בתגובה
היי אליהו,
המסר שניסינו להעביר אתמול הוא שלגרפולוגיה אין תמיד את כל התשובות, או יותר נכון מכך - לגרפולוגים אין תמיד את כל התשובות כי אנחנו, עם כל הכבוד לידע, למקצועיות ולניסיון שלנו, לא מסוגלים, בשום פנים ואופן, לחרוץ באופן כל כך החלטי שאדם הוא "אפס מאופס"(.... וגם לטעות בקביעה...) או שהוא מונע בדיוק ממניע X ומפחד Y.
אותי מפחיד הביטחון המובהק שבו נוקטים חלק מן החברים בקביעות החדות, חסרות הפשרות וההיסוסים. קביעות שמעלות בי את שאלות רבות לגבי הפתיחות האמיתית לבחון עד כמה מה שהם יודעים הם באמת יודעים, או פשוט רגילים לחשוב בסכמות חשיבה מקובעות שכן אלו נוחות, מוכרות ובטוחות.
נפש האדם כל כך מורכבת, הרבדים הם רבים, המניעים הם שונים, הפחדים מגוונים, הטריגרים לא תמיד צפויים והאופן בו המארג הייחודי לכל אדם נארג, הוא כל כך שונה מאחד ולאחר.
אז, כן - אני מעדיפה להתלבט, להסס, להיעזר במקורות שונים, להודות שאני לא בטוחה בעצמי מאשר לשמור על "אגו שיודע" ולפסוק באופן נחרץ שאני יודעת, ללא כל עוררין, ללא כל ספק.
אני חייבת להודות שזה בדיוק מה שהביך אותי בערב הזה - לא הכתבים שהבאנו - אלו הביכו אותנו בזמן העבודה וגם היו חברים שהיו שותפים לתחושה, אלא דווקא הקביעות הנחרצות שהובעו ע"י חברים מסוימים ואתה ביניהם.
ושלא יהיה מקום לאי הבנה - אני לא טוענת כי דעותיך או דעותיהם שגויות או לא רלוונטיות - זה בדיוק המקום שניסינו לעודד אתמול - להביא את החברים השונים לתרום את חלקם, ידיעותיהם, נקודת מבטם. לטעמי, אני נתרמתי.
ולגבי האניאגרם - ידוע לי היטב כי מי שאינו טורח להכיר את הכלי הזה מקרוב יכול לשגות ולחשוב כי מדובר בעוד "נונסנס ניו-אייג'י" או בדומה לזה.
אין לי שום כוונות להגן על הכלי המדהים, מדויק ומופלא ביותר, בעיני או על השימוש שלי בו.
אין לי כל כוונה להסביר שוב את עמדתי כי הגרפולוגיה היא אכן כלי מדהים אך ללא ידע נוסף, ללא הצבת סימני שאלה בכל מקום שקיים סימן קריאה, ללא זהירות ומשנה זהירות - הגרפולוגיה יכולה להפוך מכלי מדהים לכלי משחית ומסוכן.
זכותו המלאה של כל אחד מאיתנו להאמין בדרכו ולפעול בהתאם לקו המנחה אותו. הקווים המנחים שלנו, שלך ושלי, שונים באופן מובהק אך זה היופי בעולם הזה - המגוון. לאדם נמוך אין זכות קיום יותר או פחות מאדם גבוה, ליפה יותר או פחות מלמכוער, לעשיר יותר מלעני - לכולנו יש מקום ראוי ומכובד ולכל דעה יש מקום מכובד וראוי, גם אם איננו מסכימים ובעיקר אם אנחנו מסכימים שלא להסכים :)
שיהיה יום נפלא,
דורית וואלך
"קווים מנחים - דורית וואלך, גרפולוגיה משפטית, עסקית ואישית"
dwgraphology@012.net.il