לפתוח שרשור? לא לפתוח שרשור? החלטתי שכן. בוסטון- סאן אנטוניו
בעיקר השביל הנוחיות כי השרשור השני כבר התארך יתר על המידה.
אוקיי, אז דעתי. קודם כל אני מקווה שכולם פה יודעים שבוסטון היא כרגע הקבוצה השנייה האהודה עלי בליגה, וסאן אנטוניו ה-30. מה שאומר שאני הולך להכריע פה לטובת סאן אנטוניו למרות שקשה לי עם זה.
טוב, אז מבחינת כדורסל נטו בוסטון היא הקבוצה הכי טובה בליגה נקודה. גארנט כפי שחשבתי לא יכל להראות את הכל במינסוטה ועכשיו כשיש לו שחקנים אמיתיים לידו הוא משחק כמו שחשבתי שישחק וכמו שטענתי תמיד- אני אחסוך הגדרות כדי למנוע ויכוחים אבל אין ספק שהוא בינתיים מוביל את המירוץ ל-MVP בזכות גדולה, אין ספק שהוא האחראי העיקרי לזינוק המטאורי של בוסטון ומצד שני לנפילה המטאורית של מינסוטה. שימו לב- עיקרי, לא יחיד.
בקיצור אני חושב שבוסטון כיום היא הקבוצה הכי טובה בליגה, בפער לא זניח. גם בלי הרבה תרגילים התקפיים אי אפשר לעצור באמת 3 סופרסטארים שבאים לעשות הכל כדי לנצח, הגנתית הם הקבוצה הכי טובה שנראתה לא מעט זמן.
הרשימה של סארד די עוזרת לי להתייחס ליתרונות של סאן אנטוניו, לדעתו לפחות.
נסיון ברמות הגבוהות של הפלייאוף- יש לספארס יתרון, מצד שני גם גארנט, פירס ואלן נתנו כבר פלייאופים ארוכים. אם נוסיף את העובדה שהדרך שלהם לגמר תהיה קלה יותר ואת הרעב העצום, אני חושב שסה"כ איזנו פחות או יותר את הנקודה הזאת.
לכידות קבוצתית- לא רואה שיש בסאן אנטוניו יתרון על בוסטון. הטירוף והמוטיבציה האדירה שגארנט הביא מחלחת לכולם ששמים את הנצחןו מעל הכל. בוסטןו מתואמת הגנתית בצורה מאוד מרשימה, בניגוד לספארס היא גם צפויה להשתפר התקפית.
מאמן- הנקודה הגדולה ביותר והחשובה ביותר. לפופ יש אינספור קבלות, כל דבר חוץ מנוקאאוט שלו על ריברס יהיה הפתעה גדולה ואני חושב שזה מה שבסופו של דבר יכריע לטובת הספארס- למרות שבוסטון טובה יותר.
קליעה מבחוץ- אין לסאן אנטוניו יתרון. בבוסטון ישחקו כמעט כל הזמן 2 שלשיונרים קטלניים בדמות אלן ופירס, שבלי ספק עדיפים על כל שלשיונרים שיש לספארס להציע. בנוסף- גארנט הוא הגבוה עם הקליעה הטובה ביותר מחצי מרחק ולונג 2, בקליעה מבחוץ דוקא בוסטון הם אלה עם היתרון.
ספסל- נקודה נכונה. למרות שהספסל של בוסטון מפתיע לטובה ומספק שחקנים ראויים בהחלט, לספארס יש ספסל עדיף ואמין יותר.
מצ'אפים הגנתיים- אני די שולל את מה שסארד כתב שם. אפשר להתחיל לעבור אחד אחד ולהגיד שגארנט לא שוקל 30 קילו פחות מדאנקן אלא 15 ושהוא מאוד מאוד חזק יחסית למשקל שלו וככל הנראה השחקן שיעשה לדאנקן חיים הרבה יותר קשים מכל שאר השומרים שהוא יפגוש, אפשר להגיד שג'ינו לא באמת יכול לשמור על אלן כמו שצריך אבל לא זו הנקודה.
ההגנה של בוסטון מאוד מתואמת, מאוד חכמה ויחד עם הפוטנציאל הגדול שלה- היא טובה מסך חלקיה. בנוסף, כמו שהיטיב לומר רביץ, ההגנה מתחילה מבפנים וזו נקודה מאוד חשובה. 2 מ-3 הכלים ההתקפיים העיקריים של הספארס יעילים אך ורק כשהם קרובים לטבעת. טוני לא יציב מחצי מרחק, דאנקן לא מתיימר להיות כזה. מאוד לא קל לעשות נקודות מקרוב לטבעת כשגארנט ופרקינס (אנדרייטד) בפנים.
מצד שני, לבוסטון יש 3 נשקים אמינים מרחוק. האיכויות ההגנתיות של דאנקן ירדו בחשיבותן כי לשמור טוב על גארנט הוא לא יוכל, פירס אחד הסקוררים הטובים בליגה ואלן הקלעי הכי טוב בליגה לטעמי. תוסיפו את העובדה שהרבה יותר קשה לשמור מול בידודים (יעילים מאוד במקרה של בוסטון) מאשר מול תרגילים מסודרים, והנה עוד יתרון לבוסטון.
אבל, למרות הכל, כמו שאמרתי הפסל והבעיקר המאמן יעשו את שלהם. אם היום בוסטון וסאן אנטוניו נפגשות לגמר הפלייאוף, אני נאלץ להמר 55-45 ספארס. זה מאוד יכול להשתנות עד סוף העונה או בעונה הבאה. אני יכול לומר בלב שלם שהסיכוי שגארנט יפרוש עם טבעת אחת לפחות גבוה מאוד.
rapgamer4ever