מרק תימני אמיתי של אמא שלי 
אז ככה דבר ראשון מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים 2-3 שיני שום וממשיכים לטגן.
לאחר מכן מוסיפים עוף שנוקה מנוצות וששפכו עליו מים חמים או שהרתיחו אותו, וממשיכים לטגן תוך כדי תוסיפו תפוחי אדמה וחתיכה קטנה של דלעת (כן דלעת, זה מוסיף המון טעם אבל לא הרבה), לאחר טיגון קצר מוסיפים מים, ועכשיו לשוס פטנט של סבתא שלי, להוסיף כף של עדשים אדומים וירוקים טחונים במטחנה, כדי לקבל סמיכות, קצת אבקת מרק עוף, מלח, וכמובן חוויאג' למרק, ואני מבטיחה לכם זה יוצא ממש פיצוץ.
טיפ קטן - חלק מהתיבול שמים לפני ההרתחה והבישול של המרק, ולאחר מכן, טועמים ומוסיפים לפי הטעם.
בנוגע לכמויות, אין לי שמץ של מושג למרות שאמא של צעירה מאוד (ולא זקנה) עדיין מרק תימני אורגינל עושים לפי העין והנשמה.
בתאבון..... מלי.