אני חייבת להגיד שאותי אישית הספר איכזב...
אני מאוד אוהבת את ברנדון סנדרסון בכללי, הוא מוכשר מאוד ותמיד יודע להפתיע. אבל הפעם הרגשתי שפגשתי בספר לא ערוך שלו. תמיד ב'תודות' של הספרים שלו הוא מספר על כמה שהעורך שלו השקיע וטרח על הספר כדי שהוא יגיע ממצבו הראשוני למצב המפורסם. נראה לי שאני מבינה עכשיו יותר במה מדובר...
לספר של 1200 עמודים ציפיתי לכל כך הרבה יותר חומר עלילתי. חשבתי שאני הולכת לקרוא עוד ספר סנדרסוני, רק עם עלילה יותר מורכבת וארוכה. אבל פשוט נתקלתי בספר עם יותר מדי תיאורים וכל כך הרבה סצינות פשוט מיותרות. הקצב של הספר היה איום ונורא. לקח כל כך הרבה זמן להעביר בין נקודות המבט עד שבכל פעם שהספר הצליח למתוח אותי ולסקרן, הוא עבר נקודת מבט והמתח דעך מאוד מהר.
מבחינת אורך העלילה, כמות הדמויות והעולם בו מתרחש הספר, אין שום סיבה שבעולם שהספר יהיה ארוך יותר מאלנטריס או מהאימפריה האחרונה. היה אפשר, עם עריכה מאסיבית של תיאורים, מחיקת כמה סצינות וקיצור קל של תהליכים עלילתיים, להפוך את הספר לבן 600 עמודים. זה היה מתקן את הקצב שלו, משמר הרבה מהמתח ומוריד את כל ההרגשה הנמרחת שהספר נתן...
זה בעיקר מה שהפריע לי לקרוא את הספר. בשלב מסויים כבר איבדתי סבלנות ורפרפתי על התיאורים הארוכים של הנוף. אבל למען האמת שמתי לב שהספר הזה שונה מספרים אחרים של סנדרסון בעוד כמה נקודות. לדוגמה, דיאלוגים. בספרים של סנדרסון יש הרבה תיאורים, אבל יש גם המון דיאלוגים. ואיכשהו ב'דרך המלכים' זה הרגיש לי שיש מעט מאוד דיאלוגים. כמה כבר שיחות שאלאן וג'סנה ניהלו בספר של א-ל-ף מ-א-ת-י-י-ם עמודים?
וגם הדמויות. בספרים האחרים שלו הוא בנה דמויות יותר מעניינות, עם אופי יותר מעניין ומעוצב. קלסייר, האם, בריזה, סייזד - הם היו מורכבים, עם כל מיני תכונות שכ"כ מעניין לראות אותן משתלבות (חייל פילוסוף?) ודי הרבה עומק. אבל פה לא הרגשתי שהיתה בכלל מורכבות אצל הדמויות... הן לא מיוחדות. או אולי פשוט לא עמוקות מספיק. לא יודעת. אבל משהו היה חסר, בטוח.
וגם עוד עניין קטן, והוא מה שנראה כמו דימיון לסדרת הערפילאים... "שנאה"? "אדון-הכל" שמת? זה מוכר מדי. /:
הסיבה היחידה שיכולתי להנות מהספר היה הסוף. אין כמו הטוויסטים של ברנדון סנדרסון.
מה אתם חושבים?
נ.ב. אעע סליחה על הסופרדאבל פוסט! >,>
הדפדפן שלי התחרפן |: