עוף

צלי העוף המשובח של יעל - ניצי18 - הביאה servi d

צלי העוף המשובח של יעל - ניצי18 חברה הופיעה אצלי אתמול ובידה סיר שהעלה ניחוחות משובחים. כשפתחתי את המכסה נגלו לעיני בולבוסין שחומים, פיסות עוף מושחמות, ריח ניחוח מטריף שנישא למרחקים ומראה מרהיב. לתבשיל קראו: צלי עוף. כל המשפחה קפצה לתוך הסיר, שהיה גדול דיו (אף כי איננו קטנים במיוחד...) והמצמוצים שנשמעו היו רק בסגנון: יו, זה טוב, רוצים עוד וכד'. כשביקשתי את המתכון, זה מה שקיבלתי: אז שתהנו גם אתם: צלי העוף של יעל אז ככה,זה יותר פשוט מפשוט, מטגנים בצל וחלקי עוף... באותו זמן קולפים תפו"א , כמה שיותר... לקראת סיום הטיגון מוסיפים קצת שום כתוש. מוסיפים כוס או שתים מים ומתבלים: תיבוליות קנור -טעם צלי, פפריקה מתוקה וחריפה מלח וכל מה שבא לכם מלמעלה מכסים בתפו"א ונותנים לזה להתבשל מוסיפים כמובן מים שמכסים את כל הבושה, ומחכים עד שמתחיל ריח שרוף בבית ואז...או אז,,, רצים לכבות את האש מלמעלה שופכים שקית סנפרוסט , לא חשוב מה העיקר שיקרר את הסיר. השקית הראשונה שקפצה לי מול העינים היתה שעועית לימה אז זה מה היה. ואחכ" מתפללים שאף אחד לא ישים לב לתלאות התרנגולת עד הגיעה הלום!

פרגיות ברוטב טחינה capsicum - הביאה kipodet

פרגיות ברוטב טחינה capsicum פרגיות ברוטב טחינה מכינים טחינה (טחינה, מים, מיץ לימון והשום- כרגיל) חותחים את הפרגיות לרצועות ומטגנים עם שום בשמן זית. מטגנים צנוברעם עד להשחמה קלה. מוסיפים את הטחינה לבשר, מערבבים דקה ומפזרים צנוברים מלמעלה. מסירים מהאש ומפזרים סומק בנדיבות. הזלפה נוספת של שמן זית תוסיף לחגיגה. בטאבון- capsicum

פרגית-שליו ב"ארון מתים" - של *** אדם

פרגית-שליו ב"ארון מתים" *** אדם :מאת 19:36 :שעה 29/11/2001 :תאריך פרגית בארון מתים(סליחה אבל זה השם) פרגית ממולאת בפאטה כבד אווז עטופה בביקון או חזה אווז מעושן(התחליף היהודי) אפויה ברוטב מדירה נק י את הפרגית היטב השכיביה על גבה ומלאי בפאטה??? כבד אווז הכנת המילוי: לרסק כבד אווז במזלג ריסוק גס הוסיפי חלמון ביצה מעט שמנת מתוקה טראגון קצוץ שום כתוש מלח פלפל לבן ומעט תערובת יין פורט וקלבאדוס את המילוי הכניסי לתוך הפרגית ששכובה על גבה הצליבי את רגליה וקשרי אותן חממי תנור ל200 -220 מעלות הרתיחי שמן מהשמן הרותח יצקי במהירות על הפרגית כדי ליצור פעולת סגירה צריבה עטפי את הפרגית ברצועות חזה אווז מעושן או בייקון נעצי בהם מספר קסמים כדי לשומרם במקומם בזמן בהצליה הכניסי לתנור חם למשך 12 דקות עד רבע שעה שלב זה ניתן להכנה מראש את הפרגיות החצי מוכנות ניתן לשמור בקירור או הקפאה עד לשימוש שלב ההגשה במחבת כבד המיסי מעט חמאה הוסיפי שום כתוש הוסיפי כף או שתיים סוכר חום ויצרי קראמל מעט יין מדירה או יין פורט ומעט ציר בקר (או אבקת מרק עוף או בקר +מעט יין אדום יבש) הוסיפי טראגון קצוץ הרתיחי את רוטב והסמיכי מעט בעזרת רביכה קרה(קמח שנלוש לבצק רך יחד עם קמח) תוך כדי פעולת טריפה קבועה לתוך הרוטב סמחבת הוסיפי את הפרגית הממולאת ובשלי על אש נמוכה בינונית כ10 דקות להגשה: יצקי מהרוטב על גבי צלחת הגשה במרכזה שימי את הפרגית(לא לשכוח להוציא את הקיסמים לפני שמכניסים למחבת לבישול המשני) עטרי בחצאי ענבים או מעט צימוקים שבושלו ביין לבן חצי יבש להגיש עם אורז מאודה לבן בתיאבון

עוף


עוף בדובדבנים - של *** אדם

*** אדם :מאת 09:22 :שעה 3/12/2001 :תאריך עוף בדובדבנים 2 כפות חמאה חצי קילו דובדבנים מתוקים חלקית מעט רוטב צ'ילי2 כוסות נוזל עוף כוס דובדבנים בסירופ קורנפלור מומס במיים קרים מעט קוניאק(3 -4 כפות) טראגון קצוץ גזר פרוס בצל פרוס תפוא ננסיים בקליפתם(לבצע חצי בישול מוקדם לפני השימוש בתבשיל) במחבת להשחים חזה עוף שוקיים וכרעיים בחמאה המומסת להוציא את העוף המושחם מהמחבת להוסיף את סירופ הדובדבנים ולנקות את המשקע שנוצר במחבת. להעביר את חלקי העוף לסיר (על גבי שכבת גזר פרוס ובצל) למחבת עם הסירופ להוסיף את נוזל העוף,תפוחי האדמה הננסיים מנוקים היטב, רוטב הצ'ילי להוסיף את הרוטב מהמחבת לסיר להוסיף מלח ופלפל לבשל עד להתרככות העוף. להוציא את העוף מהסיר להוריד עודפי שומן מהנוזל להוסיף את הדובדבנים ומעט טראגון קצוץ להרתיח לבשל עד להתרככותם. להסמיך בעזרת הקורנפלור המומס להחזיר את העוף לסיר ולבשל עוד כ5-10 דקות לפני הגשה להעביר לתבנית חסינת חום לחמם את הקוניאק ליצוק על גבי התבשיל החם ולהדליקו ליד שולחן ההגשה להגיש בלווית אורז בסמטי מאודה

חזה מולארד במשמשים של פינגווינית

חזה מולארד במשמשים הכנה מוקדמת : אחרי הפשרת המולארד (וכל בשר של עופות מים) רצוי להפשיר במקרר וליישן מס' ימים במקרר. אם את קנית חזה מולארד עם עור - צריך לדקור את העור במזלג לפני הבישול, ואח"ב לצלות אותו צלייה יבשה בתנור בחום גבוה או במחברת, מצד העור 15-20 דקות ועוד 5 דקות מצד הבשר. במשך תהליך זה שופכים את השומן אשר נוצר לכלי אחר (אפשר להשתמש בו לצורכי בישול, כתחליף למרגרינה, או שמן - ואיני מביעה דעתי על הכולסטרול שיש בו...) . רק אחרי תהליך זה ממשיכים בהכנה לפי המתכון. ***************** חזה מולארד במשמש (5 חזה שלמים: חצי חזה למנה = 10 סועדים ) חומרים 1 כוס ציר מרק עוף (או כף מרק עוף קנור) 1 כוס יין 5 כפות גדושות ריבת משמש חצי כוס רוטב סויה 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה 3 כפות שום כתוב 3 כפות גדושות אבקת מרק בצל חבילת משמשים מיובשים הכנה מערבבים את כל החומרים, חוץ מהחזה המולארד וחבילת המשמש, עד שנוצר רוטב. (מתחילים בתהליך הצליה היבשה: חורצים בחזה בצד של העור חריצים לרוחב ולאורך, ושמים אותם בתבנית גבוהה, אופים בתנור בחום גבוה (לא מכוסה) כרבע שעה, ואח"כ מצד שני עוד 5 דקות ועד לקבלת צבע חום-זהוב. את השומן שמקבלים בתבנית האפיה שופכים לכלי אם רוצים לשמור אותו לשימוש בבישולים אחרים). עכשיו יוצקים על הבשר את הרוטב ומכסים את הבשר טוב מכל הצדדים, מוסיפים את חבילת המשמשים, (לפזר גם כמה אחדים על הבשר) מכסים בנייר אלומניום את התבנית ואופים בערך שעה עד קבלת צבע חום כהה (צריך לבדוק שיש מספיק נוזלים במהלך האפיה - ואם אין - להוסיף מעט מים.) בסוף האפיה צריך שהמולארד יהיה רוווי ברוטב אחרת הוא יוצא יבש. בהצלחה

עוף בחלב קוקוס וקארי של גלית - הביא *** אדם

עוף בחלב קוקוס וקארי של גלית galit_e :מאת 14:35 :שעה 4/12/2001 :תאריך עוף בקוקוס וקארי - זהירות, ממכר 1 ק"ג חזה עוף בקוביות 2 או יותר כפיות קארי תאילנדי ירוק (להשיג בחנויות מזרח רחוק, לא לוותר) 2 קופסאות חלב קוקוס 10 שיני שום פרוסות ירקות: כרישה, אפונה טריה, שעועית ירוקה טריה, סלרי, בצל לבן (לא חייבים את כולם) שמן שומשום בהיר או שמן רגיל (סויה, חריע, לא משנה) רבע כוס רוטב סויה משובח מטגנים עוף בשמן שומשום מספר שניות, רק עד שמקבל צבע עשוי ומוציאים. באותה מחבת מטגנים ירקות כ -5 דקות. מוסיפים קארי ירוק, חלב קוקוס וסויה. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. בשלב הזה הקארי יהיה הרבה יותר חריף ממה שהוא יהיה בסוף אז לא להבהל.מבשלים 15 דקות. טועמים. אם לא חריף מספיק מוסיפים עוד קארי. מוסיפים עוף ומבשלים עוד 5-10 דקות. מגישים עם אורז לבן. על אותו בסיס אפשר לעשות מרק, לחתוך את העוף קטן, להוסיף קופסא ציר עוף על כל קופסא חלב קוקוס. מרק חריף, חורפי ונפלא.

עוף בקוקה-קולה

ולארוחת צהריים: עוף בקוקה-קולה מתכון של אימא שלי, הכי טעים, הכי מהיר ופשוט מאוד להכנה. כמובן שאפשר לשפר אותו ולהפוך אותו למשהו מיוחד יותר, אבל תאמינו לי (או לא) - זה פשוט טעים ככה. עם כל הרוטב על הפירה / אורז - פשוט נפלא. מרכיבים: עוף (מה שרוצים: שלם, כרעיים....) 1 כוס קוקה-קולה 3 כפות רוטב סויה 3 כפות ריבת משמש אופן ההכנה: להניח את העוף בכלי פיירקס. לערבב את יתר החומרים. לשים על העוף. לאפות בתנור בחום בינוני (180) במשך שעה וחצי (פלוס מינוס). להרטיב את העוף מדי פעם. טעים במיוחד עם פירה וסלט כרוב וגזר במיונז (ניצי) בתיאבון, ג'ואנה

עוף בלימקוואט (לימון ננסי)-ניתן להחליף את הלימקוואט בקומקוואט (תפוז ננסי)ואז מחליפים את מיץ הלימון במיץ תפוזים

וף בלימקווט --------------- 1 עוף שלם חתוך לחלקים 8 לימקווטים (אפשר יותר) 2 כוסות מיץ לימקווט (אם יש לך מכונה,יוצא ממש נהדר)או לימון או ליים-סחוט טרי 1 בצל קצוץ גס חצי כוס שמןזית כמה שיני שום חתוכות לחתיכות גדולות (אפילו לחצי) מערבבים את מיץ הלימון עם שום,בצל ושמן זית ושורים בו את העוף למשך לילה מוציאים את העוף ומטגנים את העוף להזהבה מוצאים את העוף,שמים בצד מסננים את המרינדה,שומרים את הנוזלים בצדומטגנים את החתיכות הגדולות של הבצל והשום-להזהבה חולטים את הלימונים הקטנים במים רותחים-20 שניות ומוציאים. מוסיפים לבצל והשום המוזהבים את העוף המוזהב,הלימונים החלוטים ונוזלי המרינדה מתבלים במלח ופלפל מבשלים בסיר מכוסה על הכיריים-כשלושת רבעי שעה על להבה בינונית או בתנור-חצי שעה מכוסה ואחר כך-1 שעה ללא כיסוי

"טבית", חמין עוף ממולא עיראקי

ה"ט(ת)בית" הוא החמין העיראקי, עוף ממולא עם אורז ושאר חלקי בשר, מבושל באורז "אדום" כל הלילה, צריך מעט נסיון, כי כל תנור "מתנהג" אחרת ולכן צריך לשים לב לכמוית המים, האורז צריך לצאת "אחד אחד", לא דייסתי. למילוי העוף: 1 עוף שלם (1/2 1 קג' לפחות) 5 קורקבנים(נקיים, מורתחים פעם אחת ומסוננים)חתוכים לקוביות 8 ללבות עוף ללא השומן חתוכים לקוביות(לבחירה) 4 כבדי עוף חתוכים לקוביות(לבחירה) 1 בצל גדול קצוץ דק 1 כוס אורז שטוף(רצוי מושרה כל הלילה במים) 1 כפית מלח 1 כפית בהרט (או 1/2 כפית פלפל לבן, 1/2 כפית פלפל אנגלי, 1/4 כפית קינמון) 1 כף רסק עגבניות 1 עגבניה גדולה מגורדת על פומפיה לאורז: 4 כפות שמן 1 בצל גדול קצוץ דק 2 כפות רסק עגבניות 2 עגבניות מגורדות על פומפיה 3 כוסות אורז שטוף ומסונן(רצוי מושרה כל הלילה במים) 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 4 כוסות מים תופרים את העוף בחתך הצוואר, מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את פנים העוף, ניתן למלא גם את החלל שבין בשר העוף לעור ע"י הפרדת העור והכנסת המלית, תופרים את פתח המילוי. מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל ומוסיפים את העוף, הופכים בזמן הטיגון בעדינות בכדי לטגן מכל הצדדים, מוציאים את העוף בעדינות לצלחת. מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומביאים לרתיחה, מחזירים את העוף לסיר ולוחצים להשקיעתו בתוך האורז, העוף צריך להיות מוקף בתערובת האורז, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 15 דקות מכוסה. מחממים את התנור לחום נמוך(100), מעבירים את הסיר לתנור לבישול איטי לכל הלילה. - ניתן להוסיף לסיר ביצים מבושלות. - ניתן להוסיף לאורס בסיר 2 גזרים מגורדים. - ניתן להוסיף למלית העוף צנוברים קלויים קלות. לבדוק במשך הבישול בתנור אם חסר מים, מוסיפים מעט! האורז בחלק התחתון של התבשיל יוצא מעין מטוגן וקריספי, זה הכי טעים (-:

כנפי העוף החריפות של דיקסי - המתכון המקורי

נכון שבד"כ לא מקובל להעתיק או להעביר מתכונים מפורום לפורום. אבל המקרה הזה הוא מיוחד במינו. המתכון נמסר בסוד גמור ל- beagle מפורום תפוז. משם מצא את דרכו לפורום אורט. ומשם התפזר ברחבי הרשת. לאור העובדה שראיתי שהמתכון התפרסם בפורומים השונים, אני מרשה לעצמי להביא את המתכון כאן לטובת חברי הפורום שלנו. סוד המתכון הוא ברוטב הצ'ילי המיוחד בו משתמשים בדיקסי. להלן כל הסיפור: מתכון כנפי העוף החריפות של דיקסי!!! המתכון המקורי זהו המתכון הסודי לפי מה שכתבה בייגל (beagle) מ"תפוז". לדבריה "יש לי את המתכון. אל תשאלו איך. חבר של חברה של חברה של.... מישהו שעבד שם. ולמרות שאסרו עלי בתכלית האיסור לדבר, אני הולכת לפרסם אותו..." וכך כתבה: אוקיי, זה כ"כ פשוט, שגם אני לא האמנתי בהתחלה שעל זה כל הרעש, אזל כאמור, טעמתי שם וטעמתי בבית כשעשיתי לבד, וחברה - זה זה. רק מה - צריך רוטב צ´ילי תאילנדי חריף מאד ספציפי. אני מצאתי אותו בחנות אחת בלבד, מכולת קטנה בדיזינגוף. לא באף מקום אחר, למרות שכמובן לא בדקתי בכל המקומות. השם הוא: Thai Sriracha chilli sauce, זה בחלק, בלי החתיכות בתוכו. ללא צבע מאכל וחומרים משמרים. תוצרת תיאלנד. יבואן - מעיה בע"מ. וההכנה: כנפיים, דבש, ורוטב צ´ילי. וחמאה. לטגן את הכנפיים בחמאה עד שישחימו. לערבב דבש ורוטב צילי (ולטעום, ולהחליט אם רוצים יותר דבש או יותר צ´ילי. מי שאכל את הכנפיים המקוריות לא יתקשה להגיע לטעם הנכון. מי שלא - שיעשה לפי שטעם שלו, מה רע?) להוסיף מיים עד שיגיע לסמיכות של חלב בערך. לשפוך את התערובת על הכנפיים במחבת, להוריד את האש, ולתת לזה לבעבע כרבע שעה. לבדוק שלא נוצר קרמל שרוף. לתת למיים להתאדות, ולרוטב להסמיך. זהו. טעים שחבל"ז, וחריף.... פשוט מעולה. וכן, כל הסוד זה הרוטב הזה. תפוז: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/archive/Viewmsg.asp?id=75&msgid=1143517&place=25329 דרך נוספת היא לשמור את הכנפיים בתוך הרוטב הזה במשך לילה שלם, מטוגנות קודם או טריות כמו שהן, ורק אח"כ לאפות אותן בגריל. אפשר כמובן גם לטגן או לקלות בגריל את הכנפיים ולמזוג את הרוטב מעורב עם חמאה ממומסת ביחד עם טיפ טיפת חומץ על הכנפיים לפני ההגשנ, עוד רגע חימום מתחת לגריל - ולשולחן!

פרגיות ברוטב טחינה capsicum - הביאה kipodet

פרגיות ברוטב טחינה capsicum פרגיות ברוטב טחינה מכינים טחינה (טחינה, מים, מיץ לימון והשום- כרגיל) חותחים את הפרגיות לרצועות ומטגנים עם שום בשמן זית. מטגנים צנוברעם עד להשחמה קלה. מוסיפים את הטחינה לבשר, מערבבים דקה ומפזרים צנוברים מלמעלה. מסירים מהאש ומפזרים סומק בנדיבות. הזלפה נוספת של שמן זית תוסיף לחגיגה. בטאבון- capsicum

תודה

עוף


קציצות עוף - בעיקר לילדים (אבל לא רק!!)

קציצות 1 ק"ג בשר טחון (אני משתמשת בעוף בגלל האפרוח) 2 בצלים בינוניים מגוררים (או קצוצים דק) 3 שיני שום כתושות 2 תפוחי אדמה מרוסקים (אפילו שאריות של פירה) 2 קישואים מגוררים 1 גזר מגורר 3 כפות פטרוזיליה קצוצה כף בזיליקום קצוץ כף טימין קצוץ 2 ביצים מלח ופלפל פירורי לחם (לפי העין - תתחילי עם 4 כפות) פירורי לחם לציפוי שמן לטיגון אופן ההכנה *********** 1. לערבב את כל החומרים יחד לעיסה (שניתן יהיה ליצור ממנה כדורים). לחמם שמן במחבת (טיגון חצי עמוק). 2. ליצור כדורים בגודל הרצוי ולגלגל בפירורי הלחם 3. לטגן משני הצדדים, להוציא ולהניח על נייר סופג. הערות: ******* א. חלק מהמרכיבים הם בגלל האפרוח. אם הוא לא ירצה לאכול שום תוספת, אז לפכות הקציצה מכילה את הכל (עוף / בשר, קישואים, תפו"א, גזר....) ב. אני משתמשת וממליצה לעבוד עם כפפות 'מנתחים' חד פעמיות - זה טוב במקרה של ילדים או צלצול טלפון וכאלה וגם קצת יותר נעים. מקור המתכון: עצמי (אחרי הרבה נסיונות וקציצות מפוררות במחבת...)

פופייט עוף במילון

פופייט עוף- במילון חזה עוף נקי פרוס ז'וליין(רצועות) פללפל אדום מתוק ופלפל צהוב. נבטים סיניים(אלה העבים) רצועות בטטה שום כתוש מלח פלפל לבן ואגוז מוסקט כוס יין לבן חצי יבש(אמרלד ריזלינג למשל) מילון קלוף חתוך לקוביות קטנות(קוראים אותן BRUNOISE) חצי מילון טחון למחית רצועות חזה אווז מעושן נוזל בטעם עוף שלוש כפות סוכר חום,גרידת לימון מלח פלפל לבן, אגוז מוסקט מגורר, טרגון קצוץ,קליפת לימון מגוררת קורנפלור מומש במיים קרים. שלב א להקפיץ את רצועות הפלפלים,הנבטים,והבטטה במחבת עם חמאה עד לריכוך קל לתבל במעט שום כתוש מלח פלפל לבן ואגוז מוסקט. לשים מעט מתערובת הירקות על גבי חזה העוף,ולגלגל לצורת גליל,לסגור את הגליל באמצעות נעיצת קיסמי שיניים באיזור התפר,ולהניח בתבנית משומנת היטב על לחמם שומן (רצוי תערובת חמאה ושמן) ולצקת מהשומן הרותח על גבי גלילי החזה הממולאים,ולהכניס לתנור שחומם מראש ל חום של 230 מעלות לא מכוסים למשך כחמש עשרה עד 20 דקות כשמדי פעם במהלך תהליך הצליה יש לצקת מהשומן על גבי הגלילים. להוציא מהתנור ולהעביר לתבנית אחרת. סיר נפרד לטגן את חזה האווז להוסיף שום פרוס. לאחר שרצועות חזה האווז מטוגנות קלות יש להוסיף את היין הלבן ומעט סלרי אמריקאי קצוץ. להוסיף את המילון הטחון,המילון הקצוץ,שלוש כפות סוכר חום,גרידת לימון,נוזל בטעם עוף ולתבל בעזרת:מלח פלפל לבן, אגוז מוסקט מגורר, טרגון קצוץ,קליפת לימון מגוררת. להרתיח לבשל במשך כרבע שעה על גבי להבה נמוכה,ולשפר טעם לפי הצורך. להסמיך את הרוטב בעזרת הקורנפלור המומס במעט מיים קרים לצקת את הרוטב על גבי גלילי חזה העוף שבתבנית עד לכיסויי מלא לכסות ולבשל כעשרים דקות בחום 180-200 מעלות להוציא לשלוף את קיסמי השיניים מגלילי העוף בזהירות ולהגיש חם לצד אורז בצימוקים ושקדים ושעועות ירוקה בשמיר ושום לעטר לפני הגשה בעליי נענע ירוקים

עוף בקוקה-קולה

ולארוחת צהריים: עוף בקוקה-קולה מתכון של אימא שלי, הכי טעים, הכי מהיר ופשוט מאוד להכנה. כמובן שאפשר לשפר אותו ולהפוך אותו למשהו מיוחד יותר, אבל תאמינו לי (או לא) - זה פשוט טעים ככה. עם כל הרוטב על הפירה / אורז - פשוט נפלא. מרכיבים: עוף (מה שרוצים: שלם, כרעיים....) 1 כוס קוקה-קולה 3 כפות רוטב סויה 3 כפות ריבת משמש אופן ההכנה: להניח את העוף בכלי פיירקס. לערבב את יתר החומרים. לשים על העוף. לאפות בתנור בחום בינוני (180) במשך שעה וחצי (פלוס מינוס). להרטיב את העוף מדי פעם. טעים במיוחד עם פירה וסלט כרוב וגזר במיונז (ניצי) בתיאבון, ג'ואנה

אני מוסיפה למתכון הנ"ל גם 4 כפות אבקת מרק בצל. יוצא מ-ע-ו-ל-ה!!!

סופריטו עוף של נונה רג'ינה - של servi d

סופריטו עוף של נונה רג'ינה. מאד פשוט. מאד קל. לעקוב בדיוק אחר ההנחיות. והכי חשוב, להכין עם נשמה. הוי הזה הוא אנדר סטיטמנט למספר הפעמים שהמתכון נוסה.. וכמו במתכונים של הסבתות - אין מידות מדוייקות. החומרים: עוף בכמות הנדרשת. (אני משתמשת בכרעים בלבד) רצוי מאד להשתמש בנקבה טריה. אבל גם זכר קפוא יצלח. בחיים כמו בחיים. לסיר רחב שיכיל את כל העוף בנוחות בשכבה אחת, יוצקים שמן לגובה של 1/2 ס"מ. מיניחים את העוף על השמן ומפזרים מלח על פי הטעם ועוד טיפ טיפה. מטגנים עם מכסה סגור עד להשחמה מצד אחד. ששחום מלמטה, הופכים לצד שני. יש לשים לב שהעוף נדבק לתחתית ואסור שהעור יקרע!!! אז יש שני פתרונות לבעיה. האסכולה הראשונה דוגלת בהוספת מיים לסיר, ואני שייכת לאסכולה השניה, לפיה, מרטיבים מטלית היטב, ומניחים את הסיר הלוהט כשמכסהו סגור על המטלית הרטובה . זה משחרר כל הדבקה. הפכנו את העוף, ומטגנים מצד שני. מכסה סגור. עכשיו צריך המון סבלנות. מבשלים על אש קטנה מאוד במשך כשעתיים , תוך הקפדה על הוספת מיים כל הזמן. שלא יתייבש. בזמן שמתבשל, פורסים ציפסים גסים מתפוחי אדמה (נונה היתה אומרת : ישנה!) ומטגנים אותם לחום כהה. לא שרוף אבל חום. יש לתזמן את הטיגון כך שכשהנגלה הראשונה תהיה מוכנה - השעתיים בדיוק נגמרו. ואז, מוציאים את העוף מהסיר לצלחת. מקרצפים את תחתית הסיר מהטעים טעים הזה, שנדבק, ודואגים שיתערבב ברוטב. מוסיפים מיים ומיץ מלימון אחד, וכן כפית גדושה של כורכום ומעט מלח. ניתן להוסיף תרמילי הל ומסטיקא, אבל זה טעם אחר. מרתיחים את הרוטב שבסיר, ודואגים שכמות הנוזל תוכל לכסות את הצ'יפסים והעוף גם יחד. משליכים לרוטב את הצ'יפסים הלוהטים. מניחים חזרה את העוף. בודקים שמכוסה בנוזל. ושוב על אש קטנה לפחות לשעה. צריכים להשאר מעט מאד נוזלים בסיר. מגישים על אורז לבן, עדיף בסמטי. אצלנו משוגעים על זה.

המון המון תודה לניצי

בטוח שאעשה את הסופריטו שהמלצת לי......... שבת שלום ומחיאות כפיים רמות על הפורום המוצלח הזה טנגה

המון המון תודה לניצי

בטוח שאעשה את הסופריטו שהמלצת לי......... שבת שלום ומחיאות כפיים רמות על הפורום המוצלח הזה טנגה
עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
עופות
בחר
בחר