כבושים ומחמצים

ירקות שונים בתחמיץ של פינגווינית

ירקות שונים בתחמיץ רוחצים כרובית ומפרקים לפרחים, רוחצים גזר וחתכים לגודל רצוי.שוטפים גבעולי סלרי לבן וחותכים למקלות ללא העלים שוטפים שעועית ירוקה ומנקים את הקצוות. בתחתית צינצנת גדולה שמים עלי דפנה ,שמיר,סלרי שורש,שום ופילפל אנגלי ועליהם את הירקות לסירוגין כדי שתוצר תערובת צבעונית. מעריכים את כמות הנוזל הדרוש ומכינים תערובת של 1/4 כוס חומץ הדרים (ניתן להגדיל ליותר אם אוהבים את טעם החומץ)3/4 כוס מים ו-2 כפיות מלח בישול(מלח שולחני גורם למרירות)מביאים את הנוזלים והמלח לרתיחה עד העלמות המלח מקררים כ- 5 דקות ושופכים על הירקות. ממלאים את המיכל עד הסוף,סוגרים ומיד הופכים ההפיכה גורמת להוצרות ואקום חזק הסוגר את הכלי .לאחר שהתקרר לחלוטין ניתן להפוך את הכלי.

מלפפונים חמוצים של סבתא בת שבע של ענת ק - הביא נעם דמרי

מלפפונים משגעים של סבתא בת שבע מלפפונים נפלאים של סבתא שלי! הרעיון מאוד פשוט: סדר את המלפפונים (עדיף קטנים) השטופים וקטומי הקצוות בצנצנת (למיטב ידיעתי רצוי זכוכית) פזר שיני שום שלמות או חצויות לפי טעמך (הרבה...) מעט עיגולי פלפל חריף( אדום- בשביל הצבע) על כל כוס מים מהברז כפית גדושה מלח למעלה הרבה שמיר טרי ועוד יותר למעלה מומלץ להוסיף כף חומץ. לא מרגישים אותה בטעם אך זה מזרז את הכבישה. חשוב: שמעל השמיר יהיו מים אחרת זה מעלה עובש. כסה את הצנצנת במפית נייר וגומייה - כדי שהמלפפונים ינשמו אך לא יתלכלכו. אחרי מספר ימים על עדן החלון(חפש מקום עם הרבה שמש) כשאתה רואה שהחלה תסיסה, סגור את הצנצנת והכנס למקרר. המלפפונים מוכנים כשהם שינו את צבעם וטעמם... חמי דרך אגב עושה אותו דבר אבל עם מים רותחים ולא מי ברז . יוצא מאוד דומה בטעם אבל מוכן יותר מהר .

חצילים בתחמיץ של אבי

חצילים בתחמיץ 2 חצילים בינוניים שמן לטיגון 2 בצלים ירוקים פרוסים לטבעות דקות 2 כוסות מים 3/4 כוס סוכר 1/2 כוס רוטב סויה 1 כף רוטב ווסטר 1 כף לימון 2 שיני שום כתושות מקלפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ולאחר מכן חותכים לרצועות רוחב של 1 ס"מ. מחממים היטב שמן במחבת, מטגנים את החצילים עד להזהבה מכל הצדדים ומוציאים לספיגת השמן על נייר סופג, ממשיכים בטיגון הקישואים עד להזהבה ומוציאים. מחממים את חומרי התחמיץ בסיר קטן עד להמסת הסוכר, מניחים את פרוסות החצילים והבצל בקערה רחבה ושטוחה ויוצקים את הרוטב עליהם. משאירים לספיגת טעמים של שעה לפחות, מומלץ ללילה שלם והופכים בעדינות מדי פעם.

זיתים כבושים של אבי

זיתים כבושים 1/2 2 - 2 קג' זיתים ירוקים טריים ודפוקים 2 לימונים בגודל בינוני חתוכים לשמיניות עם הקליפה 3 פלפלים חריפים טריים ללא עוקץ 10 שיני שום קלופות מלח גס (לא מלח שולחני) לפי כמות המים משרים את הזיתים למשך 7 ימים במים, מחליפים את המים בכל יום. חותכים את הפלפלים לרוחבם לחתיכות ברוחב 2 ס"מ. מכניסים את הזיתים לצנצנת בשכבות כאשר בין כל שכבה מפזרים לימונים, שום ופלפל חריף. ממלאים את הצנצנת במים, ושופכים את המים לקערה בכדי למדוד את כמות הנוזלים. מוסיפים 1 כפית גדושה מלח גס לכל כוס מים, מערבבים עד להמסה ומחזירים לצנצנת עד כדי כיסוי הזיתים, עם מעט שמן למעלה מניחים לכבישה עם כסוי עד שמוכן לפי הטעם הרצוי.

חמוצי שומר - ניצי - הביאה נעמה ס

חמוצי שומר חמוצי שומר 5-7 ראשי שומר 1-2/3 כוס שמן זית 2/3 כוס חומץ רגיל 4-2 שיני שום חתוכות לאורך לשלושה חלקים 2 לימונים פרוסים דק – לאורך 12 גבעולי טימין 1-2 גרגירי פלפל שחור – כתושים טרי 2 כפיות גדושות מלח ½ כפית סוכר מהול ב- 1 כף מים שמן זית נוסף לכיסוי שוטפים את השומר ומסירים הגבעולים. מפרידים הפקעות לעלים. שוטפים שוב ופורסים לאורך את העלים הגדולים ביותר. מניחים בקערה ומוסיפים את שמן הזית, החומץ, השום, הלימון, הטימין, הפלפל השחור, המלח, ותמיסת הסוכר ומים. מוסיפים מספיק שמן זית לכיסוי השומר. מעבירים לצנצנת ומקפידים שהתחמיץ יכסה לגמרי את השומר – למניעת היווצרות עובש. מוכן תוך כמה שעות, אך הטעם משתבח עם הזמן. מאחסנים במקום קריר או במקרר. ותודה לבלה רודניק על המתכון

חצילים בתחמיץ של אבי

חצילים בתחמיץ 2 חצילים בינוניים שמן לטיגון 2 בצלים ירוקים פרוסים לטבעות דקות 2 כוסות מים 3/4 כוס סוכר 1/2 כוס רוטב סויה 1 כף רוטב ווסטר 1 כף לימון 2 שיני שום כתושות מקלפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ולאחר מכן חותכים לרצועות רוחב של 1 ס"מ. מחממים היטב שמן במחבת, מטגנים את החצילים עד להזהבה מכל הצדדים ומוציאים לספיגת השמן על נייר סופג, ממשיכים בטיגון הקישואים עד להזהבה ומוציאים. מחממים את חומרי התחמיץ בסיר קטן עד להמסת הסוכר, מניחים את פרוסות החצילים והבצל בקערה רחבה ושטוחה ויוצקים את הרוטב עליהם. משאירים לספיגת טעמים של שעה לפחות, מומלץ ללילה שלם והופכים בעדינות מדי פעם.

מכירה דרך קלה יותר, רזה יותר ומה זה טעימה...

אופן ההכנה: לאחר שהוצאנו את המרירות של החצילים בעזרת מלח, משמנת תבנית אפיה עם קצת שמןומסדרת את פרוסות החציל על התבנית. בעזרת הגריל משחימה צד אחד ואז מוסיפה עוד קצת שמן, טובלת את הפרוסות בשמן (את הצד שעדיין לא נצלה) וצולה צד שני. הרוטב: בקוצץ - אפשר גם ידני: 3 שיני שום פטרוזיליה מלח פלפל 2 לימונים סחוטים מדהים! חשוב לתת להם "לשבת" בתחמיץ חצי יום כדי לספוג את הטעם
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
מנות ראשונות
בחר
בחר