מתכוני עופות

מתכוני עופות

מתכון: קציצות עוף דיאטטי - זושי

מתכון: קציצות עוף דיאטטי - זושי רכיבים: פריצה מחדר החדשות של זושי...איזה קציצות מדהימות ודיאטטיות..כנסו פנימה למתכון והסברים: זללתי בשקיקה קציצות מבשר עוף מדהימות בטעמן רכות רטובות וטעימות להפליא.... הסוד הוא כזה: רבע קילו עוף טחון אותו נפח תערובת מוכנה לכדורי פלאפל (הכוונה רטובה וכאילו אוטוטו מטגנים אותם כאילו). ביצה..או שניים בהתאם לסמיכות התערובת ..שלא תהייה יבשה מדי ולא נוזלית מדי שתהייה במרקם קציצי כזה לקציצת קציצות.. אופן הכנה: משהים חצי שעה שעה לספיגת טעמים... מכניסים בנייר אפייה לתנור בחום בינוני ל15 דקות..לא מתייבש לא קשה אינתיפאדה...טעים ואם נורא רוצים ניתן ללוות באיזה רוטב...אני לא הספקתי...הטעם שיגע לי תשכל .. זה לא משמין...וטעים ולא צריך לתבל ... טיפ: הכנתי תערובת לפלאפל של קילו...חילקתי ל 4 חלקים והקפאתי 3 חלקים לפעם הבאה...והשתמשתי בחלק הראשון להיום עם רבע קילו עוף טחון... בתאבון ותהנו...זה לא משמין ..באחריות.. הערות: zoshy2 :מאת 13:04 :שעה 23/03/2003 :תאריך קציצות עוף דיאטטיות מקור המתכון: zoshy2 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פטה כבדי עוף בקלבדוס ודבש - הולנדר

מתכון: פטה כבדי עוף בקלבדוס ודבש - הולנדר רכיבים: מסעדת "קימל", שף שאול בן אדרת חומרים לטרין גדול (או 2 קטנים): 300 גרם חמאה (או מרגרינה) 8 בצלים בינוניים, קצוצים 2.5 ק"ג כבדי עוף טריים, מנוקים היטב 10 עלי דפנה 1 גבעול רוזמרין 1 גבעול טימין 6 שיני שום 1 אגוז מוסקט שלם, מגורר 1/2 כוס קלבדוס (ברנדי תפוחים או ברנדי משובח אחר) 1/2 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי 250 גרם שקדים, קצוצים (או אגוזים קלויים) לרוטב: 1/2 כוס דבש 4 כפות סוכר חום 2 טיפות מי ורדים 1 כפית חומץ בן יין אדום 2 עלי דפנה אופן הכנה: במחבת רחבה ממיסים את החמאה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים כבדי עוף, עלי דפנה, רוזמרין, טימין, שום, מוסקט, קלבדוס, מלח ופלפל ומטגנים כ2- דקות. מורידים מהכיריים ושולפים את עלי הדפנה ועשבי התיבול. מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית. מפזרים את השקדים הקצוצים על תחתית התבנית ויוצקים מעל את מחית הכבד. מכסים בנילון נצמד ומניחים במקפיא לשעתיים. מעבירים למקרר. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מבשלים את כל החומרים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות. להגשה: הופכים את הפטה על צלחת הגשה ופורסים למנות (או מגישים שלם לשולחן). יוצקים מסביב את הרוטב. הערות: מקור המתכון: אלעד הולנדר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פטה כבדי עוף בקלבדוס ודבש - הולנדר

מתכון: פטה כבדי עוף בקלבדוס ודבש - הולנדר רכיבים: מסעדת "קימל", שף שאול בן אדרת חומרים לטרין גדול (או 2 קטנים): 300 גרם חמאה (או מרגרינה) 8 בצלים בינוניים, קצוצים 2.5 ק"ג כבדי עוף טריים, מנוקים היטב 10 עלי דפנה 1 גבעול רוזמרין 1 גבעול טימין 6 שיני שום 1 אגוז מוסקט שלם, מגורר 1/2 כוס קלבדוס (ברנדי תפוחים או ברנדי משובח אחר) 1/2 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי 250 גרם שקדים, קצוצים (או אגוזים קלויים) לרוטב: 1/2 כוס דבש 4 כפות סוכר חום 2 טיפות מי ורדים 1 כפית חומץ בן יין אדום 2 עלי דפנה אופן הכנה: במחבת רחבה ממיסים את החמאה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים כבדי עוף, עלי דפנה, רוזמרין, טימין, שום, מוסקט, קלבדוס, מלח ופלפל ומטגנים כ2- דקות. מורידים מהכיריים ושולפים את עלי הדפנה ועשבי התיבול. מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית. מפזרים את השקדים הקצוצים על תחתית התבנית ויוצקים מעל את מחית הכבד. מכסים בנילון נצמד ומניחים במקפיא לשעתיים. מעבירים למקרר. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מבשלים את כל החומרים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות. להגשה: הופכים את הפטה על צלחת הגשה ופורסים למנות (או מגישים שלם לשולחן). יוצקים מסביב את הרוטב. הערות: מקור המתכון: אלעד הולנדר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פטה כבד עוף וריבת בצל על טוסט, מוגש עם מחית תרד - הולנדר

מתכון: פטה כבד עוף וריבת בצל על טוסט, מוגש עם מחית תרד רכיבים: חומרים לטרין פטה: 100 גרם חמאה 100 גרם שומן אווז 1 בצל גדול, קצוץ 1 ק"ג כבדים, יפים נקיים 2 עלי ג'לטין (מי שסולד, יכול לוותר. אבל הטרין עומד טוב יותר) 1 כף קוניאק או ברנדי מלח ופלפל שחור, טחון טרי לריבת בצל: 1 ק"ג בצל 50 גרם חמאה 250 מ"ל יין אדום יבש, מאיכות טובה 250 גרם סוכר 1/3 כוס חומץ בלזמי למחית תרד: 50 גרם חמאה 400 גרם תרד קפוא, מופשר 2 כפות שטוחות קמח 1 כוס חלב 1 שמנת מתוקה מלח ופלפל לבן אבקת שום להגשה: בגט פרוס, קלוי עד הזהבה פלפל שחור, גרוס טרי אופן הכנה: 1.מכינים את הכבד: במחבת ממיסים חמאה ושומן אווז. מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הכבדים ומטגנים קלות, כ2- דקות מכל צד. מעבירים את תכולת המחבת החמה למעבד המזון. טוחנים למחית חלקה. 2. משרים ג'לטין במים למשך חמש דקות, סוחטים ומוסיפים לתערובת החמה, תוך כדי עירבול. מוסיפים קוניאק, מלח ופלפל. 3. מעבירים את המחית לטרין מרופד בנילון נצמד ומקררים למשך כמה שעות במקרר. 4. מכינים את הריבה: במחבת ממיסים חמאה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שנעשה שקוף. מוסיפים יין, סוכר וחומץ בלזמי. מבשלים מעל להבה נמוכה עד שהריבה מצטמצמת והבצל רך במידה הרצויה, לפחות שלושים דקות. 5. מכינים את התרד: במחבת רחבה ממיסים חמאה. מוסיפים תרד ומאדים עד שהנוזלים נעלמים. מוסיפים קמח תוך כדי עירבוב. מוסיפים חלב ושמנת מתוקה תוך בחישה מתמדת, מוסיפים מלח, פלפל ואבקת שום. ממשיכים לבשל עד שרותח ומסמיך. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך בחישה כ5- דקות נוספות. מצננים. 6. מרכיבים את המנה: במרכז הצלחת מניחים טוסט בגט. עליו מורחים מעט ריבת בצל ומעליה מניחים פרוסת פטה. מסביב לטוסט עורמים מעט מחית תרד, מפזרים פלפל גרוס טרי ומגישים את המנה. הערות: רות אוליבר: פטה כבד עוף וריבת בצל על טוסט, מוגש עם מחית תרד הערות שלי- ---------- הג'לטין ממש לא נחוץ. אם לא בחרתם להתחיל בדיאטה תוך כדי הכנת המנה הזו, ועשיתם שימוש בכמות השומן שצוינה, ודחסתם היטב את הפטה לתוך הטרין, אזי תקבלו פטה העומד דום, לתפארת כל רס"ר בצה"ל. חוץ מזה, וזה כבר ענין אישי, אני הגשתי בלי התרד, שלא ראיתי איך מתקשר למנה. בענין המרכיבים- ניתן להוסיף לפטה עוד בצל (ובסך הכל שניים). גם קוניאק, ניתן להגדיל את הכמויות עד 4 כפות, וזה יוצא פשוט מצוין. הרעיון במתכון הזה הוא המרכיבים ה"נקיים" יחסית, ששומרים על הטעם הטבעי של הכבד (שכמובן יש להקפיד לא לרצוח אותו במהלך הטיגון הקצר). יש מתכוני פטה אחרים שמוסיפים מכל טוב- קלבדוס, עלי דפנה וטימין, שום ואגוז מוסקט ועוד כהנה וכהנה. התוצאה נשמעת לי "מלוכלכת" יותר. הניגוד בין הפטה וריבת הבצל כאן הוא תאווה לחיך. לא תתאכזבו ! מקור המתכון: אלעד הולנדר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פולקאלך - עוף בתנור - בנוסח פולני - ניצי

מתכון: פולקאלך - עוף בתנור - בנוסח פולני - ניצי רכיבים: ערב טוב ושובע טוב, פולקלך לפזורה הפולנית... הגעת למקום הנכון! מתכון הבית לך TT , ולציפי ז. אופן הכנה: וזה לא חייב להיות פולקלך, אפשר גם חלקים אחרים. יוצא רך רך וטעים. אז ככה. חותכים 2-3 בצלים לחצאים. את חצאי הבצלים פורסים לחצאי עיגולים ומרפדים תבנית רחבת ידיים, של התנור או כל אחת אחרת. על הבצלים מסדרים בצפיפות את חלקי העוף. אצלנו משתמשים בפולקלך ובמשולשים (ירכיים קוראים להם???). בין חלקי העוף יש לדחוף רבעי תפוחי אדמה וניתן גם לגוון בחתיכות נדיבות של בטטה למי שאוהב. עכשיו ישנם כמה דרכי הכנה: 1. ממיסים 2 קוביות תיבלון של שום ופטרוזיליה בכוס מים רותחים. שופכים בין הרווחים כך שתחתית התבנית תוצף בנוזל המתובל. 2. במידה ובאים לביקור אורחים אהובים שאינם אוהבים שום, ממיסים 2 כפיות מרק עוף קנור ביחד עם כפית גדושה מאוד של פפריקה מתוקה בכוס מים רותחים ושוב שופכים לתחתית התבנית. ההמשך גם הוא מתחלק לכמה חלקים: 1. מפזרים על העוף ועל תפוחי האדמה פפריקה אדומה, מעט שום גרוס או באבקה, ופלפל שחור. מטפטפים מעט שמן על העוף ועל תפוחי האדמה (מטעמי דיאטה - לא חובה). 2. אם יש ילדים שאוהבים את העוף ותפוחי האדמה נטו ללא כל תבלון מודגש, מערבבים בצלוחית מעט שמן עם פפריקה אדומה מתוקה ומברישים את העוף ואת תפוחי האדמה, כך שיקבלו צבע נאה ושחום אבל טעמם לא ישתנה בהרבה. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, ודואגים שהנייר יצמד היטב. מכניסים לתנור בחום גבוה ואופים שעה וחצי ואפשר גם שעתיים. בתום הזמן הזה, מסירים את הנייר, וממשיכים לאפות בחום גבוה עד שכל התבנית משחימה היטב ומקבלת צבע מעורר תיאבון. העוף יוצא רך, נימוח ממש, עם רוטב מעולה שניקווה בתחתית התבנית, תפוחי האדמה יוצאים רכים ונמסים בפה, ובטעם מעולה. שווה לנסות! הערות: http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=8341463 מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פאייה בעוף - סדרת הבישול הקטנה - באדיבות פינגווינית

מתכון: פאייה בעוף רכיבים: זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 45 דקות מספר מנות:6 1/4 כוס קמח רגיל 1 כפית פלפל שחור 2 פילה עוף לא שמן (250 גרם) חתוך לגושים 1 בצל גדול פרוס 3 כפות שמן זית 1 פלפל אדום או ירוק, קצוץ 1 קישא,פרוס כוס אורז חום 440 גרם עגבניות - מקופסה, מעוכות 2 כוסות ציר עוף 1/2 כוס אפונה קפואה 1 כף ריחן טרי, קצוץ 1 כף ריחן טרי, קצוץ 1 כף פטרוזיליה טרייה, קצוצה. מלח ופלפל לפי הטעם אופן הכנה: 1. מערבבים קמח ופלפל שחור. מקמחים את העוף ומנערים קמח עודף. 2. מחממים מחצית השמן במחברת, מטגנים במהירות מחצית העוף על אש גוהה עד שמשחים היטב . מפנים ומנגבים על מגבות נייר. מחממים את שארית השמן ומטגנים את שארית העוף. 2. מוסיפים בצל, פלפל, שום, קישוא. מבשלים על אש בינונית ובוחשים 3 דקות. מערבבים פנימה את האורז, עגבניות עם מיץ, וציר עוף .מכסים במכסה מהודק. היטב 4. מביאים בהדרגה לרתיחה. בוחשים פעם אחת. מנימיכים את האש ומבשלים, עם כיסוי, 45 דקות או עד שהנוזל נספג כמעט ושהאורז רך. 5. מערבבים פנימה אפונה, ריחן פטרוזיליה ועוף ומבשלים 4-5 דקות או עד שהעוף חם הערות: מקור המתכון: סידרה הקטנה-תבישילי קדרה-הביאה פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עופיונים בארטישוק ירושלמי - ניצי

מתכון: עופיונים בארטישוק ירושלמי - ניצי רכיבים: 6 עופיונים במשקל כולל של 1.5 ק"ג - ואפשר להחליף בחלקי עוף רגיל 8 בצלצלים (שאלוט באנגלית או סקאלוניו באיטלקית) פטרוזיליה יין לבן יבש שמן זית מלח ופלפל שחור אופן הכנה: לשטוף את העופיונים וליבש בנייר סופג. לשטוף הארטישוקים, לקלף ולחתוך לעיגולים. להניח על תחתית של תבנית פיירקס (שיכולה להיכנס בנוחות לתנור ומשם ישר לשולחן) את עיגולי הארטישוק. למזוג על הכל מעט שמן זית, מלח ופלפל בנדיבות. להוסיף חצי כוס יין לבן יבש. לאפות בתנור בחום גבוה 200 מעלות צלסיוס, במשך 30 דקות. לאחר 15 הדקות הראשונות של האפיה, להוסיף את הבצלצלים, קלופים וחתוכים לאורכם. להמשיך באפיה, עד שהעוף יקבל צבע זהוב והאריו יתרכך. להגיש את העוף עם התוספת של הארטישוק. הערות: nitsi_18 :מאת 20:50 :שעה 8/08/2002 :תאריך הערה: אני הייתי ממלאה גם את חלל העופיון בחתיכות שלמות של ארטישוק ירושלמי, כך יתקבל עופיון ממולא, והארטישוק יספוג את טעמו העשיר של העוף. והגרסה האיטלקית של עופיונים (או עוף) בארטישוק ירושלמי (טופינמבור באיטלקית) מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עופיונים - מבחר מליות - ניצי

מתכון: עופיונים - מבחר מליות - ניצי רכיבים: עופיונים - מליות מלית פטריות ובצל 100 ג' חמאה 2 בצלים גדולים פרוסים 300 ג' פטריות פרוסות 1 כפית עלי טימין קצוצים 1 כפית עלי שמיר קצוצים או עלי רוזמרין קצוצים מלח ופלפל מלית פיטריות וכבדי עוף 6 פרוסות לחם לבן או חלה 1 כוס מרק 75 ג' חמאה 2 בצלים קצוצים 250 ג' פיטריות קצוצות 3 כבדי עוף 3 ביצים טרופות מלח, פלפל, פפריקה, אבקת שום 2 כפות פטרוזיליה קצוצה מלית שקדים 3 לחמניות (אפשר מתוקות) 1/2 כוס מרק 100 ג' שקדים 3 ביצים 150 ג' חמאה מרוככת 1 כפית מלח 6 עופיונים מלית כבדי עוף וברנדי 250 ג' כבדי עוף 2 פרוסות חלה קנות ללא הקרומים 3 חלמונים 4 כפות ברנדי 2 כפות שמן או שומן עוף מלח, פלפל 4 עופיונים 4 כפות שמן מיץ מלימון אחד מלח פלפל אופן הכנה: מלית פטריות ובצל מאדים הבצלים בחמאה ומוסיפים הפטריות. מבשלים עד שהנוזלים מתאדים. מתבלים וממלאים. מורחים את העופיונים בפפריקה ובעשבי תיבול, ואופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מלית פיטריות וכבדי עוף שורים הלחם במרק, סוחטים היטב ומפוררים. מטגנים את הבצלים בחמאה, מוסיפים את הכבדים והפיטריות. מטגנים עד שיתרככו אך לא יותר מידי. מניחים לתערובת להצטנן. חותכים את הכבדים לקוביות, מערבבים עם כל שאר החומרים. ממלאים. מורחים את העופיונים בתלינים מבחוץ ואופים. מלית שקדים שורים הלחמניות במרק, סוחטים ומפוררים. שורים את השקדים במים רותחים כדי לקלף את קליפתם החומה וחותכים אותם לאורכם. מערבבים את כל החומרים ביחד. טועמים ומתקנים תיבול. ממלאים העופיונים ואופים בחום 190 מעלות. מברישים העופיונים בשומן מידי פעם. מלית כבדי עוף וברנדי שורים החלה במים או מרק, סוחטים ומפוררים. צולים הכבדים בשמן (מטעמי כשרות). שמים כל החומרים במעבד מזון וטוחנים לעיסה שתיקרש בזמן האפיה. משפשפים העופיונים בשמן, מיץ לימון ופפריקה. אופים בחום בוה מאוד 220 מעלות, 35-45 דקות. אפשר להוסיף למלית אגוז מוסקט מגורר (קורט) ושתי כפות פטרוזיליה קצוצה. הערות: nitsi_18 :מאת 22:57 :שעה 1/09/2002 :תארי (לנוחיות -ראה מתכון מליות עופיונים - ברצף - מבחר מליות ברצף חמרים והכנה - מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף צלוי פנטסטי - השף העירום - באדיבות פינגווינית

מתכון: עוף צלוי פנטסטי - השף העירום - באדיבות פינגווינית רכיבים: 1 עוף במשקל 1.8 ק"ג , עדיף אורגני 1 לימון גדול 8 פרוסות פרושוטו או בייקון, פרוסות דק 1-2 שיני שום קלוופות וקצוצות דק 2 חופנים נדיבים של עלי טימין, קצוצים דק מלח ופלפל שחור טחון טרי 115 גר' חמאה רכה 1 קילו תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפלחים ראש סלרי גדול, קלוף אופן הכנה: מחממים את התנור ותבנית אפיה לחום של 220 מעלות. שוטפים את העוף מבפנים ומבחוץ ומייבשים אותו במגבת נייר, מפרידים את העור מחזה העוף בלי לקרוע את העור. מקלפים את הקליפה הצהובה של הלימון קוצצים דק ומניחים בצד. קורעים את פרוסות הפרושוטו ומניחים בקערית עם קליפות הלימון, השום והטימין. ממליחים ומפלפלים - ומועכים הכל את תוך החמאה. דוחפים את זה לחלל שיצרתם בין העוף לעור שלו, מעסים את השאר על העוף. עושים חתכים בירכיים כדי לאפשר לחום לחדור. חוצים את הלימון הקלוף ודוחפים אותו לתוך חלל הבטן. שמים את העוף בתבנית וצולים במשך 25. בנתיים קולפים ופורסים את תפוחי האדמה , מבשלים במים 10 דקות ומסננים. חותכים את ראש הסלרי לפרוסות ומוסיפים את כל הירקות מתחת לעוף. אופים עוד 45 דקות. ממתינים 10 דקות, ואז אפשר להכין מהנוזל שהצטבר בתבנית רוטב קליל בתוספת יין או ציר . הערות: באדיבות השף הערום - הספר השני באדיבותו של אבי* מקור המתכון: פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף צ'יקן תיאלנדי - ניצי

מתכון: עוף צ'יקן תיאלנד רכיבים: 2 כפיות מלאות עד שפתן טבסקו 3 כפות+2 כפיות רוטב סויה 6 כפות+2 כפיות חומץ 6 כפות+2 כפיות סוכר מחממים הכל בסיר גדול עד שהסוכר נמס ומכבים את האש. מניחים את חזה העוף מתחת לגריל או על הגיזה או במחבת טפלון ומבשלים-צולים מאדים עד שצבעו מתחלף ללבן. מיד מורידים מהאש. פורעים את החזה לסיבים ביד. ולמה ביד? כי בסכין זה יצא מחיתי כמו דייסה. ביד הסיבים יתפרקו כמות שהם. קורעים את הנתח לגפרורים בגודל 5 ס"מ על 1/2 ס"מ על 4 מ"מ, לפי כיוון הסיבים, , ישר לתוך הסיר עם הרוטב המבושל. מערבבים עד שכל הבשר נספג בנוזל. בקערה נוספת קוצצים 250 ג' סלרי - רק גבעולים, בלי העלים (1/2 2 כוסות פיסות סלרי), 150 ג' כוסברה טריה, רק העלים ללא גבעולים (4 חבילות יפות). 70 עלי מנטה או נענע יפים קרועים לשניים. אם הם קנים, יש לחשב כל 2-3 עלים לעלה אחד. 60 ג' שום טרי (משקל נטו אחרי קילוף) קצוץ בסכין לפיסות קטננות (לא לכתוש כי הכתישה מוציאה את כל הנוזלים) = 6 כפות מחוקות קציץ שום. אופן הכנה: בתוך מחבת טפלון לשים 1/2 2 כפות שמן. לטגן את קציץ השום עד צבע בהיר. לא לטגן יותר מזה. עד כאן ניתן להכין מראש. אפילו יום קודם. או כמה שעות לפני ההגשה. מדליקים את האש תחת גפרורי העוף ברוטב, ומחממים את התכולה. ענין של שלוש דקות ממצב פושר. מכבים את האש. שופכים לסיר הזה את כל הירק הקצוץ ואת השום המטוגן. מערבבים בהקפצה בעזרת 2 כפות. מגישים. על אורז, עם איטריות תאילנדיות או לבד. הערות: nitsi_18 :מאת 22:35 :שעה 27/03/2003 :תאריך ועוד מנה מנצחת מחזה עוף: צ'יקן תאילנד ה מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף עם רימונים (3) - יואל

מתכון: עוף עם רימונים (3) רכיבים: ראה בקישור Chicken with Pomegranates #2: Ohf Rimonim - meat Posted by : Ruth Heiges In Israel, the pomegranate has seniority over the apple as a Rosh Hashana tradition and symbol, since it is native to the region and ripens at the end of the summer. It is said that the fruit contains as many seeds as there are biblical commandments: 613. Pomegranate Chicken ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ From a decades-old community cookbook: Hadassah's Cuisine International Wilkes-Barre Chapter, Eastern PA Region 3 pomegranates 6 whole chicken legs 1/4 tsp poultry seasoning 1/6 tsp pepper 1 tsp salt 2 Tbsp cooking oil 2 Tbsp margarine [I think one can opt for oil, only.] 1 onion, chopped 1 Tbsp tomato paste or sauce 1-1/2 cups chicken broth 1/2 tsp cinnamon 1 tsp sugar (optional) 1-1/2 tsp cornstarch, mixed with 1 Tbsp water orange slices parsley sprigs for garnish pomegranate seeds אופן הכנה: Halve the pomegranates. Save some seeds for garnish. Squeeze halves using a juicer. Strain and measure the juice to get as close to 3/4 cup as you can. Add water, if needed, to get 3/4 cup liquid. Rub chicken legs with poultry seasoning, pepper and salt. Brown chicken well in heated oil and margarine. Remove to a covered baking dish as pieces brown. Drain off drippings, saving 1 Tbsp. Return this to the pan. Saute' onion, then blend in tomato paste. Add broth, lemon juice, cinnamon and pomegranate juice. Bring liquid to a boil. Reduce heat and simmer, uncovered, for 10 minutes. Add sugar, if desired, for sweetness. Pour sauce over chicken in baking dish. Cover and bake in 350 F oven for 30 minutes. Uncover and bake for 10 minutes. Pour sauce from baking pan into small saucepan. Stir in cornstarch mixture and cook, stirring constantly, until thickened and clear. Spoon sauce over the chicken. Garnish with orange slices, parsley sprigs and pomegranate seeds. Return to RFCJ Ar הערות: מקור המתכון: יואל ר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף עם רימונים - יואל

מתכון: עוף עם רימונים - יואל רכיבים: ראה בקישור Chicken with Pomegranates #1: Ohf Rimonim - meat Posted by : Lita Lotzkar Serves 4-6 The pomegranates lend a beautiful color and delicate flavor to the chicken. You need: 1 chicken, cut into eighths juice of 2 pomegranates seeds of 1 pomegranate 1 onion, diced 2 tbsp of margarine 2 tbsp flour 1/2 tsp salt 1/4 tsp pepper 1 tsp caraway seeds (optional) 2 cups chicken soup אופן הכנה: 1. Soak chicken pieces in the pomegranate juice for half an hour. 2. Mix the flour, salt, pepper and caraway seeds together. Dredge the chicken pieces in the mixture. Reserve the pomegranate juice. 3. Fry the coated chicken pieces in margarine. Add the diced onion, and continue to fry. 4. When the chicken has been well-browned, add the pomegranate juice, and cook on a low flame for 20 minutes. Add the pomegranate seeds before serving. © Virtual Jerusalem, Ltd., 1995-1996. Return to RFCJ Archive Page הערות: מקור המתכון: יואל ר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף עם ערמונים - MOOD 4 FOOD באדיבות פינגווינית

מתכון: עוף עם ערמונים רכיבים: 6 כרעיים עוף מחולקים לשניים .5 בצל חתוך לקוביות 3 שיני שום פרוסות 2 ס"מ שורש זנגביל קצוץ רבע כוס שמן שליש כוס רוטב סויה חצי כוס יין אדום בש 2 כפות סוכר מלח, פלפל 350 גרם ערמונים קלויים וקלופים (אני השתמשתי במוכנים - מהיבוא, וסלחו לי...) אופן הכנה: בסיר גדול מחממים את השמן ומשחימים את העוף מכל צדדיו ומוציאים מהסיר. מוסיפים לסיר את הבצל, השום והזנגביל ומטגנים כ-5 דקות מחזירים ת העוף לסיר, מוסיפים את שאר החומרים (פרט לערמונים) ומבייאם לרתיחה מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה מוסיפים את הערמונים ומבשלים ביחד כעשרים דקות נוספות. מומלץ להגיש עם פירה תפוחי אדמה. הערות: 1. אני הגשתי עם אורז לבן "אחד אחד" 2. השבוע ניסיתי שיטה חדשה, לא טגנתי את הכרעיים ולא חילקתי. שמתי אותם בתבנית תנור ובסיר טגנתי את הבצל השום, הוספתי את כל יתר החומרים:הזנגביל הסויה היין, במקום סוכר החלפתי לסילאן, והוספתי מעט רוטב גריל של אוסם (בערך 2 כפות) , וגם את הערמונים, הרתחתי כרבע שעה ויצקתי על העוף, בתבנית כיסיתי בנייר אלומיניום והכנסתי לתנור לחום נמוך של 120 מעלות בטורבו למספר שעות, ואחר כך הסרתי את נייר האלומיניום והגברתי את החום ל-180 מעלות כעשרים דקות. יצא גם מעולה ובלי הטיגון של העוף. 3. מקור המתכון באדיבות שגיא פנקס MOOD 4 FOOD מקור המתכון: פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עוף עם זיתים מרוקאיים -יעל 757

מתכון: עוף עם זיתים מרוקאיים רכיבים: זיתים דפוקים מרים מרוקאיים או זיתים משומרים שמן 2 עגבניות קלופות אבקת מרק כף פפריקה אדומה חריפה חתיכות של 1/2 לימון, כולל הקלפיה כוס מים בשר או עוף אופן הכנה: ראשית עלייך לנסות למצוא זיתים דפוקים מרים,אומנם אפשר לבשל גם עם זיתים משומרים אבל הטעם האותנטי נעלם. מרתיחים את הזיתים לפחות 3 פעמים ומחליפים כל פעם למים נקיים, לאחר מכן מטגנים בשמן רגיל 2 עגבניות קלופות,שום,אבקת מרק,כף פפריקה אדומה חריפה, חתיכות של 1/2 לימון כולל הקליפה עד שמאודה והופך להיות מרוכז מוסיפים את הזיתים המסוננים עם כוס מיים ומבשלים על קטנה יש לתבשיל זה מס' גרסאות: 1. עם בשר או עוף ואז מוסיפים את העוף/הבשר ומערבבים היטב לפני הוספת הזיתים הזיתים וכמובן מוסיפים עוד 1/2 כוס מיים 2. בלי רסק עגבניות או עגבניות רק עם פלפל חריף (פפריקה) 3. אני אוהבת את התבשיל מר ולכן אני מוסיפה לימון שלם חתוך הערות: yael757 :מאת 19:11 :שעה 4/08/2002 :תאריך מאחר והמתכון ניתן לי ע"י בשלנית אימהית אין כמויות מדויקות ואשמח לענות לך לשאלות נוספות בתאבון מקור המתכון: yael757 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
עבור לעמוד
, , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
עופות
בחר
בחר