמש מחוממת עם כף מים (למראה מבריק)


אופן ההכנה
שמים בעבד מזון / מיקסר עם וו לישה את החמאה, הביצים, הסוכר, המלח ותמצית הוניל עד לתערובת תפוחה ובהירה, מומסיפים את הקמח ואבקת האפייה עד לאיחוד (עניין של פחות מדקה) ומוציאים לניילון נצמד - לפחות 40-50 דקות למקרר.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח עבודה מקומח, מעבירים לתבנית ומצפים את התחתית וכמה ס"מ של הדפנות. (מי שלא כל כך מיומן בעבודה עם בצק יכול בהחלט ללוש את הבצק מעט ולמעוך אותו ולעשות את פעולת ה'רידוד' בתוך התבנית עצמה. זה לא יוצר פחות טוב. מניסיון שלפני כמה שנים. מנקבים עם מזלג את התחתית ומכניסים למקפיא לכ- 30 דקות.

מחממים תנור ל- 160-170 מעלות.

מוציאים את התבנית מהמקפיא מניחים על גביה נייר אפייה וקיטניות שיהוו משקולת (האמת? נשמע מפחיד, אבל ממש לא, אין ממה לחשוש) מכניסים לכעשרים - עשרים וחמש דקות ומוציאים מהתנור. מצננים מעט ורק לאחר מכן מסירים את נייר האפייה.

בינתיים מכנים את הקרם - מכניסים את המרכיבים יחד לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת תערובת יציבה (כ -2 דקות).
לאחר צינון של הקלתית מעבירים את הקרם ופורסים את הפירות (אני פרסתי דק, אבל לכו עם הדמיון). אם לא מגישים מידי ניתן להוסיפם בשלב מאוחר יותר. ואם ממש מתחשק לכם להרגיש קונדיטורים אז מרחו נפאז' ביתי מריבה ומים חמים וזה יעשה לוק משגע. אגב, אני לא השתמשתי בזה.

 פטפוטים על אוכל - הבלוג שלי http://kaufman-cooking.blogspot.co.il/

 

שלכם, עדי קאופמן,


לעוד מתכונים ותמונות (ובעיקר הסיפור המלא שמאחוריהם) אתם מוזמנים לבלוגים שלי ולדף הפייסבוק שלי -  


www.kaufman-cooking.blogspot.co.il 


http://saloona.co.il/kaufman-cooking/ 


https://www.facebook.com/kauffmancooking?ref=hl

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - עוגות מקושטות