מילה-שתיים
סיימתי את המשחק זה עתה (מזל שעובדים 5 רק ימים בשבוע). כמו בהרבה משחקים אחרים מהדור החדש, שמראש נבנים כסדרה או לפחות טריולוגיה (נדמה לי שHalf Life התחיל את זה, היום זה כבר מאד פופולרי) העלילה לא מסתיימת אלא נחתכת לאחר קליימקס מסוים- מה שפוגע, לפחות בשבילי, בחלק מההנאה מכיוון שאין הרגשה שעברת משהו "שלם" אלא יותר כרך א' ולך תחכה לכרך ב' שנה שנתיים.
הצד הנחמד בעניין הוא כמובן שאפשר לפתח עלילה הרבה יותר מורכבת וארוכה ביחס למשחקים הישנים, מה שיוצר תחושת "סרט" בו אתה הדמות הראשית.
המשחק היה מדהים ביופיו, בהחלט התצוגה הגרפית הכי מרשימה שאני ראיתי במשחק מחשב. אם כדבריך המשחק האחון שראית היה בVGA, בהחלט אפשר לקבל שוק קטן כשרואים לאן התפתחה הטכנולוגיה ב10 שנים האחרונות. פוטוריאליסטיות זו ממש לא הגזמה ופיזיקה מציאותית זו לא תיאוריה. אבל אליה וקוץ בה, למרות שיש ברשותי כרטיס מסך שהיה עד לא מזמן High End (8800GT( היו סצנות שקצב הפריימים לשניה ירד מאד והמשחק קרטע. עם זאת יש לציין ששיחקתי בהגדרות HIGH, בהגדרות נמוכות יותר לא היה אף קרטוע (מצד שלישי יש לציין שיש גם הגדרות Very High שאיתן בכלל לא התעסקתי בהמלצת טסטר של המשחק שממליץ לך על אילו הגדרות המחשב יסחוב יפה).
הסאונד נחמד, המלחין הוא ינון צור שגם קיבל לאחרונה, אם אני לא טועה, את הלחנת משחק התפקידים הפוסט אפוקליפטי הסופר מצופה- Fallout3 . למרות שאת עיקר ה"תותחים הכבדים" שהוא הלחין הוא שמר לישורת האחרונה של המשחק ובמשך רוב המשחק לא הייתה נוכחות של סאונד רציני.
לבסוף צריך להתייחס למשחק עצמו וזה לא פשוט. אפשר לראות בכלל התגובות למשחק בעולם שהדעות מאד מגוונות לגביו. יש שחושבים שהוא יצירת מופת, יש שטוענים שמדוברר בשעמומון ויש (ובכללם אני) שחושבים שהמשחק היה טוב אבל יכל להיות הרבה יותר טוב. הפוטנציאל שהמנוע הגרפי העניק למשחק הוא כל כך גבוה שלמרות שקיבלנו משחק מרשים, הוא לא מה שהוא יכל להיות. מספיק להביט אל משחק אחר שיצא כמעט במקביל- Call of Duty 4, עם דרישות גרפיות יותר צנועות ומעט פחות חופש פעולה (דהיינו, בCOD4 המשחק ליניארי, מובילים אותך מנקודה לנקודה, בCRYSIS, לפחות בתאוריה, אתה חופשי לשוטט במרחבי האי הטרופי ולהתקדם בחופשיות יחסית)- אבל משחקיות הרבה יותר "מהודקת" וסוחפת, אין רגע משעמם, ובכלל יש משהו הרבה יותר משוייף בCOD4,לא יודע כל כך איך להגדיר את זה.
אם נחזור לתחילת הדברים, בנסיון של המשחקים המודרניים ליצור "סרט" פעיל, COD4 מצליח בכך עם מספר סצינות הוליוודיות לכל דבר ועניין שמחזיקות אותך על קצה הכסא לדקות ארוכות, CRYSIS כמעט ולא משאיר אחריו רגעים בלתי נשכחים אם כי כפי שאמרתי, הרושם הכללי טוב.