מה תוקע אותי לגבי מציאת עבודה (פתיחת SOS)
הי שגיא,
ימין- 6 מטבעות
אמצע- 7 מטות
שמאל- 7 מטבעות
מנסה להשיג אותך כבר כמה ימים ללא הצלחה...
תודה וברכות!
7 מטות: להתעסק בעיקר ולא בטפל - ויש גם סיפור נחמד...
היי לכולם,
באופן כללי אהבתי את הפירושים ויש לי כמה הערות:
7 מטות אכן מראה כי השואלת עוסקת בעיקר ולא בטפל וכי הגיע הזמן כי היא תפסיק "להתפנק" ולהתעסק בחיפוש אחר עבודה ולא אחר תירוצים.
כשמדברים על הקלף 7 מטות אני תמיד נזכר בסיפור שמשתמש הארווי מאקיי בהרצאות שלו בנושא שיווק וניהול העוסק "בדבר הנכון": הוא מספר שכאשר הוא קנה סט ספות יוקרתי לבית שלו הדבר הראשון שקרה הוא שהילדים החלו לטפס ולקפוץ על הספות לאחר מכן הם גם אכלו ושתו על הספות ומן הסתם גם לכלכו אותם. די מהר ה"יוקרה" של הספות החלה להתפוגג. כאשר מאקיי התחיל לגעור בילדים אשתו עצרה אותו והזכירה לו מה חשוב ומה פחות: היא הזכירה לו שהוא לא מגדל ספות אלא מגדל ילדים.
זהו סיפור נפלא המתאר את קלף 7 מטות ותמיד אנחנו צריכים לזכור מה המטרה שלנו כיוון שהיא החשובה.
7 מטבעות אכן יכול ללמד אותנו, כפי שלינוי כתבה, שאין לשואלת מקום עבודה. כמו כן הוא מראה כי השואלת מאוכזבת ממצבה ומוכנה להקריב ולעשות הכל כדי להתחיל לעבוד. הקלף באיזו שהיא מידה מרגיע כיוון שהוא מראה שהשואלת כבר מוכנה "להקריב" בשביל העבודה, פעולה המקרבת אותה לתובנה של קלף 7 מטות – להתעסק עם העיקר ולא עם הטפל.
אני יותר נוטה להסכים עם לינוי לגבי הקלף 6 מטבעות המראה כי כאשר השואלת תמצא עבודה, היא תצטרך להוכיח את עצמה ולהדביק את הפער בין הציפיות כלפיה לכישורים שיש לה. יכול להיות שהיא קצת "לא משומנת" ובסופו של דבר השואלת תצטרך לעבוד קשה כדי לעמוד בציפיות.
מצד שני הוא גם נמצא שם כדי להראות שהתהליך של מציאת העבודה יהיה קל יותר ממה שהשואלת מצפה (כמובן אם היא תתעסק בעקר ולא בטפל) כך שכל הסימנים מובילים לכך שהיא תמצא מהר עבודה.
בהצלחה,
שגיא