מתכוני עופות

מתכון: עוף במלית כבד ושקדים ממרוקו - יולה

מתכון: עוף במלית כבד ושקדים ממרוקו - יולה רכיבים: ל-6 מנות המרכיבים: למלית: 1/3 כוס שמן 2 בצלים גדולים קצוצים דק 5 כבדי עוף, צלןיים וחתוכים לקוביות קטנות 50 גר' שבבי שקדים מולבנים 240 גר' חזה עוף טחון 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה מלח, פלפל שחור טחון טרי כורכום אגוז מוסקט פפריקה חריפה ומתוקה 2 ביצים קשות, קלופות וחתוכות לקוביות 2 ביצים טריות 2 כפות קמח מצה לעוף: עוף במשקל 1/2 2 ק"ג ללא עצמות (מבקשים מהקצב להסיר את העצמות מהעוף ולהותיר אותו שלם) 1/4 כוס שמן זית מלח, פלפל שחור טחון טרי 1/2 כפית כורכום 1/2 כפית פפריקה מתוקה אופן הכנה: ההכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות ומשמנים תבנית התנור. 2. המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים את הכבדים והשקדים ומטגנים שלוש דקות. מסירים מהכיריים, מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. 3. העוף: ממלאים את העוף במלית ותופרים את הפתח, או סוגרים בקיסמי עץ. מצמידים את ירכי העוף אל גופו, מצליבים את הקצה המעוגל של השוק וקושרים בחוט משיכה (חוט שפגאט), כדי לשמור על צורתו של העוף במהלך האפייה. מורחים את העוף בשמן מכל הצדדים ומתבלים במלח, פלפל, כורכום ופפריקה. 4. מעבירים את העוף לתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעה וחצי. מסירים את האלומינים וצולים עד שהעוף משחים. 5. מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה, משהים כ-15 דקות, פורסים ומגישים. אפשר למלא את העוף יום מראש עד לשלב הצלייה, לאחסן במקרר ולצלות למחרת. בני סיידא עושה סדר/שף/לאשה ומה עוד בתפריט: מרק עוף צח עם איטריות ביצים (ממזרח אירופה) סלט לבבות ארטישוק וגזר (מטורקיה) אושפלאו - קדרת טלה, אורז וצימוקים (מבוכארה) מרציפן (מבולגריה) הערות: yula7 :מאת 19:52 :שעה 10/04/2003 :תאריך בבקשה: עוף במלית כבד ושקדים ממרוקו/ "שף" אפריל מקור המתכון: yula7 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף בלימון - מיסעדת 'גירף' -ג'ואנה

מתכון: עוף בלימון - מיסעדת 'גירף' -ג'ואנה רכיבים: עוף בלימון של מסעדת ג'ירף. אופן הכנה: עוף בלימון – נתחי חזה עוף בציפוי פנקו ברוטב לימון מוגש עם אורז כך כתוב בתפריט (באתר שלהם). פנקו = תערובת של קמח עם פירורי לחם. יש קמח מיוחד שאיתו משתמשים בשרימפסים וכאלה. הוא הופך את הציפוי ליותר קריספי. הרוטב (שלי ולא של המסעדה): מיץ מלימון, רבע / חצי כוס יין לבן יבש, מלח, פלפל. את מצפה את חזה העוף (חתוך לרצועות או איך שבא), מטגנת בקצת חמאה / שמן... מוסיפה את הרוטב (שהכנת וערבבת בעוד מועד). את יכולה להסמיך את הרוטב עם אבקת מרק בצל או מה שיש. הערות: ג'ואנה בן-טובים :מאת 14:52 :שעה 22/10/2002 :תאריך מקור המתכון: ג'ואנה ב ן טובים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף בדקה - ניצי

מתכון: עוף בדקה - ניצי רכיבים: חזה עוף אחד בגובה 1 ס"מ, לא דפוק (וכאן אני חייבת לספר לכם בדיחה שהיא סיפור אמיתי מהחיים...)* , כדי שישאר עסיסי ולא יברחו לו המיצים, חתוך לאורכו, בסכין חד, לרצועות ברוחב 2 ס"מ. אם חזה העוף עבה מאוד באחד מצדדיו, אפשר לחלק לשניים. בוזקים על הרצועות (בכמות כמו שבוזקים מלח על תבשיל): מלח אבקת שום (ואריאציה של פפריקה מתוקה, או אבקת מרק, במיוחד לסמדר) 1/2 כפית שטוחה גרגירי קימל טפטופי שמן כשפי הבקבוק חסום באגודל ומשאיר רק רווח לטיפות בכמות כוללת של 1/2 כפית, או תרסיס שמן או לוותר בכלל - עבור זושי. אופן הכנה: מגלגלים כל רצועה סביב עצמה כמו שבלול כשהתיבול בפנים. תוקעים בה שיפוד מתכת (דבר המזרז את הבישול בגלל החום העובר דרך העוף), ואפשר גם שיפוד עוף או קיסם שיניים חזק. כשיש כמה שבלולים על השיפוד, מרפדים תבנית בנייר אלומיניום. ממלאים את התבנית בשבלולים האלו, מותירים רק רווח קטן ביניהם. מסדרים אותם שישכבו מתחת לגריל או בטוסטר אובן, כמו צמיג ששוכב ולא עומד. מוציאים את התבנית החוצה כשהבשר הוורדרד רק מתחיל להלבין. כשתיים וחצי דקות מכל צד (בגריל חם), כשהצבע של הצד הפנימי מתחיל להשתנות, ולהיעלם מהמרכז. זה כל הפטנט. הבשר מתחיל להלבין במעטפת החיצונית, והחלק הפנימי מאבד את צבעו הוורדרד רק בסוף. הופכים לצד השני של הצליה באמצע הצלייה. עד שתקבלו פרקטיקה, יש להוציא את התבנית ולהציץ בצבע. כל הסוד של המעדן הזה הוא בבישול הקצר והמדויק שמשאיר את הבשר מתפוצץ מרוב עסיס וטעמים. עוד קצת צליה והשניצל מתייבש ומתקשה. כל העסק לוקח אולי חמש דקות, תלוי באיזה מרחק זה נמצא מפסי התנור הלוהטים. אזהרה: לא להתפתות לתת לזה עוד דקה של אפיה בגלל שזה רק עכשיו הלבין... הבשר ממשיך להתבשל מהחום של עצמו.. תאמינו לי, לכתוב לקח יותר זמן מאשר להכין. זה רק ההסבר מסובך, ההכנה בקלי קלות. להגיש לבד, עם סלט או עם פירה. ותודה לאודטה על הרעיון. הערות: nitsi_18 :מאת 21:34 :שעה 27/03/2003 :תאריך מעדן עוף בדקה מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף בדבש ועגבניות - ניצי

מתכון: עוף בדבש ועגבניות - ניצי רכיבים: עוף מחולק למנות. 1 כוס דבש או צנצנת, מאיכות טובה. 100 ג' רסק עגבניות שום כתוש לפי הטעם רוטב סויה שוב - לפי הטעם אופן הכנה: מערבבים את רסק העגבניות עם הדבש והשום בסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מקבל צבע אדום עמוק. לשים את חלקי העוף בתבנית. אפשר להניח על טבעות של בצל פרוס ואפשר ישירות על התבנית. למזוג את הרוטב על העוף. בשלב זה אפשר להשאיר למרינדה למשך לילה או לאפות ישירות בתנור מכוסה בנייר כסף עד שמתרכך ואז להסיר את נייר הכסף ולהשחים מעט. מקור המתכון: יעל. הערות: קבצים מצורפים h-22604.jpg עוף בדבש ועגבניות nitsi_18 :מאת 12:57 :שעה 19/06/2003 :תאריך ועוד רעיון לארוחת השבת: עוף בדבש ועגבניות מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף בדבש - ג'ואנה

מתכון: עוף בדבש רכיבים: כרעיים עוף כמספר הסועדים 3-4 בצלים פרוסים לעיגולים 500 ג' שזיפים יבשים 1/2 כוס דבש 100 ג' אגוזים קלויים במקצת (לא הכרחי) 1/4 כוס שמן (ניתן להשמיט מטעמי דיאטה) 1/2 כוס מים (או לחילופין יין מתוק) 1/2 כוס דבש מעט זנגוויל 1/2 כפית קינמון פלפל מלח אופן הכנה: 6 - 7 כפות מרק עוף 6 - 7 כפות סוכר 6 - 7 שיני שום כתוש 3 - 4 כפות יין שרי קורט מלח, פלפל שחור טרי 1. מסדרים את הפרגיות בתבנית. 2. מערבבים את החומרים בקערה ויוצקים על הפרגיות. 3. משרים במקרר 3 שעות (שהטעם ייספג) 4. אופים בחום 180 במשך כ- שעה וחצי. 5. חשוב להרטיב מדי פעם את הפרגיות ברוטב. 6. מוציאים כשהרוטב סמיך והעוף 'כמעט שרוף' הערות: הערה: לאפות בתנור כשהתבנית מכוסה בנייר אלומיניום - להסיר הנייר לקראת הסוף (חצי שעה עד שעה). נפלא עם אורז וירקות.... מקור המתכון: ג'ואנה ב ן טובים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף בגחלים מדפונה - מיכה

מתכון: עוף בגחלים מדפונה - מיכה רכיבים: המצרכים: תרנגולת, רצוי גדולה, ממין לא נחשב (מהקפאה) תבלינים - שום, אפשר ראש שלם, פפריקה, פלפל, עלי איזוב מיובשים, רוזמרין, הכל בכיוון של תיבול אגרסיבי. נייר אלומיניום שיספיק לעטוף את העוף כמה פעמים (המהדרין עוטפים בבוץ או מכניסים את העוף בנוצותיו כמנהג האבוריג'ינים... אנחנו איננו מהדרין) עצים לגחלים או פחמים, אבל בוערים היטב ולפחות כמה ק"ג כך שיכסו את העוף מכל הכיוונים. ציוד להוצאת העוף וטיפול בו לאחר ההכנה (מגש עץ, למשל) - ראה להלן. אופן הכנה: לתבל את העוף. אפשר להכניס ראש שום וצרור עשבי תיבול פנימה. לא צריך לנקות את העוף. חשוב לעטוף אותו היטב - 3 שכבות לפחות, בנייר אלומיניום ללא פנצ'רים (חור יגרום לשריפת הארוחה). לחפור בור שהעוף ייכנס לתוכו בנוחות. להכניס פנימה חצי מהגחלים. להכניס את העוף העטוף. לכסות בשארית הגחלים. לכסות בעפר. ללכת. לחזור אחרי שעה וחצי בערך, להוציא בזהירות. וואריאציות: למלא בירקות שונים (בצל, עגבניה, יו ניים איט). למרוח בחרדל. להכניס פרוסות דקיקות של ג'ינג'ר. הערות: eshchar micha :מאת 03:47 :שעה 18/07/2002 :תאריך המתכון הזה מתאים לפעילויות שטח וטיולים עם ילדים, כאשר יוצאים למסלול מעגלי וברור שיהיו רעבים כשנחזור. רצוי להשאיר מישהו בשטח, לשמירה. הכנתי את זה פעם למאתיים אנשים בארוחה אחת (חמישים עופות, בערך). הם היו מבסוטים, אני חושב. מקור המתכון: eshchar mich הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף בבצק מלח - אבי

מתכון: עוף בבצק מלח רכיבים: 1 עוף שלם שטוף ומיובש רוטב סויה 1 בצל קטן פרוס 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק מעט שמן לבצק מלח: 5 כוסות מלח גס(המשמש להכשרת בשר) 4-5 כוסות קמח 1 כוס מים . אופן הכנה: מחממים את התנור לחום גבוה. מורחים את העוף במעט רוטב סויה, מכניסים את הבצל הפרוס והג'ינג'ר לבטן העוף, מורחים את העוף במעט שמן, קושרים את רגלי העוף והכנפיים ומצמידים לגוף העוף בחוזקה. בקערה מערבבים את המלח עם 4 כוסות קמח, מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית דביקה מעט, אם התערובת לא מספיק דביקה מוסיפים עוד קמח. מניחים בתבנית שכבה בצק מלח לתחתית העוף, בעזרת הידיים מניחים את הבצק בצדדים ומעל עד לכיסוי מלא של העוף בשכבה פחות או יותר אחידה, מהדקים לעוף עד לאטימה מלאה. מכניסים לתנור ואופים שעה, מורידים לחום בינוני ואופים עוד 3 שעות. לאחר האפיה שוברים את בצק המלח בתבנית, מוציאים את העוף לצלחת ומחלקים למנות הערות: * אבי :מאת 08:37 :שעה 4/08/2002 :תאריך עוף בבצק מלח מקור המתכון: *אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף בארטישוק ירושלמי - ניצי

מתכון: עוף בארטישוק ירושלמי רכיבים: עוף עם ארטישוק ירושלמי –– מתכון מרוקאי 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי כמה כרעיים של עוף כמה שיני שום מעט כורכום שמן זית אופן הכנה: לחמם השמן, לטגן מעט מעט את השום, להוסיף את העוף ולהשחים מעט מכל הצדדים. לבסוף להניח העוף כשצידו העליון כלפי מעלה. להוסיף מעט מים, מלח ופלפל, להניח את הארטישוקים בין הכרעיים, ומעליהם. לסגור הרמטית הסיר ולבשל על אש נמוכה מאוד עד שהעוף מוכן (כשעה). האמונה העממית אומרת שאסור לפתוח את הסיר, הניסיון האישי שלי הראה שהארטישוק מתרכך גם אם פותחים את הסיר. קשה לעמוד בפני הריח המתפשט בבית במהלך הבישול אבל חייבים להתאפק ולא לאכול את הארטישוקים לפני שהם רכים לחלוטין אחרת יכולים לקבל כאבי בטן. בסוף הבישול, מחליפים צדדים: מעלים את הכרעיים לחלק העליון של הסיר ומניחים לארטישוקים לשחות ברוטב הסמיך שלמטה לעוד כמה דקות בישול. משהו משהו! הערות: nitsi_18 :מאת 22:58 :שעה 19/09/2003 :תאריך עוף בארטישוק ירושלמי - לציפי ולכולם! מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף אפוי בפירורי לחם - שייק אנד בייק - ענת ק.

מתכון: עוף אפוי בפירורי לחם - שייק אנד בייק - ענת ק. רכיבים: ציפוי פירורים: 1 כף קמח 1/2 כף קורנפלור 7 כפות פירורי לחם 1/4 כפית אבקת שום 1/2 כפית אבקת בצל 3/4 כפית פפריקה מתוקה 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית סוכר 1/4 כפית מלח קורט פפריקה חריפה אופן הכנה: מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי. שמים בשקית ניילון בינונית, חזקה ועמידה (וללא חורים). מרטיבים את העוף במי ברז. מנערים את עודף המים ומכניסים לשקית. סוגרים את השקית ומטלטלים אותה היטב. לאחר מספר טילטולים היוף מתכסה בפירורים. מניחים את העוף בתבנית ואופים בחום בינוני גבוה 200 מעלות צלסיוס או 400 פרנהייט לטובת אחינו שבגולה, במשך 40-50 דקות. אין צורך להוסיף מים או לכסות. רצוי להשתמש בפירורי לחם מאיכות טובה. אפשר להוסיף שומשום, פתיתי בצל מיובשים וכתושים וכל תבלין הנראה לכם מתאים. אפשר גם לטגן בחמאה, מרגרינה או שמן - לפי טעמכם ומצב הדיאטה. בהצלחה. באדיבות רות סירקיס עם תוספות שלי. הערות: ענת ק :מאת 14:28 :שעה 19/10/2002 :תאריך מתכון של ניצי - דומה ל KFC רצ"ב מתכון של ניצי מהמיני פורום בישולים. כמו כן אפשר פשוט לטבול את העוף בקמח, אח"כ בביצה ואח"כ בפירורי לחם מתובלים ואז לטגן או לאפות 30 דקות. בהצלחה! מקור המתכון: ענת ק. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף (צ'יקן) סאטה - ניצי

מתכון: עוף (צ'יקן) סאטה - ניצי רכיבים: חזה עוף בכמות הנדרשת לרוטב: 1 כף דבש 1/4 כוס רוטב סויה 2 כפות שמן שומשום 2 כפות רוטב צי'לי מתוק-חריף 4 כפות חמאת בוטנים עם שברי בוטנים בפנים קצת מיץ מקופסה קטנה של אננס לערבב את כל החומרים ביחד. אצלי הכנסתי הכל לקופסה של חמאת הבוטנים וניערתי היטב. לחתוך את חזה העוף לרצועות ארוכות. בערך 1-2-3 ס"מ רוחב (לפי הסבלנות). לשפד את הרצועות על שיפודים. להניח את השיפודים בתבנית ולמזוג עליהם את הרוטב, דליל למדי אבל לא יותר מידי. להשאיר להשרייה למשך הלילה. למחרת, לחמם היטב את הגיזה עד שתלהט (גריל פחמים עושה עבודה טובה לא פחות, ואפילו יותר). לצלות את השיפודים עד שיעשו, תוך שמברישים אותם כל הזמן במרינדה. להשאיר אותם מעט וורודים, כדי שהחום של עצמם יבשל אותם עד שילבינו ולא יתייבשו. בנתיים להכין את הרוטב שנילווה לשיפודים: 1/2 כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים 2 כפות רוטב סויה 1/2 כוס שמנת קוקוס 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק-חריף 1 בצל קטן קצוץ דק ביותר אופן הכנה: בסיר קטן לטגן את הבצל עד שיתרכך ויזהיב, במעט שמן. להוסיף את שאר החומרים ולערבב עד שיתחמם ויתערבב היטב. להעביר לצלוחית הגשה. להגיש עם השיפודים. ועם עוד רוטב צ'ילי מתוק חריף בצלוחית נפרדת. הולך נפלא עם אורז וסלט גזר תאילנדי בזוק בשומשום קלוי על מחבת. והכי טוב זה שאפשר להכין הכל מראש, ללכת לארוחה נפלאה בננה'ס בר, לשתות מרגריטה, לאבד את הראש, לשייט הביתה, להגיע - למצוא חבורת רעבים, לחמם את הגיזה ו... יש ארוחה! אפילו מושקעת עאלק...! הערות: nitsi_18 :מאת 11:42 :שעה 8/11/2003 :תאריך טוב, אז התמונה שצולמה אתמול בערב ממש הוכיחה ( + מתכון: צ'יקן סאטה) שלא הייתי במייטבי אתמול, עד השעות היותר מאוחרות של הערב. סתם גיבוב של שיפודים על צלחת ללא כל הוד והדר או קמצוץ של עיצוב ראוי לצילום. מאחר ולא נותר הרבה מהשיפודים (והיו שם כשלושה ק"ג חזה עוף עשוי כשיפודי סאטה) אז עיצבתי עכשיו את מה שנותר כדי שאפשר יהיה לצלם. לא ממש גאה במה שצולם אתמול. ואם אני כבר שמה תמונה, אז שיהיה גם המתכון שלה. צ'יקן סאטה, מתוך הספר the essential asian cook book עם תוספות ושינויים שלי מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סלט עוף חם - ג'ואנה

מתכון: סלט עוף חם - ג'ואנה רכיבים: 2 חזה עוף (פילה חזה עוף ללא עור) שמן לטיגון 40 גרם חמאה ללא מלח 200 גרם פטריות (אפשר מסוגים שונים. 1 בצל (שאלוט) קצוץ דק עלי חסה מעורבים 2 כפיות חרדל דיז'ון 2 כפיות חומץ בן יין אדום 1/4 כוס שמן זית פטרוזיליה (מסולסלת) לקישוט אופן הכנה: 1. מתבלים את נתחי חזה העוף, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הנתחים 4 דקות מכל צד או עד לריכוך. מוצאים מן המחבת, עוטפים בנייר אלומיניום ושומרים בצד. 2. מוסיפים מעט שמן למחבת ומחממים שוב, מוסיפים חמאה ופטריות ומטגנים למשך 3 - 5 דקות, או עד שהן מתרככות ומתחילות להשחים. מוסיפים בצל וממשיכים לטגן עוד דקה אחת. מתבלים לפי הטעם ומוציאים את הפטריות מן המחבת. 3. שוטפים ומייבשים את החסה, קורעים אותה בידיים לחתיכות במידה הרצויה. מניחים בצד בקערה עמוקה. מסירים את נייר האלומיניום מנתחי העוף וחותכים אותם בזווית לאורך. 4. טורפים בקערה את החרדל והחומץ. ממשיכים לטרוף ומוסיפים בהדרגה את השמן זית. מוזגים מחצית מן הרוטב על עלי החסה ומערבבים היטב. צורת הגשה: צרים "ערימה" של עלי חסה ברוטב במרכזה של כל צלחת הגשה. מערבבים את הפטריות המטוגנות עם המחצית הנותרת של הרוטב ומפזרים אותן על גבי "ערימות החסה. מסדרים את נתחי העוף על הפטריות. מטפטפים את הרוטב הנותר ומקשטים בגבעולים של פטרוזיליה. בתיאבון מקור:le cordon bleu - החוברת הביתית - תחת הכותרת "עוף" הערות: ג'ואנה בן-טובים :מאת 20:06 :שעה 23/09/2002 :תאריך סלט עם עוף אומנם ביקשת סלט קר, אבל שם המתכון: סלט עוף ופטריות חם מקור המתכון: ג'ואנה ב ן טובים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכוני עוף מוקפץ - ג'ואנה

מתכון: מתכוני עוף מוקפץ רכיבים: 4 ירכי עוף (כמובן שתשמשי בכמה שאת רוצה / צריכה ותשני כמויות בהתאם) 2 כופת קורנפלור 2 כפות מים 2 ביצים למשרה: ***** 3 כפות סויה 3 כפות יין שרי (אם יש) כפית סוכר כפית מלח מעט פלפל שחור 2 שיני שום כתוש כפית שמן שומשום כפית ג'ינג'ר מגורד אופן ההכנה: *********** 1. מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים בו את העוף ל- 3 שעות במקרר. 2. מחממים שמן במחבת עמוקה. 3. מערבבים קורנפלור, מים וביצים. 4. טובלים את העוף ומטגנים עד שהעוף מזהיב. עכשיו.... את יכולה לקנות חזה עוף חתוך לקוביות ולהכין אותו כפתאי תאילנדי שלדעתי יזכיר לך את העוף המוקפץ הסיני: פתאי - מאכל תאילנדי צמחוני (של kandalker ממיני פורום בישולים) ============================= רכיבים ל- 3 – 4 מנות: כרוב ירוק נקי ויבש לחלוטין בצל ירוק נבטים בשרניים 1 כפית סוכר חום 1 – 2 כפות רוטב סויה גזר מגורד שום שמן שומשום ½ חבילת אטריות אורז מים רותחים מהקומקום ..... חזה עוף חתוך לקוביות...... (הכול לפי הטעם) רכיבים לרוטב: 2 כפות סוכר חום 2 כפות רוטב סויה 2 שיני שום שנמעכו במועך שום ¼ כוס שמן שומשום 1 כפית שטוחה של ממרח חמאת בוטנים קורט מלח אופן הכנה: 1. על ווֹק חם מקפיצים קלות שלוש שיני שום מעוכים. 2. מוסיפים מיד את הנבטים עד לריכוך חלקי ואחר-כך לפי הסדר את הכרוב הגזר והבצל הירוק לעוד הקפצה של שתי דקות. 3. מוסיפים רוטב סויה וכפית סוכר חום. 4. בו זמנית מרתיחים את המים בקומקום ובצלוחית נפרדת. הרוטב: 1. מערבבים את רכיבי הרוטב. 2. את המים הרותחים שופכים בקערה נפרדת על חצי חבילת אטריות אורז. 3. אחרי בדיוק שלוש דקות מסננים היטב את המים (רצוי להקפיצם במסננת). 4. על קרש חיתוך רצוי לחתוך את האטריות כך שלא יהיו כאגודה אחת ויתפזרו נכון בירקות. 5. שופכים את הרוטב לכלי של האטריות ומערבבים כך שכל האטריות תצבענה. 6. שופכים את האטריות על הירקות אשר בווֹק ומקפיצים על אש חמה עוד מספר שניות. הערות: כלל ברזל - הכרוב חייב להיות פריך אחרת "זה לא זה" (לייבש היטב). הערות: * ג'ואנה :מאת 16:09 :שעה 14/03/2003 :תאריך עוף מקור המתכון: ג'ואנה ב ן טובים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: מרק עוף תימני - נעמי

מתכון: מרק עוף תימני - נעמי רכיבים: מרק תימני: (6 מנות) מצרכים: 2 ליטר מים מסוננים בערך, 6 כרעיים או עוף שלם , בצל מטוגן, 4 שיני שום, 2תפוחי אדמה קלופים וחתוכים, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, חציכפית פלפל שחור, 3 גרגירי הל גרוס, כף כוזברה קצוצה, מלח לפי הטעם, עגבניה מרוסקת. אופן הכנה: אופן ההכנה: מנקים את העוף וחותכים בהתאם לצורך, מרתיחים את המים עם העוף בתוכו, מוציאים את כל הקצף בעזרת מסננת. מוסיפים את התבלינים, את הבצל, ואח"כ את התפו"א. (הערה: יש הנוהגים להוסיף כף אבקת מרק עוף לשיפור הטעם ) בתיאבון הערות: neommi :מאת 21:34 :שעה 15/09/2003 :תאריך מרק עוף תימני מקור המתכון: neommi הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: מרק עוף צח -ניצי

מתכון: מרק עוף צח -ניצי רכיבים: 3-4 ק"ג גב עוף וגרונות 1/2 ק"ג (ואפשר יותר) בשר בקר למרק (חזה, צוואר, צלעות וכד')- לתוספת טעם, צבע ולמלית הקראפלאך, 1 ראש סלרי גדול נקי ושטוף היטב או זר סלרי עלים כנ"ל 3-4 גזרים גדולים קלופים ושטופים 1 חתיכת דלעת שטופה (עם הקליפה) ל אופן הכנה: שים את כל הגרונות וגב העוף בסיר הכי גדול שיש. בין הרווחים לדחוף את הירקות. למלא הסיר מים. להביא לרתיחה, להנמיך את האש, אפשר לקפות את הקצף שנוצר (כתוצאה מפירוק חלבון הבשר) ולבשל על אש נמוכה (בסיר מכוסה) כשעתיים ואפשר גם שלוש שעות. במידה והמים מתאדים, אפשר להוסיף עוד מים. בסוף הבישול, יש לטעום, ואפשר להוסיף מלח לפי הטעם ומי שמוכרח, גם כף של מרק עוף מאיכות טובה (בוליון קנור הכי מומלץ). לא חייבים להשתמש בבשר בקר למרק. אפשר להסתפק רק בעוף. יש לצנן את המרק במהירות, ולקררו במקרר. עדיף להכין את המרק יום מראש, כך שלאחר הקירור ניתן להוריד את שכבת השומן מעל פני המרק. ניתן להכין את המרק כמה ימים מראש ולהקפיאו, וכך יקל להוריד את שכבת השומן, ובכלל, תמיד טוב כשיש מיכל של מרק עוף ביתי בפריזר (לא לתקופות ארוכות , כמובן). בתיאבון ובהצלחה! הערות: nitsi_18 :מאת 21:20 :שעה 1/09/2002 :תאריך מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: מאפה כבד עוף וחצילים - יולה

מתכון: מאפה כבד עוף וחצילים - יולה רכיבים: חומרים: 1/2 ק"ג בצק עלים (נדמה לי שמשקל הבצק בסופר הוא 400 גר' וזה מספיק.) 3 חצילים פרוסים וחתוכים לקוביות לא גדולות 400-500 גר' כבד עוף טרי ונקי 1 בצל קצוץ שמן לטיגון 1 כף שמיר קצוץ 1 כף מרק עוף 3 ביצים + 1 להברשת הבצק קמח מלח, פלפל. אופן הכנה: לקמח את קוביות החצילים ולטגן בשמן חם עד הזהבה. (לקמח בתוך שקית ניילון) להניח על נייר סופג. להזהיב בצל קצוץ בשמן ולהוסיף את הכבד. לטגן ביחד עד שהכבד עשוי אבל לא מדי. לקרר מעט את התערובת. לשלוף את חתיכות הכבד המטוגן ןלחתוך אותן לחתיכות קטנות כגודל החציל. לערבב את הביצים, תבלינים, הכבד והבצל. לחלק את הבצק לחצי לשטוח בתבנית מלבנית, מעליו את תערובת הכבד ומעליה את החצי הנותר של הבצק. לחרר במזלג את פני הבצק, למרוח בביצה טרופה ולאפות בחום בינוני עד שפני הבצק מזהיבים עמוק. מתנצלת שאין לי זמן אפיה מדויק. בתיאבון. הערות: yula7 :מאת 10:27 :שעה 24/12/2002 :תאריך פשטידת כבד עוף וחצילים מתכון של חמותי. מאוד מוצלח. מאפה "כבד" ומתאים ליום קררררר מקור המתכון: yula7 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
עבור לעמוד
, , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
עופות
בחר
בחר