נכון ולא נכון
אכן תשלום באינטרנט היום הוא הרבה יותר בטוח (במקרים בהם משתמשים בחיבור מאובטח -כפי שהוסבר) מאשר לשלם בטלפון.
לגבי שאי אפשר לפרוץ את זה? -
full of crap לא מחשב סופר על ולא בטיח:)
היו לי כמה חברים שהראו לי שאפשר לפרוץ לאתרים כמו b-bay שנחשב מאוד מאובטח ... אז נכון זה דורש לרוב האקרים מבריקים, (ולא דורש יותר ממחשב פנטיום4 סטנדרטי) , אבל בכל זאת ,
יש ביטחון ברשת ,ויש גם ביטוח של הבנק על הנושא (עד גובהה סכום מסויים-ויש כל מיני אתרי קניות שמספקים סוג של ביטוח במידה עם נעשה שימוש בכרטיסכם כתוצאה מהשימוש באתר...)
הערה- אותם חבר'ה שהראו לי איך את זה , עשו זאת לא למטרות זדון ,הם רצו לבדוק כמה זה בטוח ,מאחר והם תיכנונו לרכוש דרך האתר דברים ,אז בדקו אותו יסודית... בסופו של דבר הם הזמינו דרך האתר.
הרשת אומנם פרוצה ברמה מסויימת
כמה נהלים לזכור כשמקלידים אשראי באתר ברשת ,
קודם כל לפני הכל לסגור את כל תוכנות שיתוף הקבצים , המסנג'ר והאיסיקיו למינהם , להשתדל לסגור כמה שיותר עם לא את כל החלונות האינטרנט הפתוחים למעט החלון/נות הדרושים
לא להשאיר פתוח את האאוטלוק או תוכנה בסגנון. לא לרשום ולהעתיק ב- copy&paste את מספר כרטיס האשראי למקום הדרוש.
עם תעשו כל זאת ,אתם תהיו מוגנים יותר מהאקרים שינסו לפרוץ למחשב שלכם בזמן העברת הנתונים, כמה הגנה זה נותן ?
הגנה לא רעה , למרות שהיא לא מדהימה:) מומלץ תמיד גם שיהיה פועל firewall ,אם אין לכם משהו מיוחד ,תדאגו שהזה של ווינדוס יפעל.
טוב זהו ....
ואתם שואלים אותי -האם אני רוכש ברשת? בטח :) אני מבצע 70% מהקניות שלי דרך הרשת , ומעולם לא גנבו לי מספר אשראי (או לפחות לא היה שימוש לרעה )
בהצלחה - ומי שחושב שאני מבין כזה גדול בתחום בזכות "ההסבר הזה" זה היה שילוב של הסברים שקיבלתי מכמה חברים שלי שהדריכו אותי :) מעט.