מתכוני עופות

מתכון: עוף עם בוטנים וקשיו - מיכה

מתכון: עוף עם בוטנים וקשיו רכיבים: עוף עם בוטנים וקשיו - בקיצור אופן הכנה: טוב, אין לי הרבה זמן, סלחו לי על הרשלנות: מקפיצים את הבוטנים והקשיו בווק - עדיף בשמן שומשום - בשלב די ראשוני, אפילו לפני הבצל. מוציאים אותם למקום חם ומחזירים עם חזה העוף. לא הכרחי קשיו. כדאי להוסיף עלי מרווה ושיני שום שלמות עם הבוטנים, להשאיר אותם להמשך. הולך מצויין גם עם פילה בקר. הערות: eshchar micha :מאת 21:15 :שעה 6/10/2002 :תאריך מקור המתכון: eshchar micha הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף עם ארטישוק ירושלמי - ניצי

מתכון: עוף עם ארטישוק ירושלמי - ניצי רכיבים: 1 עוף מחולק לחלקים (או סתם כרעיים וכד') 2 ק"ג תפוחי אדמה ירושלמיים 1/4 כוס שמן 3 כוסות מים 1/2 לימון 1/4 כפית כורכום 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח מערבבים את כל התבלינים ומורחים את העוף מכל הצדדים. קולפים את תפוח האדמה הירושלמי. אני אוהבת להשרות קודם במים שכל הבוץ ירד ממנו. מאדים קלות בשמן את העוף, מוסיפים את שארית התבלינים, ומזהיבים מכל הצדדים. מזיזים הצידה, מניחים את כל הארטישוק הירושלמי על התחתית, את העוף מעל ומוסיפים את המים. מבשלים במשך שעה על אש קטנה. יש להיזהר שלא להרים את מכסה הסיר בזמן הבישול, שכן התפוח אדמה ירושלמי הזה רגיש לרוח פריצות שתבוא ותיקח אותו - כך הסבירה לי הגיברת מהשוק שלימדה אותי את המתכון הזה. וכן, אם באה רוח פריצות ולוקחת הסיר, קוראים לתופעה במרוקאית: מַאגֵרְיוזֲים, כך לפי הגיברת. מה שנכון, יוצא נפלא. במיוחד אם נותנים לתפוח האדמה לשחות קצת ולספוג את הציר המרוכז של העוף שניקווה בתחתית הסיר. טעים טעים! אופן הכנה: מערבבים את כל התבלינים ומורחים את העוף מכל הצדדים. קולפים את תפוח האדמה הירושלמי. אני אוהבת להשרות קודם במים שכל הבוץ ירד ממנו. מאדים קלות בשמן את העוף, מוסיפים את שארית התבלינים, ומזהיבים מכל הצדדים. מזיזים הצידה, מניחים את כל הארטישוק הירושלמי על התחתית, את העוף מעל ומוסיפים את המים. מבשלים במשך שעה על אש קטנה. יש להיזהר שלא להרים את מכסה הסיר בזמן הבישול, שכן התפוח אדמה ירושלמי הזה רגיש לרוח פריצות שתבוא ותיקח אותו - כך הסבירה לי הגיברת מהשוק שלימדה אותי את המתכון הזה. וכן, אם באה רוח פריצות ולוקחת הסיר, קוראים לתופעה במרוקאית: מַאגֵרְיוזֲים, כך לפי הגיברת. מה שנכון, יוצא נפלא. במיוחד אם נותנים לתפוח האדמה לשחות קצת ולספוג את הציר המרוכז של העוף שניקווה בתחתית הסיר. טעים טעים! הערות: tsi_18 :מאת מתכון מסורתי, בטאטה קוסביה, הכי טעים שיש מצאתי ארטישוק ירושלמי בקוסמוס. אז הנה מה עושים איתו. 20:07 :שעה 8/08/2002 :תאריך מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף ממולא -CANBR

מתכון: עוף ממולא -CANBR רכיבים: 1 עוף שלם מנוקה 1 כוס אורז מאודה אבל לא לגמרי מבושל כי תהליך הבישול ממשיך עם האפיה כ-10 שזיפים מגולענים וחתוכים לרבעים 1 תפוח עץ גרני סמיט חתוך לקוביות 1 שקית קוקי ענק לאפיה לרטוב: 1 כף דבש או יותר בהתאם לטעם 2 כפות יין אדום 2 כפות סויה 2 כפות חרדל דישון 2 שיני שום כתושות אופן הכנה: ההכנה: ------------ מנגבים ומיבשים את העוף. לאורז המאודה מערבבים מחצית מכמות הרוטב מכניסים פנימה את השזיפים והתפוח ברוטב שנות מורחים את העוף מבפנים ובין העור לבשר ממלאים את העוף באורז ומברישים את חלקו החיצוני של העוף ברוטב הנותר מעבירים לתוך שקית הקוקי במידה ונשאר אורז להעביר גם אותו לשקית קוקי נוספת מניחים את השקית עם האורז שנשאר על תבנית אפיה משטחים ועל זה מניחים את השקית עם העוף הממולא אופים כ- 30 דקות מכל צד בחום גבוהה וזהו בתיאבון ורק בשמחות וימים טובים! הערות: ראש השנה מקור המתכון: CANBR הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף מטוגן במחבת כבדה - ציפלונק טאבקה - ניצי

מתכון: עוף מטוגן במחבת כבדה - ציפלונק טאבקה - ניצי רכיבים: ציפלונק טאבקה עוף לחוץ בלשון העם... זהו עוף שנלחץ או נמחץ תחת משקל כבד, או מחבת מיוחדת שמוחצת אותו תוך כדי הצליה. התוצאה מרנינה! מתקבל עוף שחום ופריך מאוד, טובל ברוטב חמצמץ של לימון ושום, שטוח כמו דף נייר. לאיטלקים יש מנה דומה, ששמה: עוף השטן pollo al diavolo וגם במקרה הזה משטחים את העוף וצולים על גריל פחמים או מתחת לגריל, ללמדך שכל העולם כפר קטן, או כמו שאומרים האיטלקית, tutto mondo un paese. ציפלונק טאבאקה - המתכון 2 עופות קורניש (קטנים) 2 שיני שום 4 כפות חמאה מומסת פפריקה מתוקה אופן הכנה: מניחים את העוף כשהחזה כלפי מעלה. חותכים בזהירות את העוף במרכז עצם החזה. פותחים את העוף כמו ספר, בזהירות רבה, העוף צריך להישאר בחתיכה אחת. אפשר לחרוץ חריץ בקצה התחתון של כל מחצית של חזה העוף, ולדחוף את פרק העצם של הפולקע של העוף דרכו. כך עושים גם בצד השני. ושוב, אפשר לחרוץ חריץ נוסף בצד העליון של חזה העוף ולדחוף דרכו את הכנף. חזה העוף צריך להיות מכוסה על ידי הכנף ועל ידי הפולקע. משטחים את העוף בפטיש בשר או במלחצה מיוחדת. מורחים את העוף בשיני השום הכתושות ומפזרים פפריקה מאיכות טובה בנדיבות. מחממים מחבת שטוחה למדי וכבדה מברזל או כזו שיש לה בסיס עבה המפזר היטב את החום ובצורה אחידה. ממיסים את החמאה במחבת, ומטגנים את העוף כחמש דקות משני צידיו, כך שהעוף מתכסה בחמאה מכל צדדיו. הופכים את העוף כשהעור כלפי מטה. מניחים על העוף צלחת גדולה ועליה משקולת כבדה או קערה מלאה מים. מטגנים כך את העוף, עד שהעור הופך שחום ופריך. יש לטגן את העוף במשך 20 דקות, להפוך לצד השני, לטגן עוד 5 דקות ולהגיש. מגישים עם רוטב טקמאלי (tkemali) - רוטב גרוזיני אופייני, אותו מכינים משזיפים ירוקים חמוצים, בתוספת גרעיני כוסברה, נענע ושמיר, שום, פפריקה חריפה ומלח. בארץ, במסעדות בוכריות (בסמרקנד באור יהודה, למשל), מוגש העוף הזה עם רוטב דליל של לימון ושום כתוש. הערות: nitsi_18 :מאת 00:47 :שעה 1/12/2003 :תאריך מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף מוקפץ - ציפי

מתכון: עוף מוקפץ - ציפי רכיבים: חזה עוף -חתוך לקוביות (רצןי לחתוך כשהו חצי קפאו) משרה 1 כפית דבש 1 כף רוטב סויה 1 כף רוטב צ'ילי תילאנדי 1 שן שום כתושה פלפל שחור להשרות בתערובת את חתיכות החזה 2. לחתוך מיני ירקות קשים קישואים פלפליפ בצבעים גזר בצל ירוק ושום גבעול סלרי רצועות דקות של כרוב לבן ו/נבטים אופן הכנה: בווק מחומם לחמם שמן להקפיץ בו תחילה את הבצל הירוק את השום והסלרילהוסיף את שאר הירקות להקפיץ מספר דקות רק בסוף להוסיף את הכרוב או הנבטים או את שניהם ביחד. להוצאי מהווק ולהקפיץ בו את בשר העוף. עד שמקבל צבע לבנבן להחזיר את הירקות ולהקפיץ עוד דקה או שתיים ניתן להגשה עם נודלס, איטריות אורז או אורז מאודה לבן. בתיאבון הערות: canbr :מאת 08:35 :שעה 21/11/2003 :תאריך חזה עוף- קל להכנה!! ככה ברגע! מקור המתכון: CANBR הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף לערב שבת - צביה

מתכון: עוף לערב שבת רכיבים: עוף לערב שבת אופן הכנה: לאלה שאין להם זמן או חשק להתעסק יותר מידי במטבח חלקי עוף לבחירתכם בקערה לבחוש: רוטב סויה, מעט שמן, מלח פלפל פפריקה ועוד תבלינים שאתם אוהבים, עשבי טיביל כמו פטרוזיליה, רוזמרין וכו'. להוסיף 2-4 כפות דבש ומי שרוצה גםמעט סוכר. אל המרינדה נכניס את חלקי העוף לטבול את כל החלקים. לכסות את הקערה בנילון ניצמד ולישכוח מזה ל-24 שעות. לממהרים אפשר פחות. למחרת כ-4-5 שעות לפני הארוחה. לטבל 2 כוסות אורז כיד הדמיון הטובה עליכם. אפשר להוסיף ירקות כמו גזר, בצל וכו'. לפזר האורז בתבנית או בסיר לכסות בניר אלומיניום ולהכניס לתנור על חום נמוך ל3- 4 שעות. ארוחה מלאה בכלום זמן. בתאבון הערות: tzilaaver :מאת 19:06 :שעה 6/11/2002 :תאריך מקור המתכון: צביה אברבוך tzilaaver הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף 'טבקה' - בוכארי - אבי

מתכון: עוף 'טבקה' - בוכארי רכיבים: עוף טבקה "עוף משוטח" - מהמטבח הגרוזיני זה די פשוט... אופן הכנה: לוקחים עוף שלם, חותכים את עצם החזה כך שמתקבל "פרפר" עוף שעדיין מחובר בחלקו השני, מניחים על קרש חיתוך ומורידים עליו את כל העצבים על פטיש שניצלים בכדי לשטח מעט, בעזרת סכין חדה מבצעים חתכים בבשר העוף לעומק, ממליחים את העוף, מורחים 1 שן שום כתושה, מעט פפריקה או פלפל שחור. מחממים 50 גר' חמאה במחבת כבדה, מניחים את העוף במחבת ומניחים עליו לבנה כבדה, כן, לבנה או משהו כבד שיכסה את כל שטח העוף, ניתן להניח מחבת ישנה הפוחה ועליה משקל כל שהוא, מטגנים על להבה בינונית עד להשחמה כהה של העור והופכים לצד השני. קצח נמצא בשימוש במטבח האסיאתי לא רק כקישוט ללחמים. הערות: * אבי :מאת 13:54 :שעה 5/12/2002 :תאריך מקור המתכון: * אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף השטן בנוסח איטלקי- פולו אלה דיאוולה- ניצי

מתכון: עוף השטן בנוסח איטלקי- פולו אלה דיאוולה- ניצי רכיבים: ו עוף שמנמן ונחמד ענף רוזמרין מעט מלח ים גס פלפל שחור שמן זית מיץ לימון סחוט טרי אופן הכנה: לחתוך את העוף בגבו, לאורכו. לשטח את העוף ולפתוח אותו כמו ספר. יש לשים על העוף משקולת כבדה כדי לשטח אותו. לחמם מחבת על האש, ולהקפיץ בה את ענף הרוזמרין ביחד עם המלח והפלפל, ולעיתים יש המוסיפים גם שן שום אחת. לחמם היטב את הגריל (פחמים או בתנור), למרוח את העוף במעט שמן ובתערובת התבלינים, ולהניח על הגריל, כשעל גבו מונחת משקולת כבדה. יש לצלות את העוף משני צדדיו תוך שימת לב שלא לייבשו. לפני ההגשה יש לזלוף על העוף מיץ מלימון אחד סחוט טרי. מצחיק עד כמה העולם קטן, בדיוק כמו שאומרים באיטלקית: tutto mondo un paese , כל העולם הוא כפר קטן אחד, גם ליוצאי ברית המועצות יש עוף שמוכן בדרך דומה, ושמו: ציפלונק טבקה, מכינים אותו בעזרת מכשיר שנועד לשטח את העוף. מוצאו כנראה מקווקז, אם כי לכל איזור בבריה"מ לשעבר, יש מתכון שטוען לכתר המקוריות של מנה זו. גם כאן הוא מוגש עם המון מיץ לימון ושום כתוש. ומי שידע להגיד לי אפשר לקנות את המכשיר הזה - יבורך! הערות: nitsi_18 :מאת 01:21 :שעה 10/08/2003 :תאריך pollo alla diavola עוף בנוסח השטן - מתכון איטלקי ידוע מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף בשזיפים ודבש - ניצי

מתכון: עוף בשזיפים ודבש - ניצי רכיבים: כרעיים עוף כמספר הסועדים 3-4 בצלים פרוסים לעיגולים 500 ג' שזיפים יבשים 1/2 כוס דבש 100 ג' אגוזים קלויים במקצת (לא הכרחי) 1/4 כוס שמן (ניתן להשמיט מטעמי דיאטה) 1/2 כוס מים (או לחילופין יין מתוק) 1/2 כוס דבש מעט זנגוויל 1/2 כפית קינמון פלפל מלח אופן הכנה: תערובת טעמים: 1/2 לימון 1 כף דבש 1/2 כפית פלפל לבן (או שחור, אם אין) 1/8 כפית זנגוויל 1 כפית קינמון 1/2 כוס מים (ואם יבש במיוחד ניתן להוסיף עוד חצי כוס=1 כוס ביחד) לפרוס הבצל לעיגולים ולרפד בהם תבנית אפייה גדולה. להניח את העוף על הבצל. להניח את השזיפים מסביב. למרוח את העוף בדבש (ואפשר גם לטפטף את הדבש על העוף). אם רוצים ניתן לפזר מעט פפריקה מתוקה על העוף לפני לקבלת צבע עמוק עוד יותר. לערבב את המים עם השמן וכל התבלינים ולמזוג מסביב לעוף על השזיפים. לכסות את התבנית בנייר כסף. לאפות בחום גבוה במשך כשעה. לאחר שעה, להוציא התבנית מהתנור (לא לכבות את התנור), להסיר את נייר הכסף, ולמזוג על העוף עם השזיפים את תערובת הטעמים, להחזיר לתנור לאפייה נוספת במשך כחצי שעה נוספת בחום גבוה להשחמה ולהתמזגות טעמים. הערה: מי שאוהב יכול למיס בכוס המים גם קובייה אחת או שתיים של תיבולית של שום ופטרוזיליה, אבל ממש לא חובה. טעים טעים. להגיש על אורז לבן (אפשר עם שקדים או צנוברים). שידרוג חגיגי במיוחד: להשרות את השזיפים במים חמימים למשך כשעה. לסנן ולגלען. לעיתים יש שזיפים שניתן לגלען בקלות כשהם יבשים. לערבב 350 ג' בשר טחון (מבשר טרי כמובן) עם 1 בצל קטן קצוץ דק, תבלינים לפי הטעם, כף מים, 1 ביצה (ואפשר גם מחצית אם לא חבל לזרוק...) ומי שרוצה גם פטרוזיליה קצוצה והמהדרין שמים גם תפוח אדמה אחד קטנטן מגורר בגירוד עדין. אבל לא חובה. ללוש היטב את העיסה הזו ולמלא בה את השזיפים. להמשיך לפי הרשום במתכון. בתיאבון ובהצלחה! הערות: nitsi_18 :מאת 11:00 :שעה 13/09/2002 :תאריך עוף בשזיפים - מתכון שווה בהחלט + שידרוג המצאה מיוחדת שלי, שנולדה מכורח המציאות, תוך שימוש ברעיונות שהופיעו במתכונים רבים, מהם שאבתי מעט מכל דבר. התוצאה שווה בהחלט! מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף ברוטב דבש ועגבניות מתקתק- ניצי

מתכון: עוף ברוטב דבש ועגבניות מתקתק- ניצי רכיבים: חלקי עוף כמספר הסועדים 100 ג' רסק עגבניות 1/2 כוס דבש (ואפשר גם יותר) 1/2 כוס מים 1/4 כוס שמן (לא חובה) שום כתוש (לפי הטעם), אפשר גם ראש שום שלם כתוש אופן הכנה: שמים בסיר קטן את רסק העגבניות, הדבש, השום הכתוש והמים. מערבבים ומחממים על אש נמוכה. מבשלים מעט עד שמסמיך ומקבל צבע עמוק. יש להיזהר שלא ישרף. אפשר להוסיף מעט מים אם רואים שיש צורך. שופכים מעט רוטב על תחתית התבנית. מניחים על הרוטב את חלקי העוף. מוזגים את שארית הרוטב על חלקי העוף. אפשר לטפטף מעט שמן (אם לא הוספנו לרוטב) - לא חובה בכל מקרה. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום וחותמים היטב. אופים בתנור בחום גבוה כשעה וחצי עד שהעוף מתרכך מאוד וסופג את הרוטב. מגלים את התבנית, מסירים את נייר האלומיניום, ומשחימים בתנור עד שיזהיב. מגישים עם איטריות (לוקשען) ביצים רחבות (שניתן לערבב עם הרוטב אפילו ישר בתבנית, או עם אורז. בתיאבון ובהצלחה! הערות: nitsi_18 :מאת 22:07 :שעה 9/08/2003 :תאריך ויש גם את הגרסה המתוקה : עוף ברוטב דבש ועגבניות מתקתק מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף בקוקוס וקארי - ליאת

מתכון: עוף בקוקוס וקארי רכיבים: 1 ק"ג פרוסות חזה עוף 1 קופסא חלב קוקוס קארי לפי הטעם ג'ינג'ר מגורד לפי הטעם (כמובן שאני ממליצה על הרבה) כ- 4-5 שיני שום קצוצות (וכל המרבה הרי זה משובח) כ- 1 בצל קצוץ מעט שמן לטיגון מלח ופלפל לפי הטעם אופן הכנה: חותכים את עוף לקוביות מטגנים מעט את הבצל הקצוץ מוסיפים את העוף ואח"כ את השום הכתוש ממשיכים לטגן עד שהעוף מוכן (אבל לא לגמרי - עד שמשנה את צבעו ללבן) בסיר נפרד מבשלים את חלב הקוקוס עם הקארי (לא להתקמצן על הקארי), הג'ינג'ר המלח והפלפל עד שהתערובת סמיכה. מוסיפים את העוף והבצל לחלב הקוקוס וממשיכים לבשל למספר דקות כדי שהעוף יתפוס את הטעם מתקנים תיבול אם צריך (בד"כ בשלב הזה אני מוסיפה עוד שום וג'ינג'ר...) מגישים עם אורז לבן בתוספת הרוטב הערות: liatsss :מאת 17:32 :שעה 6/10/2002 :תאריך טיפים: מומלץ להשאיר כמה שיני שום לסוף כדי להדגיש את הטעם של השום (שלא יעלם בבישול) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!תגידו לי איך יצא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! המאכל הלאומי של חובבי הג'ינג'ר, הקוקוס, הקארי והטעם הטוב!!!!! זה הדבר הכי הכי טעים שאי פעם חשבתם לאכול!!!!! אוכלים את זה עם אורז לבן לא מתובל. מקור המתכון: liatsss הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף בקוקה קולה - אמא של ג'ואנה

מתכון: עוף בקוקה קולה - אמא של ג'ואנה רכיבים: עוף (מה שרוצים: שלם, כרעיים....) 1 כוס קוקה-קולה 3 כפות רוטב סויה 3 כפות ריבת משמש אופן הכנה: להניח את העוף בכלי פיירקס. לערבב את יתר החומרים. לשים על העוף. לאפות בתנור בחום בינוני (180) במשך שעה וחצי (פלוס מינוס). להרטיב את העוף מדי פעם. טעים במיוחד עם פירה וסלט כרוב וגזר במיונז (ניצי) הערות: ג'ואנה בן-טובים :מאת 12:50 :שעה 3/11/2002 :תאריך ולארוחת צהריים: עוף בקוקה-קולה מתכון של אימא שלי, הכי טעים, הכי מהיר ופשוט מאוד להכנה. כמובן שאפשר לשפר אותו ולהפוך אותו למשהו מיוחד יותר, אבל תאמינו לי (או לא) - זה פשוט טעים ככה. עם כל הרוטב על הפירה / אורז - פשוט נפלא. מקור המתכון: ג'ואנה ב ן טובים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף בפרמזן - ניצי

מתכון: עוף בפרמזן - ניצי רכיבים: חומרים ל6 מנות: 3 כפות חרדל דיז‘ון 1 כפית חומץ בן יין לבן 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 6 חצאי חזות עוף 3/4 כוס פירורי לחם (במקור פירורים מ 11/2 אינגליש מאפינס ) 3/4 כוס פרמזן מגוררת 1 כף חמאה מומסת אופן הכנה: מחממים תנור ל230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים חרדל דיז‘ון, חומץ, מלח ו1/4 כפית פלפל שחור. מצפים את העוף בתערובת (ניתן להשרות את העוף במרינדה עד שעתיים). במעבד מזון טוחנים פירורי לחם, גבינה, חמאה מומסת ו1/4 כפית פלפל. מעבירים את התערובת לצלחת שטוחה. מצפים את העוף בתערובת, תוך הפעלת לחץ קל כדי להבטיח את הידבקות הציפוי לעוף. מעבירים לתבנית. אופים 15-20 דקות, עד לצבע שחום. הערות: nitsi_18 :מאת 19:25 :שעה 9/10/2002 :תאריך עוף בפרמזן מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף בסגנון מרוקאי ברימונים - יואל

מתכון: עוף בסגנון מרוקאי ברימונים - יואל רכיבים: קישור באנגלית מהמטבח היהודי המרוקאי Roasted Pomegranate Chicken This is a favorite Rosh Hashanah dish of Moroccan Jews. Because of their many seeds, pomegranates symbolize the hope that in the year ahead, Jews will be able to perform many worthy deeds, or mitzvahs. 4 SERVINGS * 1/4 cup olive oil * 1 tablespoon minced garlic * 1 (3 1/2 to 4-pound) chicken, quartered * 1 pomegranate, halved * 1/4 cup dry white wine * Juice of 1 lemon * 1 tablespoon cinnamon sugar * Salt and pepper אופן הכנה: 1. Preheat oven to 375 F. In a cup, mix oil and garlic. Brush garlic oil over chicken. 2. Place chicken in a shallow baking dish. Drizzle any remaining oil over chicken. Bake in preheated oven for 45 minutes, basting several times with pan juices, until skin is browned and juices run clear when a thigh is pierced at thickest part with a fork. 3. Remove 1 tablespoon seeds from pomegranate. Set aside for garnish. Squeeze juice form remaining pomegranate through a sieve into a small bowl. 4. In a small nonreactive saucepan, mix pomegranate juice, wine, lemon juice, and cinnamon sugar. Bring to a boil over high heat. Reduce heat to low and cook 5 minutes. Season sauce with salt and pepper to taste. 5. Transfer roasted chicken to a serving platter and pierce each piece several times. Pour sauce over chicken. Garnish with pomegranate seeds and serve at room temperature. This recipe is from Everyday Cooking for the Jewish Home by Ethel G. Hofman and has been reprinted with permission from the author. © Ethel G. Hofman. הערות: יואל ר :מאת 15:54 :שעה 1/09/2002 :תאריך מקור המתכון: יואל ר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף בנוסח דרום מזרח אסיה -מיכה

מתכון: עוף בנוסח דרום מזרח אסיה רכיבים: המצרכים: עוף מס' 1, מנוקה משומן בולט, עם העור, מחולק לעשר חתיכות, שיהיו קטנות רבע כוס רוטב סויה כף שום טרי כתוש כפית ג'ינג'ר טרי מגורר כפית פלפל חריף מיובש, מפורר שתי כפות שמן סויה\תירס שתי כפות סוכר חום שלוש כפות רוטב צדפות שתי כפות אבקת מרק עוף קנור ציוד דרוש: סיר (רצוי טפלון) גדול כף לבחישה בסיר קערה להשרייה, רצוי עם אפשרות לכיסוי eshchar micha :מאת 19:22 :שעה 25/03/2003 :תאריך הערה לכל המתכונים מלח יש להוסיף רק בסוף, לאחר טעימה, מפאת הכמויות הגדולות של מרכיבים מלוחים אחרים, למשל רוטב סויה. אופן הכנה: מהלך ההכנה: מניחים את חתיכות העוף בקערה, מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב. מניחים לעמוד, אפשר אפילו למשך הלילה. אני פשוט שמתי הכל בשקית ניילון במקרר. לאחר השרייה, מחממים מחבת עמוקה או סיר (רצוי טפלון) עם מעט שמן לטיגון, מניחים בפנים את חתיכות העוף - צד העור למטה, ומשחימים. מורידים את האש למינימום ומוסיפים את המשרה. מבשלים עוד כ- 25 דקות ומגישים. מקור המתכון: ניו-יורק טיימס, 12 בפברואר 2003, עם שינויים קלים. הערות: eshchar micha :מאת 19:21 :שעה 25/03/2003 :תאריך מתכון: עוף בנוסח דרום מזרח אסיה מתכון: עוף בנוסח דרום מזרח אסיה מקור המתכון: eshchar micha הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
עבור לעמוד
, , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
עופות
בחר
בחר