מטבלים וממרחים

ממרח שעועית חומה - מקסיקני- 5 כוסות - של ענת ק

ממרח שעועית- 5 כוסות חצי ק"ג שעועית חומה מושרית לילה ומבושלת שעתיים ב 4 כוסות מים (טריים) עד ריכוך. במחבת כבדה לחמם1/4 כוס שמן ולהוסיף את השעועית עם נוזלי הבישול, כפית וחצי מלח, 2 שיני שום כתושות. למעוך היטב לפירה. לבשל 10-15 דקות ללא מכסה עד שהתערובת נהיית כבדה ומוצקה יותר . אזהרה: זה מאוד מאוד מאוד כבד! מומלץ כתוספת קטנטנה לבוריטו וכדומה. אבל זה כמובן עניין של טעם . בהצלחה! המתכונים נלקחו מ Cooking Mexican מסדרת Better Homes & Gardens

ממרח עגבניות יבשות פיקנטי של אבי

ממרח עגבניות יבשות פיקנטי 1 כוס עגבניות מיובשות(משומרות בשמן)- מסוננות 3 שיני שום קלופות וקצוצות 1/2 כפיות מלח 1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם 1 כף חומץ רגיל 1 כף מיץ לימון טבעי 2 כפיות חומץ בלסמי 6 טיפות טבסקו(לבחירה) 1/2 בצל קטן מגורד על פומפיה דקה 2/3 כוס זיתים מגולענים(שחורים או ירוקים) 1 כפית גרידת קליפת לימון 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה 1/2 כפית בזיליקום יבש 4 כפות גבינת פרמזן מגורדת 6 כפות שמן זית מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה, אם יש צורך מוסיפים מעט שמן זית, טועמים ומוסיפים מלח וטבסקו לפי הטעם. למריחה על בצק פיצה, באגט, פוקצ'ה, צ'יאבטה ולטיבול רטבים.

ממרח Rouille למרק בויאבז -מובאה של אבי

בבקשה - רוטב Rouille רוטב(או ממרח)Rouille להגשה עם פרוסות באגט קלויות ומרוחות בחמאת שום או מטוגנות קלות בחמאה כתוספת למרק בויאבז. 1/2 1 כוסות קוביות באגט(החלק הלבן בלבד) 1/2 כוס ממרק הדגים 5 שיני שום קלופות 1 כפית מלח 1/4 כפית פתיתי פלפל צ'ילי(או לפי הטעם) 1 חלמון קורט זעפרן(או כורכום) 1/4 1 כוסות שמן זית טוב מניחים את קוביות הלחם בקערה ויוצקים עליהם את המרק, מניחים לספיגה כדקה, סוחטים את המרק ומעבירים את קוביות הלחם למעבד מזון, מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לשמן ומעבדים כמה שניות, מגרדים את הדפנות ומפעילים שוב, יוצקים את השמן בזילוף דק תוך כדי עבודת המעבד עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד כמו מיונז. אם הרוטב "מתפרק" מוסיפים מעט מרק ומפעילים שוב. ניתן להכין מראש ולאחסן במקרר עד 3 ימים. מגישים את הרוטב בקערה במרכז השלחן עם הלחם שום הקלוי או מטוגן, מורחים על הלחם הקלוי כתוספת למרק. הערה: קיימות מספר גירסאות לרוטב הנ"ל, יש שמחליפים את קוביות הלחם בתפו"א שבושל מרק, או משתמשים בפלפל אדום קטן חתוך לקוביות במקום הזעפרן, או רוטב "מקוצר"- מורכב ממיונז מוכן(להתחיל עם 1/2 כוס ולהוסיף), קוביות הלחם, שום, מלח ופלפל אדום חריף מעובדים יחד במעבד מזון לממרח חלק.

מיטבל בלגי לארטישוק על בסיס מיונז של פינגווינית

מיטבל בלגי לארטישוק על בסיס מיונז לארטישוקים מבושלים במי מלח ופלח לימון - מוגשים קרים עם הרוטב: חומרים: 3 כפות מיונז (עדיף ביתי - במיני פורום מתכונים -סרבי) 1 כף חרדל 6 כפות שמן תירס 2 כפות חומץ 1 כפית סוכר 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי 1/2 כפית מלח 4-5 בצלים ירוקים עם העלים הירוקים (מהסוג הצעיר מאוד) הכנה: מערבבים היטב את כל החומרים (אפשר במערבל מקל ידני) - חוץ מהבצל קוצצים את הבצל (הלבן והעלים היפים של הירוק) מוסיפים את הבצל לרוטב, ומניחים מספר שעות לספיגת הטעמים מגישים עם טוסט, וטובלים כל עלה בקצהו, וכן את הלב של הארטישוק ברוטב

ממרח זיתים של כרמית 75

ממרח זייתים במעבד מזון: זייתים (או שחורים או ירוקים) מגולענים), שום, מלח פלפל, מעט שמן זית, אפשר גם צנוברים. טוחנים עד למרקם אחיד (אפשר להוסיף מעט שמן אם יש בעיות מרקם). שומרים בצנצנת ורצוי לכסות את החלק העליון במעט שמן ע"מ לשמור מהתיבשות. * אנחנו מכינים כמויות יחסית קטנות כל פעם, כך שהוא נשמר טרי. * כייף סתם על לחם עם חמאה או ברטבים של פסטה. בהצלחה כרמית

לפשט את הממרח

מצרכים זיתים שחורים או ירוקים מגולענים אופן ההכנה: מרסקת הכל בפוד פרוססור או בכל מטחנה שיש. אין צורך בשמן וכל הנלווים. ניתן להוסיף קצת לימון אך לא חובה. מעולה.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
מנות ראשונות
בחר
בחר