מתכוני עופות

מתכון: כרעי עוף עם פטריות - זושי

מתכון: כרעי עוף עם פטריות - זושי רכיבים: 4 כרעי עוף רבע קילו פטריות בצל פרוס בטבעות תבלין עוף בגריל מלח ופלפל לפי הטעם אופן הכנה: שופכים את הכבודה לתבנית חד פעמית לתנור ..התבנית מכוסה ברדיד אלומיניום, חום התנור ב בינוני גבוהה כשלושת רבעי השעה בכיסוי ועוד מחצית השעה לא מכוסה להשחמת העור בעוף. כמה פשוט ככה טעים..ונזלל בלי טיפת ייסורי מצפון..שימו לב לא מוסיפים נוזלים בכלל ואפילו טעים עם טיפת מיץ לימון או לימון שלם חתוך לפרוסות מעל.... הערות: nitsi_18 :מאת 00:03 :שעה 4/12/2003 :תאריך הנה שוב המתכון, למי שפספס, הפטריות של זושי עם כרעי עוף בתנור יש וי ירוק כי שתיהן הכינו (זושי ואתי) פטריות וכרעי עוף..בתנור.. מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: כבדי עוף עם ארטישוק - הילה אלפרט באדיבות קיפודת

מתכון: כבדי עוף עם ארטישוק - הילה אלפרט באדיבות קיפודת רכיבים: חצי ק"ג כבדי עוף טריים ובהירים שמן זית לטיגון 6 לבבות ארטישוק טריים (אם אין ברירה- משומרים) מיץ מלימון אחד 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה קורט סומק 3 שיני שום מעוכות שתי כפות ברנדי מלח, פלפל אופן הכנה: 1. מנקים את הכבדים היטב מגידים ושאר איחסים וחוצים לשתי אונות. 2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הכבד לזמן קצר עד שמשחים. מוציאים את הכבדים ומניחים בצד. 3. פורסים את לבבות הארטישוק לפרוסות בעובי שני ס"מ, מכניסים לקערית ויוצקים עליהם את מיץ הלימון. 4. מחממים עוד שמן זית במחבת מטגנים את פרוסות הארטישוק עד שמזהיבות, מוסיפים את הפטרוזיליה, השום והסומק וממשיכים בטיגון ובחישה כחמש-עשר דקות. 5. מוסיפים את הכבדים יחד עם הנוזלים ונפלטו מהם למחבת, מוסיפים את הברנדי, הפלפל והמלח. מטגנים עוד שתיים-שלש דקות ומגישים על מצע סלט ירוק. בתיאבון, נעמה. הערות: kipodet :מאת 07:34 :שעה 9/03/2002 :תאריך מקור המתכון: מתכון של הילה אלפרט עם שינויים שלי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: כבד עוף בקוקטייל פירות - יניב

מתכון: כבד עוף בקוקטייל פירות - יניב רכיבים: כבדי עוף מוקפצים בליווי קוקטייל פירות ותמרים לחים (לט"ו בשבט) - הביאה דורית ================================== אופן ההכנה: 1. מקפיצים במחבת חמה ומשומנת את כבדי העוף ומניחים בצד. 2. באותה המחבת מאדים את קוביות הבצל עד לגוון זהוב, מוסיפים את קוקטייל הפירות והתמרים הלחים וממשיכים להקפיץ כ-3 דק' נוספות. 3. מחזירים למחבת את הכבדים. 4. ממיסים ב-1/2 כוס מים חמים את התיבולית צ'ילי ומוסיפים את הנוזל למחבת ומבשלים כחמש דק' נוספות. להגשה מפזרים מעט בצל ירוק ומגישים חם. מקור המתכון: יניב מ"פרתם הדרכה קולינרית" אופן הכנה: =========================== 500 גר' כבדי עוף חתוכים ומנוקים 1 קופסא קוקטייל פירות 1 בצל גדול חתוך לקוביות 200 גר' תמרים לחים חתוכים 2 יח' תיבולית צ'ילי פיקנטי של קנור אותם אפשר להמיר בתיבול מזרחי כלשהו מעט שמן לטיגון 1 גבעול בצל ירוק לקישוט הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: כבד עוף ביין אדום - נעמה

מתכון: כבד עוף ביין אדום - נעמה רכיבים: 500 גרם כבד עוף טרי ונקי שני בצלים חתוכים לרצועות דקות שן שום 70 גרם חמאה (או מרגרינה לשומרי כשרות) כפית מלח פלפל שחור גרוס כף דבש 2 כפיות קמח כוס וחצי יין אדום יבש (או כוס יין אדום וחצי כוס פורט) חופן פטרוזיליה קצוצה דקיקות אופן הכנה: 1. שטפו היטב את הכבדים ונקו אותם ממרה ושומן. חצו את הכבדים בסכין. 2. חממו את החמאה במחבת וטגנו את הבצלים ואת השום עד הזהבה, הוסיפו את הכבדים למחבת וצלו עד השחמתם (תלוי עד כמה אתם אוהבים את הכבדים שלכם עשויים). 3. הוסיפו את הדבש, המלח והפלפל וערבבו. הוסיפו את הקמח בבזיקה דרך מסננת וערבבו שוב. 4. הוסיפו את היין האדום והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובחשו עד שהרוטב מסמיך. 5. ממש לפני ההורדה מהאש הוסיפי חופן פטרוזיליה קצוצה דק. נפלא עם פירה או כמילוי לבלינצ'ס.. בתיאבון, נעמה. הערות: kipodet :מאת 06:08 :שעה 28/02/2002 :תאריך כבד עוף ביין אדום קל להכנה (נוסה כמה פעמים ונטרף הוי הירוק בחופשה היום) מקור המתכון: נעמה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: כבד עוף ביין - אבי

מתכון: כבד עוף ביין - אבי רכיבים: 500 גר' כבד עוף 2 בצלים פרוסים דק 50 גר' מרגרינה בטעם חמאה או חמאה 1 כף שמן 1/2 כוס יין מרסלה או יין מתוק 2 כפות קמח מלח ופלפל שחור שוטפים את הכבדים ומפרידים את האונות, מיבשים ומפלפלים. ממיסים את המרגרינה עם השמן במחבת, מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוציאים את הבצל בעזרת כף מחוררת ומניחים בצלחת בצד. מקמחים מעט את הכבדים ומנערים את שארית הקמח, מטגנים את הכבדים באותו מחבת עד שהם כמעט מוכנים, מחזירים את הבצל ומסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומציאים הכל לצלחת הגשה חמה. מוסיפים את היין למחבת ומביאים לרתיחה, מצמצמים את הנוזלים עד לקבלת רוטב, טועמים ומתקנים תיבול, יוצקים את הרוטב על הכבדים בצלחת ומגישים מיד. אופן הכנה: שוטפים את הכבדים ומפרידים את האונות, מיבשים ומפלפלים. ממיסים את המרגרינה עם השמן במחבת, מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוציאים את הבצל בעזרת כף מחוררת ומניחים בצלחת בצד. מקמחים מעט את הכבדים ומנערים את שארית הקמח, מטגנים את הכבדים באותו מחבת עד שהם כמעט מוכנים, מחזירים את הבצל ומסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומציאים הכל לצלחת הגשה חמה. מוסיפים את היין למחבת ומביאים לרתיחה, מצמצמים את הנוזלים עד לקבלת רוטב, טועמים ומתקנים תיבול, יוצקים את הרוטב על הכבדים בצלחת ומגישים מיד. הערות: nitsi_18 :מאת 13:50 :שעה 1/09/2002 :תאריך מבטיחה את כל המתכונים שביקשת בהמשך. כרגע קבל: כבדי עוף ביין של אבי כבדי עוף ביין של אבי מקור המתכון: * אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: כבד עוף בברנדי, תפוחים וקרמל - נעמה

מתכון: כבד עוף בברנדי, תפוחים וקרמל - נעמה רכיבים: 750 גרם כבדי עוף יפים ומנוקים שני בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות שתי שיני שום מעוכות שני תפוחי עץ מזן גרנד אלכסנדר קלופים וחתוכים לקוביות 1/2 כוס ברנדי או קוניאק 5 כפות שטוחות סוכר חום פלפ גרוס, מלח שמן לטיגון אופן הכנה: 1. לטגן את רצועות הבצל עד הזהבה, להוסיף את הכבדים ואת השום, להמליח, לפלפל ולטגן עד שהם כמעט עשויים. להוציא את הבצל ואת הכבדים מן המחבת לצלחת. 2. לשים במחבת את בסוכר החום עם מעט מים ולהמיס על אש קטנה עד להווצרות קרמל. להוסיף את קוביות התפוחים ואת הברנדי, לערבב. 3. להחזיר את הכבדים ואת הבצל אל המחבת עם הקרמל, לערבב להוסיף טיפונת מים אם צריך. לתקן טעמים ולהגיש. בתיאבון, נעמה. הערות: kipodet :מאת כבד עוף בברנדי, תפוחים וקרמל - מנה מרשימה וקלה להכנה. (אמנם ברנדי אינו יין, אך זו נראית לי הזדמנות נפלאה לתת את המתכון) 06:26 :שעה 28/02/2002 :תאריך כבד עוף בברנדי, תפוחים וקרמל - מנה מרשימה וקלה להכנה. (אמנם ברנדי אינו יין, אך זו נראית לי הזדמנות נפלאה לתת את המתכון) מצרכים: 750 גרם כבדי עוף יפים ומנוקים שני בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות שתי שיני שום מעוכות שני תפוחי עץ מזן גרנד אלכסנדר קלופים וחתוכים לקוביות 1/2 כוס ברנדי או קוניאק 5 כפות שטוחות סוכר חום פלפ גרוס, מלח שמן לטיגון אופן ההכנה: 1. לטגן את רצועות הבצל עד הזהבה, להוסיף את הכבדים ואת השום, להמליח, לפלפל ולטגן עד שהם כמעט עשויים. להוציא את הבצל ואת הכבדים מן המחבת לצלחת. 2. לשים במחבת את בסוכר החום עם מעט מים ולהמיס על אש קטנה עד להווצרות קרמל. להוסיף את קוביות התפוחים ואת הברנדי, לערבב. 3. להחזיר את הכבדים ואת הבצל אל המחבת עם הקרמל, לערבב להוסיף טיפונת מים אם צריך. לתקן טעמים ולהגיש. בתיאבון, נעמה. מקור המתכון: נעמה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: טרין כבד עוף - הולנדר

מתכון: טרין כבד עוף רכיבים: 20 גרם חמאה ללא מלח 1 בצל שאלוט קטן קצוץ דק 185 גרם כבדי עוף חצויים לשניים 315 גרם בשר צוואר חזיר חתוך לקוביות 1 כפית ברנדי 1 כפית יין פורט 1/8 כפית אבקת "חמשת התבלינים" 6 רצועות בייקון 3 כפות שמנת 1 ביצה טרופה אופן הכנה: 1.מטגנים הבצל בחמאה כ-2 דקות. מוסיפים את הכבדים וקוביות בשר החזיר ומערבבים בעדינות על להבה נמוכה כ-3 דקות, או עד שהבשר והכבדים מתחממים. 2. מוסיפים את הברנדי, יין הפורט ואבקת חמשת התבלינים, מתבלים היטב ומקררים (בכיסוי ניילון נצמד) למשך הלילה. 3. מחממים תנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות צלזיוס), מרפדים טרין (בנפח 600 מ"ל) בחלק מרצועות הבייקון, ומשאירים בצד בקירור. טוחנים את הבשר והכבדים במטחנת בשר עם מסנן בעל חורים קטנים או במעבד מזון. מערבבים ומוסיפים שמנת וביצה טרופה, ויוצקים את כל התערובת אל תוך הטרין. מכסים הכל ברצועות הבייקון הנותרות. 4. אופים בתנור 30 דקות, או עד שהחלק העליון מתחיל להשחים. 5. מורידים הטמפרטורה לטמפרטורה הנמוכה ביותר וממשיכים עוד 30 עד 40 דקות, או עד שחוד סכין קטנה הננעץ במרכז המאפה יוצא חם למגע. 6. מוציאים מהתנור, מקררים 20 דקות. 7. מאלתרים לוח קרטון / עץ כלשהו הקטן במעט מקוטר הטרין. מצפים הקרטון בנייר אלומיניום, מניחים את הטרין (בתוך תחומי השוליים- ישירות על המאפה, ועליו משקולת כלשהי, למשל קופסאות שימורים. 8. מאחסנים כך במקרר למשך 8 שעות לפחות. 9. להוצאת המאפה מהקדרה- מפרידים עם סכין מהדפנות ואח"כ מניחים בכלי המכיל מים חמים למשך 30 שניות. הערות: מתוך סדרת הבישול של ה- Cordon Bleu, טרין כבדי עוף: ---------------------------------------------------- מקור המתכון: אלעד הולנדר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: גולש עוף - מוטי

מתכון: גולש עוף - מוטי רכיבים: 6 פרוסות שניצל חתוך לרצועות 2 בצלים בינונים חתוכים גס 6 תפוחי אדמה בינונים חתוכים לקוביות 2 שיני שום שמן זית 2 כפות אבקת מרק עוף 3 כפות אבקת מרק בצל חופן פטרוזיליה קצוצה מלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה,כמון,מעט פלפל שאטה 2-3 כפות רוטב סויה. אופן הכנה: הכנה: לאדות את הבצל בשמן זית עד הזהבה.להוסיף את שיני השום ל2 דקות ולהוסיף את הבשר. לטגן כמה דקות עד לסגירה ולהוסיף את התבלינים ואבקת מרק העוף.לערבב ולהמשיך לטגןכ5 דקות על אש נמוכה. להוסיף את קוביות תפוחי האדמה,לצקת כ3/4 כוס מים רתוחים עם אבקת מרק הבצל,לערבב ולבשל על אש נמוכה עוד כשעה או עד שתפוחי האדמה רכים לקראת סוף הבישול לפזר מלמעלה את הפטרוזיליה הקצוצה. נראה כמו גולש בקר כזה חום ,יפה וטעים .להגשה בצלחת עמוקה עם הרבה רוטב וכמובן עם פרוסת לחם לבן עבה לטבילה ברוטב. בתיאבון הערות: http://grm.m.walla.co.il/community/2003/11/21/8709001/h-34416.htm מקור המתכון: baronm10 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: אווז או עוף צלוי - ניצי

מתכון: אווז או עוף צלוי - ניצי רכיבים: שוקי אווז או עוף כמספר הסועדים 3-4 בצלים חתוכים לפרוסות רוחב 2-3 שיני שום, ואפשר יותר לפי הטעם כמה כפות דבש מאיכות טובה פלפל שחור גרוס טרי אופן הכנה: לפרוס את הבצלים על תחתית התבנית. לחתוך השומים לפילטים. לפזר את שיני השום מביב. לטפטף את הדבש על העוף או האווז. לפזר פלפל שחור, לאפות בתנור חם ביותר מכוסה בנייר אלומיניום, עד שיתרכך, להסיר את נייר ולהשחים עד לקבלת צבע עמוק. אפשר לפזר בתבנית תפוחי אדמה ובטטות, שיאפו ביחד, אם לא מגזימים בכמות הדבש. הערות: nitsi_18 :מאת 15:36 :שעה 13/08/2002 :תאריך מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום-לה דונה איטליאנה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: קציצות עוף דיאטטי - זושי

מתכון: קציצות עוף דיאטטי - זושי רכיבים: פריצה מחדר החדשות של זושי...איזה קציצות מדהימות ודיאטטיות..כנסו פנימה למתכון והסברים: זללתי בשקיקה קציצות מבשר עוף מדהימות בטעמן רכות רטובות וטעימות להפליא.... הסוד הוא כזה: רבע קילו עוף טחון אותו נפח תערובת מוכנה לכדורי פלאפל (הכוונה רטובה וכאילו אוטוטו מטגנים אותם כאילו). ביצה..או שניים בהתאם לסמיכות התערובת ..שלא תהייה יבשה מדי ולא נוזלית מדי שתהייה במרקם קציצי כזה לקציצת קציצות.. אופן הכנה: משהים חצי שעה שעה לספיגת טעמים... מכניסים בנייר אפייה לתנור בחום בינוני ל15 דקות..לא מתייבש לא קשה אינתיפאדה...טעים ואם נורא רוצים ניתן ללוות באיזה רוטב...אני לא הספקתי...הטעם שיגע לי תשכל .. זה לא משמין...וטעים ולא צריך לתבל ... טיפ: הכנתי תערובת לפלאפל של קילו...חילקתי ל 4 חלקים והקפאתי 3 חלקים לפעם הבאה...והשתמשתי בחלק הראשון להיום עם רבע קילו עוף טחון... בתאבון ותהנו...זה לא משמין ..באחריות.. הערות: zoshy2 :מאת 13:04 :שעה 23/03/2003 :תאריך קציצות עוף דיאטטיות מקור המתכון: zoshy2 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: שניצלים בסאטה בוטנים וסלט - ניצי

מתכון: שניצלים בסאטה בוטנים וסלט - ניצי רכיבים: 1/2 ספל חמאת בוטנים (לא מתוקה - ועדיף עם שברי בוטנים) 1 בצל קצוץ דק מאוד 1/2 ספל בוטנים קלויים וקצוצים לפיסות קטנות 2 שיני שום כתושות 1/2 ספל שמן 1/3 ספל מולאסה או דבש 2 כפיות רוטב סויה 1/4 ספל מיץ לימון 1/2 כפית פפריקה חריפה (או צ'ילי) אופן הכנה: לערבל את הבוטנים עד שהם מרוסקים היטב. להוסיף הבצל, ולערבל 20 שניות. להוסיף את שאר החומרים עד לקבלת ממרח חלק. לחתוך את השניצלים לרצועות לא דקות. אפשר לתקוע קיסם בקצה כל רצועה. לשים את המטבל במרכז ולסדר את רצועות הבשר מסביב. או לסדר בצלחת בצורה עיגול ולמזוג על הבשר רק במרכז (כך שהשוליים החיצוניים יהיו חשופים). סתם ליופי ואסתטיות. אפשר להגיש עם סלט של מלפפון וגזר: 2 גזרים קלופים וחתוכים לג'ולינים 2 מלפפונים (מתוקים) כנ"ל - רק החלק הבשרני ללא הגרעינים 1 גבעול סלרי 1 כף חומץ 3 כפות שמן (לא זית) 1 כף מיץ לימון סחוט טרי 1 כפית סוכר (ואפשר להוסיף לפי הטעם) 1 כף בוטנים או קשיוז או אגוזים (והכי הכי פקאנים סיניים) קצוצים לערבב את כל חמרי הרוטב ולמזוג על הירקות. להשהות לספיגת הטעמים. לפזר האגוזים על הירקות ולהגיש. להגיש עם סלט הערות: nitsi_18 :מאת 19:09 :שעה 26/07/2002 :תאריך הולך עם סלט גזר ומלפפון מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: שניצל בלימון - לא נרשם...

מתכון: שניצל בלימון רכיבים: שניצלים בלימון רצ"ב משהו פשוט שאצלנו נהוג להכינו בימי ספירת העומר (אף אחד לא מעז לשאול למה) לחתוך חזה עוף ל2-3 חלקים לקמח ולטגן משני הצדדים לערבב מיץ לימון,שום כתוש,מעט מים,מלח ופלפל שחור גרוס לשפוך על החזה ולבשל 5 דקות אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכוני עופות


מתכון: מנזלה - תבשיל חומוס עוף וחצילים

מתכון: מנזלה - תבשיל חומוס עוף וחצילים רכיבים: אני רוצה לספר לכם על התבשיל שנדלקתי עליו השנה, מאז שטעמתי אותו במפגש אוכל , אני מכינה אותו על בסיס שבועי כמעט, אבל הפעם עשיתי לו טוויסט קל וזה עובד על כל דגן למעשה.... המצרכים לטוויסט: 3 חצילים (לפרוס לברש בשמן זית ולהכניס לגריל לשיחום). 3 בצלים (לפרוס לטבעות ולטגן עד שיחום במעט שמן זית). 3 עגבניות(לפרוס לעיגולים ) 2 כרעי עוף כפית תבלין בהרט כפית כמון 2 כפות אבקת מרק בשר. 1 כפית מלח 3/4 כוס גריסים.(ללא השרייה, אין צורך) צרור די גדול של כוסברה קצוצה דק דק בסיר רחב וגם גבוה..מכינים קרקעית מבצל מטוגן. מעליה מניחים בסדר מופתי חצילים. מעליהם מניחים את העגבניות פרוסה ליד פרוסה. מעליהם מניחים את העוף רגל וירך בהתאמה.. מעל שופכים את גרגרי הגריסים.. מעל מפזרים את עלי הכוסברה.... ממלאים במים, לדעתי עד קו העוף.. ואז לסיום מהחצילים שנותרו, מכינים כיסןי של חצילים . בהתחלה מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ואז מבשלים כשעתיים על אש נמוכה. אין לזה בכלל את הטעם החמצמץ של החומוס, אבל יש לזה טעם של חצילים מדהים...העגבניות ממש משדרגות והטעם....נו באמת? יש צורך להסביר את זה? אני מכורה לזה...מאז שהכרתי את זה במפגש, שישי כן ושישי לא, זה נמצא אצלי במטבח..כמנה כלשהי..זו פעם ראשונה שאני מעיזה לשנות את הדגן המככב, וממש ממש לא הופתעתי לגלות שהמאכל הזה טעים בכל צורה ואופן. אופן הכנה: ולאלה שלא מיודעים לתבשיל המקורי, הנה לכם המקור של *עירית* שהוא טעים מאוד..מאוד...מאוד... 2 כוסות גרגירי חומוס - להשרות לילה, לקלף , לשטוף לשבשל בסיר עם מים כ- 1/2 שעה (עד שיתרככו). ל א לשפוך את מי הבישול של החומוסים 2 חצילים גדולים - לפרוס לעובי של כס"מ, לפזר על הפרוסות מלח גם, להשהות 1/2 שעה. לשטוף את המלח, לסחוט היטב ולטגן בשמן חם. 3 בצלים גדולים - לחתוך ל-1/2, לפרוס ולטגן עד הזהבה. הבישול: להניח בסיר שכבת חצילים מטוגנים, מעליהם לפזר את גרגירי החומוס המבושלים מעל לפזר את הבטל המטוגן ואחרון- שכבת חצילים נוספת. להוסיף למי הבישול של החומוסים תבלינים כמו: אבקת מרק עוף(אפשר בטעם עוף כדי שיהיה פרווה) פלפל שחור, כמון, בהרט.. ולשפוך מעל כל השכבות עד למצב שהחצילים יהיו מכוסים בשכבה דקה של הרוטב. לשים מכסה פנימי (אני שמה צלחת גדולה) על החצילים כדי שלא יצופו במהלך הבישול ומעל הסיר את המכסה שלו... לבשל כשעתיים על אש קטנה.. ו ל ט ר ו ף (בזהירות יענק'ל שלא ישרוף לך את הלשון) הערות: אפשר גם לשים בתנור - לא ניסיתי צריך לנסות גם בלי לקלף את החומוסים - עבודה מעצבנת ומטרידה משהו.. בהצלחה ובתיאבון. עירית הערות: zoshy2 :מאת 07:50 :שעה 22/11/2003 :תאריך בוקר אור, תבשיל יום שישי בערב, המנזלה, בטוויסט קל של גריסים במקום חומוס..ממש טעים ודי קל להכנה: מקור המתכון: zoshy2 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

עוף בעטיפה, חום בוהק עם טעם נפלא ובלי טיפת שמן - ניצי

ממחברת המתכונים שלי: עוף בעטיפה, חום בוהק עם טעם נפלא ובלי טיפת שמן לעוף אחד מחולק לחלקים (שישה או שמונה) צריך: 7 כפות פירורי לחם 2 כפות קמח 2 כפות קורנפלור 1/2 כוס שומשום 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח (אם העוף מוכשר מומלץ לוותר) 1 כפית סוכר 1 כוס יין יבש (לבן או יבש או גם מתוק) 1/2 כוס רוטב סויה מאיכות טובה מערבבים את כל המצרכים היבשים ביחד ומעבירים לשקית ניילון. מכניסים את כל חלקי העוף לשקית ומנערים ביחד. מנערים עד שהעוף מכוסה היטב מכל צדדיו בתערובת הפירורים. בקערה גדולה מערבבים את היין ורוטב הסויה, מנערים את חלקי העוף מעודפי הפירורים ולא זורקים את השקית. עדיין לא סיימנו איתה. מטבילים את העוף באמבט הסויה ויין. אפשר לטבול ולהוציא מיד ואפשר להשאיר במרינדה כחצי שעה. מחזירים את חלקי העוף לשקית הפירורים ומנערים שנית. העוף יתכסה בחלקיקי פירורים, שכבת ציפוי נוספת. מוציאים, מניחים בתבנית, מחממים תנור לחום בינוני ואופים כ- 3/4 שעה. מתקבל צבע חום כהה בוהק. מגישים עם אורז לבן. את שארית הרוטב אפשר לחמם ולצמצם מעט בסיר קטן, ולטפטף מעט על האורז. הערות ותוספות שלי (מהניסיון): לתערובת הסויה-יין אפשר להוסיף דבש ורוטב חריף כלשהו, פירי-פירי, רוטב תאילנדי מתוק חריף, או כל חריף שאוהבים. אפשר גם לגרר ג'ינג'ר לתוך התערובת. להניח בתבנית ואם אוהבים את הטעם של השומשום, אפשר לפזר על העוף תוספת של שומשום, כדי להגביר את האפקט וגם לנקד בעוד דבש פה ושם. יוצא נפלא!

מתכון: עוף בסגנון מרוקאי ברימונים - יואל

מתכון: עוף בסגנון מרוקאי ברימונים - יואל רכיבים: קישור באנגלית מהמטבח היהודי המרוקאי Roasted Pomegranate Chicken This is a favorite Rosh Hashanah dish of Moroccan Jews. Because of their many seeds, pomegranates symbolize the hope that in the year ahead, Jews will be able to perform many worthy deeds, or mitzvahs. 4 SERVINGS * 1/4 cup olive oil * 1 tablespoon minced garlic * 1 (3 1/2 to 4-pound) chicken, quartered * 1 pomegranate, halved * 1/4 cup dry white wine * Juice of 1 lemon * 1 tablespoon cinnamon sugar * Salt and pepper אופן הכנה: 1. Preheat oven to 375 F. In a cup, mix oil and garlic. Brush garlic oil over chicken. 2. Place chicken in a shallow baking dish. Drizzle any remaining oil over chicken. Bake in preheated oven for 45 minutes, basting several times with pan juices, until skin is browned and juices run clear when a thigh is pierced at thickest part with a fork. 3. Remove 1 tablespoon seeds from pomegranate. Set aside for garnish. Squeeze juice form remaining pomegranate through a sieve into a small bowl. 4. In a small nonreactive saucepan, mix pomegranate juice, wine, lemon juice, and cinnamon sugar. Bring to a boil over high heat. Reduce heat to low and cook 5 minutes. Season sauce with salt and pepper to taste. 5. Transfer roasted chicken to a serving platter and pierce each piece several times. Pour sauce over chicken. Garnish with pomegranate seeds and serve at room temperature. This recipe is from Everyday Cooking for the Jewish Home by Ethel G. Hofman and has been reprinted with permission from the author. © Ethel G. Hofman. הערות: יואל ר :מאת 15:54 :שעה 1/09/2002 :תאריך מקור המתכון: יואל ר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

שוקיים במיץ רימונים טרי - עופר זילברברג

שוקיים במיץ רימונים טרי דווקא עכשיו אפשר להשיג בשווקים רימונים מעולים התהליך: 2 קילו שוקיים מושרים ללילה במיץ רימונים סחוט (אפשר לסחוט במסחטת תפוזים עם מנוף לחיצה) מוסיפים חצי לימון סחוט, כ-5 ענפי רוזמרין, עלה דפנה, פלפל אנגלי. מאדים 2 בצלים בינוניים קצוצים בשמן זית, מוסיפים את השוקיים ללא המרינדה לאידוי אחרי שהבצל הזהיב והשוקיים נצרבו,נוסיף את המרינדה,נביא לרתיחה, נוסיף מלח לפי הטעם ונעביר לתבנית אפיה בחום של 150 עד שהעוף מוכן (כשעה או קצת יותר) זו מנה לאהבה !

מתכוני עופות


עוף בשזיפים של אמא של פינגווינית - המתכון ניתן לי ע"י זושי והוא מככב במטבחנו....

רכיבים: 6 כרעיים של עוף חצויות בצל גדול קצוץ דק 4 כפות שמן שיני שום מראש שום שלם 1 כף גדושה קארי (חריף -רק אם יש צרכנים לכך) 20 שזיפים שחורים מגולענים 1/2 1 כוס יין לבן קצת מים (כך נמסר...) 1 כפית פלפל שחור 1כף מרק דגש מלח שמן לטיגון אופן הכנה: 1. לחמם את השמן בסיר, לטגן את הכרעיים עד לצבע שחום בהיר משני הצדדים. להוציא בצד. 2. לחמם את 4 כפות השמן בסיר, להוסיף את הבצל לטגן עד שקוף, להוסיף את השום, לטגן קלות ולהוסיף את הקארי ולערבב מעט עד שהקארי מעלה "ריח". 3. להוסיף את הכרעיים המטגנות היין והמים, כף מרק דגש והפלפל השחור. 4. להוסיף את השזיפים השחורים 5. לבשל כשעה, וקראת הסוף לטעום ולהחליט אם צריך להוסיף עוד מלח בגלל המרק דגש שיש בו מלח. אוהבי החריף יכולים להוסיף כמה טיפות טאבסקו בצלחת
עבור לעמוד
, , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
עופות
בחר
בחר