מתכון: דג לברק ברוטב עגבניות - מאתר שום פלפל באדיבות אבי
מתכון: דג לברק ברוטב עגבניות - אבי
רכיבים:
4 מנות
4 דגי לברק (או בורי, או לוקוס),
מופרדים לנתחי פילה
מלח גס
לרוטב
שמן זית לטיגון
5 ס"מ שורש ג`ינג`ר טרי, קלוף
ופרוס
1 בצל, קצוץ
1 שן שום, קצוצה
,
1 פלפל אדום חריף טרי, ללא גרעינים
פרוס (אם רוצים)
1 פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות
4 עגבניות, חצויות
5 עגבניות, מרוסקות במעבד מזון
ומסוננות
אופן הכנה:
אופן ההכנה
. הרוטב:
1
מחממים מעט שמן זיתבמחבת. מוסיפים את הגי`נג`ר, הבצל,
השום והפלפלים ומערבבים. מניחים את
העגבניות במחבת, עם הצד החתוך כלפי
מטה ומכסים את המחבת. מבשלים כ -3
דקות, עד שהבצל מתחיל להתרכך. הופכים
את העגבניות, מוסיפים את העגבניות
המרוסקות, מכסים שוב ומבשלים 15 - 20
דקות.
.
2
מחממים היטב מחבת ומרפדים אתתחתיתו במלח גס. מניחים במחבת את
נתחי הפילה (עם צד העור כלפי מטה),
מכסים את המחבת ומבשלים 5 דקות על
להבה גבוהה.
.
3
מעבירים את העגבניות החצויות לצלחת הגשה ויוצקים עליהן את רוטב
העגבניות. מניחים מלמעלה את הדגים,
כשצד העור כלפי מעלה. מקלפים את העור
עם שכבת המלח הצמודה אליו ומגישים.
הערות:
הובא על ידי אבי מאתר שום פלפל
מקור המתכון:
* אבי
הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2