עוף

עוף

פאייה בעוף של פינגווינית

פאייה בעוף רכיבים: זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 45 דקות מספר מנות:6 1/4 כוס קמח רגיל 1 כפית פלפל שחור 2 פילה עוף לא שמן (250 גרם) חתוך לגושים 1 בצל גדול פרוס 3 כפות שמן זית 1 פלפל אדום או ירוק, קצוץ 1 קישא,פרוס כוס אורז חום 440 גרם עגבניות - מקופסה, מעוכות 2 כוסות ציר עוף 1/2 כוס אפונה קפואה 1 כף ריחן טרי, קצוץ 1 כף ריחן טרי, קצוץ 1 כף פטרוזיליה טרייה, קצוצה. מלח ופלפל לפי הטעם אופן הכנה: 1. מערבבים קמח ופלפל שחור. מקמחים את העוף ומנערים קמח עודף. 2. מחממים מחצית השמן במחברת, מטגנים במהירות מחצית העוף על אש גוהה עד שמשחים היטב . מפנים ומנגבים על מגבות נייר. מחממים את שארית השמן ומטגנים את שארית העוף. 2. מוסיפים בצל, פלפל, שום, קישוא. מבשלים על אש בינונית ובוחשים 3 דקות. מערבבים פנימה את האורז, עגבניות עם מיץ, וציר עוף .מכסים במכסה מהודק. היטב 4. מביאים בהדרגה לרתיחה. בוחשים פעם אחת. מנימיכים את האש ומבשלים, עם כיסוי, 45 דקות או עד שהנוזל נספג כמעט ושהאורז רך. 5. מערבבים פנימה אפונה, ריחן פטרוזיליה ועוף ומבשלים 4-5 דקות או עד שהעוף חם הערות: מקור המתכון: סידרה הקטנה-תבישילי קדרה-הביאה פינגווינית

עוף בפרמזן של ניצי

עוף בפרמזן חומרים ל6 מנות: 3 כפות חרדל דיז‘ון 1 כפית חומץ בן יין לבן 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 6 חצאי חזות עוף 3/4 כוס פירורי לחם (במקור פירורים מ 11/2 אינגליש מאפינס ) 3/4 כוס פרמזן מגוררת 1 כף חמאה מומסת מחממים תנור ל230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים חרדל דיז‘ון, חומץ, מלח ו1/4 כפית פלפל שחור. מצפים את העוף בתערובת (ניתן להשרות את העוף במרינדה עד שעתיים). במעבד מזון טוחנים פירורי לחם, גבינה, חמאה מומסת ו1/4 כפית פלפל. מעבירים את התערובת לצלחת שטוחה. מצפים את העוף בתערובת, תוך הפעלת לחץ קל כדי להבטיח את הידבקות הציפוי לעוף. מעבירים לתבנית. אופים 15-20 דקות, עד לצבע שחום.

עוף בשזיפים, מתכון שווה עם שידרוג חגיגי ביותר! - של ניצי

עוף בשזיפים - מתכון שווה בהחלט + שידרוג המצאה מיוחדת שלי, שנולדה מכורח המציאות, תוך שימוש ברעיונות שהופיעו במתכונים רבים, מהם שאבתי מעט מכל דבר. התוצאה שווה בהחלט! כרעיים עוף כמספר הסועדים 3-4 בצלים פרוסים לעיגולים 500 ג' שזיפים יבשים 1/2 כוס דבש 100 ג' אגוזים קלויים במקצת (לא הכרחי) 1/4 כוס שמן (ניתן להשמיט מטעמי דיאטה) 1/2 כוס מים (או לחילופין יין מתוק) 1/2 כוס דבש מעט זנגוויל 1/2 כפית קינמון פלפל מלח תערובת טעמים: 1/2 לימון 1 כף דבש 1/2 כפית פלפל לבן (או שחור, אם אין) 1/8 כפית זנגוויל 1 כפית קינמון 1/2 כוס מים (ואם יבש במיוחד ניתן להוסיף עוד חצי כוס=1 כוס ביחד) לפרוס הבצל לעיגולים ולרפד בהם תבנית אפייה גדולה. להניח את העוף על הבצל. להניח את השזיפים מסביב. למרוח את העוף בדבש (ואפשר גם לטפטף את הדבש על העוף). אם רוצים ניתן לפזר מעט פפריקה מתוקה על העוף לפני לקבלת צבע עמוק עוד יותר. לערבב את המים עם השמן וכל התבלינים ולמזוג מסביב לעוף על השזיפים. לכסות את התבנית בנייר כסף. לאפות בחום גבוה במשך כשעה. לאחר שעה, להוציא התבנית מהתנור (לא לכבות את התנור), להסיר את נייר הכסף, ולמזוג על העוף עם השזיפים את תערובת הטעמים, להחזיר לתנור לאפייה נוספת במשך כחצי שעה נוספת בחום גבוה להשחמה ולהתמזגות טעמים. הערה: מי שאוהב יכול למיס בכוס המים גם קובייה אחת או שתיים של תיבולית של שום ופטרוזיליה, אבל ממש לא חובה. טעים טעים. להגיש על אורז לבן (אפשר עם שקדים או צנוברים). שידרוג חגיגי במיוחד: להשרות את השזיפים במים חמימים למשך כשעה. לסנן ולגלען. לעיתים יש שזיפים שניתן לגלען בקלות כשהם יבשים. לערבב 350 ג' בשר טחון (מבשר טרי כמובן) עם 1 בצל קטן קצוץ דק, תבלינים לפי הטעם, כף מים, 1 ביצה (ואפשר גם מחצית אם לא חבל לזרוק...) ומי שרוצה גם פטרוזיליה קצוצה והמהדרין שמים גם תפוח אדמה אחד קטנטן מגורר בגירוד עדין. אבל לא חובה. ללוש היטב את העיסה הזו ולמלא בה את השזיפים. להמשיך לפי הרשום במתכון. בתיאבון ובהצלחה!

עוף בבצק מלח של אבי

עוף בבצק מלח 1 עוף שלם שטוף ומיובש רוטב סויה 1 בצל קטן פרוס 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק מעט שמן לבצק מלח: 5 כוסות מלח גס(המשמש להכשרת בשר) 4-5 כוסות קמח 1 כוס מים מחממים את התנור לחום גבוה. מורחים את העוף במעט רוטב סויה, מכניסים את הבצל הפרוס והג'ינג'ר לבטן העוף, מורחים את העוף במעט שמן, קושרים את רגלי העוף והכנפיים ומצמידים לגוף העוף בחוזקה. בקערה מערבבים את המלח עם 4 כוסות קמח, מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית דביקה מעט, אם התערובת לא מספיק דביקה מוסיפים עוד קמח. מניחים בתבנית שכבה בצק מלח לתחתית העוף, בעזרת הידיים מניחים את הבצק בצדדים ומעל עד לכיסוי מלא של העוף בשכבה פחות או יותר אחידה, מהדקים לעוף עד לאטימה מלאה. מכניסים לתנור ואופים שעה, מורידים לחום בינוני ואופים עוד 3 שעות. לאחר האפיה שוברים את בצק המלח בתבנית, מוציאים את העוף לצלחת ומחלקים למנות.

סלט עוף עם ארטישוק ירושלמי של אבי

סלט עוף עם ארטישוק ירושלמי 1/4 כוס מיונז 1/3 כוס שמנת חמוצה או יוגורט 1 כף חרדל דיג'ון 1 כף מיץ לימון 2-3 כםות כוסברה טריה קצוצה או פטרוזיליה מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם 1/2 קג' ארטישוק ירושלמי מקורצף ומקולף 1/2 קג' חזה עוף או הודו - מבושל או מטוגן קלות 1 פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה) 2 בצלים ירוקים קצוצים דק, החלק הלבן והירוק. מערבבים בקערה את ששת המרכיבים הראשונים ומניחים בצד. חותכים את הארטישוק הירושלמי לג'ולינים(בעובי גפרור) ומוסיפים לקערה. חותכים את חזה העוף לקוביות 2x2 ס"מ ומוסיפים לקערה, מוסיפים את הפלפל האדום, הפלפל החריף אם משתמשים והבצל הירוק ומערבבים, טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מאחסנים לשעה (מכוסה) במקרר, מביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

מקלובה / מע'לובה שהביא אבי

מתוך תכניתו של גידי גוב מקלובה / מע'לובה המקור של 'המקלובה/מע'לובה' הוא פרסי-עירקי, אולם ההיפוך של המנה על מגש הנחושת, הינו פלסטינאי. משה בסון מ'אקליפטוס' ממליץ לאכול את המע'לובה כמה שיותר חמה, וכמה שיותר חרוכה. החומרים הדרושים (6 - 4 סועדים): 6 כרעי עוף כולל העור, ללא שומן 1 בצל גדול פרוס לטבעות גסות 2 כוסות אורז פרסי או האורז בו נוהגים להשתמש 1 (חציל נאה פרוס לטבעות (כולל הקליפה 3 תפו"א מקולפים ופרוסים לעובי זרת ממוצעת 3 גזרים חתוכים לפיסות ארוכות או ראש קטן של כרובית מחולק לפרחים בינוניים מעט שמן חמניות שמן לטיגון עמוק 2 כפות אגוז מוסקט 1 כף זעפרן מקומי וזול ½ 1 כפית כורכום טחון 1 כפית פלפל שחור 2 ענפי קורנית מלח לרוטב: פלפלים חריפים קצוצים שיני שום קצוצות דק כוס לימון כוס שמן זית הציוד הדרוש: סיר לטיגון עמוק סיר 5 ליטרים למרק סיר בקוטר 40 ס"מ או כל סיר שאוהבים להכין בו אורז להכנת המע'לובה מגש כסף להגשה אופן ההכנה: מאדים את טבעות הבצל קלות, מוסיפים את העוף, הפלפל השחור, הזעפרן הזול ומערבבים עד שהעוף נאטם. מוסיפים מים עד כיסוי העוף ומוסיפים כורכום, מוסקט ומלח עד שמתקבל מרק מרוכז מאוד בצבע כתום נחושתי. מביאים לרתיחה ומשאירים ברתיחה כ- 20 דקות. בינתיים מטגנים את תפו"א, את החצילים ואת הכרובית או הגזר עד שיזהיבו. מוציאים את הירקות ומצננים, משמנים בשכבה דקה של שמן את תחתית סיר האורז החביב עליכם, ומסדרים בצפיפות רבה את ירכי העוף עם העור כלפי מטה. סוגרים את הרווחים בין חלקי העוף על ידי החצילים המטוגנים, ואת הגזר/הכרובית ותפו"א מסדרים בצורת טבעת סביב סביב. מעל הכל שמים את האורז, ובעזרת מצקת משקים לאט ובעדינות את חלקת הירקות והבשר עד גובה סנטימטר מעל פני השטח. מבשלים בסיר פתוח על אש גבוהה עד שמבעבע, מנמיכים מעט ומבשלים עד שרוב הנוזלים נעלמים. בשלב זה מכסים את הסיר, מנמיכים ל'צד השני' ללהבה הכי נמוכה שיש וממשיכים בבישול בין 20 דקות עד שעה, תלוי ברמת הפריכות הדרושה. המע'לובה מוכנה כשריח חרוך עולה באוויר, ככל שנשרף הרי זה משובח. מגישים לשולחן חם מאוד, לוקחים את מגש הנחושת, דופקים בכף מתכת על הסיר והופכים על המגש. מוסיפים לפי הטעם את הרוטב.

שייק אנד בייק: עוף אפוי בפירורים של ניצי

עוף אפוי בפירורי לחם - שייק אנד בייק ציפוי פירורים: 1 כף קמח 1/2 כף קורנפלור 7 כפות פירורי לחם 1/4 כפית אבקת שום 1/2 כפית אבקת בצל 3/4 כפית פפריקה מתוקה 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית סוכר 1/4 כפית מלח קורט פפריקה חריפה מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי. שמים בשקית ניילון בינונית, חזקה ועמידה (וללא חורים). מרטיבים את העוף במי ברז. מנערים את עודף המים ומכניסים לשקית. סוגרים את השקית ומטלטלים אותה היטב. לאחר מספר טילטולים היוף מתכסה בפירורים. מניחים את העוף בתבנית ואופים בחום בינוני גבוה 200 מעלות צלסיוס או 400 פרנהייט לטובת אחינו שבגולה, במשך 40-50 דקות. אין צורך להוסיף מים או לכסות. רצוי להשתמש בפירורי לחם מאיכות טובה. אפשר להוסיף שומשום, פתיתי בצל מיובשים וכתושים וכל תבלין הנראה לכם מתאים. אפשר גם לטגן בחמאה, מרגרינה או שמן - לפי טעמכם ומצב הדיאטה. בהצלחה. באדיבות רות סירקיס עם תוספות שלי.

אסקלופ חזה עוף (ונעלם הוי ) - של servi d

אסקלופ חזה עוף (ונעלם הוי ) מתכון קלי קלות ושווה! החומרים: 4 חזות עוף פרוסים לפרוסות דקות. קמח. שמן זית. שני ענפי רוזמרין טרי. שתי שיני שום. יין לבן (כוס וחצי). מלח. ההכנה: א. מקמחים את פרוסות חזה העוף. ב. מחממים היטב במחבת רחבה שמן זית ומניחים את שני ענפי הרוזמרין בשמן. לא מוציאים אותם עד לסוף שלב הטיגון. ומטגנים קלות (רק עד שינוי הצבע ולא יותר. אחרת מתייבש). מקפידים שיהיה מספיק שמן כל הזמן במחבת. מוציאים את הפרוסות המטוגנות לצלחת. ג. מנקים את המחבת משאריות הקמח ומשליכים את הרוזמרין. יוצקים שוב כשליש כוס שמן זית, מחממים , מטגנים קלות שתי שיני שום קצוצות. מוסיפים יין לבן ומלח. ד. מרתיחים את הרוטב ומניחים בתוכו את החזות המטוגנים. מחממים יחד ומגישים. הערה: האיטלקיה לימדה אותי שאם אין יין אפשר לסחוט לימון שלם, ולבצע את המתכון בדיוק אותו הדבר. עשיתי וגם טעים. נרשמה התעלפות רבתי.

פרגיות ברוטב טחינה capsicum - הביאה kipodet

פרגיות ברוטב טחינה capsicum פרגיות ברוטב טחינה מכינים טחינה (טחינה, מים, מיץ לימון והשום- כרגיל) חותחים את הפרגיות לרצועות ומטגנים עם שום בשמן זית. מטגנים צנוברעם עד להשחמה קלה. מוסיפים את הטחינה לבשר, מערבבים דקה ומפזרים צנוברים מלמעלה. מסירים מהאש ומפזרים סומק בנדיבות. הזלפה נוספת של שמן זית תוסיף לחגיגה. בטאבון- capsicum

כבדי עוף עם ארטישוק - מתכון של הילה אלפרט עם שינויים שלי - kipodet

כבדי עוף עם ארטישוק ================== מרכיבים: חצי ק"ג כבדי עוף טריים ובהירים שמן זית לטיגון 6 לבבות ארטישוק טריים (אם אין ברירה- משומרים) מיץ מלימון אחד 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה קורט סומק 3 שיני שום מעוכות שתי כפות ברנדי מלח, פלפל אופן ההכנה: 1. מנקים את הכבדים היטב מגידים ושאר איחסים וחוצים לשתי אונות. 2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הכבד לזמן קצר עד שמשחים. מוציאים את הכבדים ומניחים בצד. 3. פורסים את לבבות הארטישוק לפרוסות בעובי שני ס"מ, מכניסים לקערית ויוצקים עליהם את מיץ הלימון. 4. מחממים עוד שמן זית במחבת מטגנים את פרוסות הארטישוק עד שמזהיבות, מוסיפים את הפטרוזיליה, השום והסומק וממשיכים בטיגון ובחישה כחמש-עשר דקות. 5. מוסיפים את הכבדים יחד עם הנוזלים ונפלטו מהם למחבת, מוסיפים את הברנדי, הפלפל והמלח. מטגנים עוד שתיים-שלש דקות ומגישים על מצע סלט ירוק. בתיאבון, נעמה.

עוף ממולא באורז(בתנור) - של אבי

עוף ממולא באורז (כמות בסיסית לעוף אחד(עם העור)בינוני עם עצמות, לעוף ללא עצמות יש להגדיל כמות לפי הצורך) 1/2 1 - 2 כוסות אורז מבושל(לפי גודל העוף) 2 כפות שמן 1 בצל בינוני קצוץ דק 1/2 כוס פטריות קצוצות 3 כבדי עוף חתוכים לקוביות קטנות 1/4 כוס צנוברים מטוגנים קלות 1 כף פטרוזיליה טריה קצוצה דק 1 כפית מלח קורט פלפל שחור 1/8 כפית פלפל אנגלי טחון(לבחירה) 1/4 כפית קינמון(לבחירה) לציפוי: 1/2 כוס שמן 2 כפות פפריקה מתוקה 2 כפות דבש(לבחירה) מטגנים את הבצל במחבת עם השמן עד להזהבה קלה, מוסיפים את הכבדים והפטריות ומטגנים קלות, מסירים מהאש ומערבבים את שאר המרכיבים. ממלאים את העוף בתערובת, מהדקים מעט, סוגרים בתפירה, קושרים את רגלי העוף כשהן צמודות. מניחים בתבנית עמוקה, מערבבים בקערה קטנה את השמן הפפריקה והדבש ומורחים על העוף מכל צדדיו. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה ואופים עד לקבלת גוון שחום יפה, הופכים את העוף מדי פעם בזמן הצליה ומורחים בתערובת השמן והפפריקה.

כבד עוף בברנדי, תפוחים וקרמל - של kipodet

כבד עוף בברנדי, תפוחים וקרמל ====================== מצרכים: 750 גרם כבדי עוף יפים ומנוקים שני בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות שתי שיני שום מעוכות שני תפוחי עץ מזן גרנד אלכסנדר קלופים וחתוכים לקוביות 1/2 כוס ברנדי או קוניאק 5 כפות שטוחות סוכר חום פלפ גרוס, מלח שמן לטיגון אופן ההכנה: 1. לטגן את רצועות הבצל עד הזהבה, להוסיף את הכבדים ואת השום, להמליח, לפלפל ולטגן עד שהם כמעט עשויים. להוציא את הבצל ואת הכבדים מן המחבת לצלחת. 2. לשים במחבת את בסוכר החום עם מעט מים ולהמיס על אש קטנה עד להווצרות קרמל. להוסיף את קוביות התפוחים ואת הברנדי, לערבב. 3. להחזיר את הכבדים ואת הבצל אל המחבת עם הקרמל, לערבב להוסיף טיפונת מים אם צריך. לתקן טעמים ולהגיש. בתיאבון, נעמה.

כבד עוף ביין אדום ודבש - של kipodet

כבד עוף ביין אדום ודבש מצרכים: 500 גרם כבד עוף טרי ונקי שני בצלים חתוכים לרצועות דקות שן שום 70 גרם חמאה (או מרגרינה לשומרי כשרות) כפית מלח פלפל שחור גרוס כף דבש 2 כפיות קמח כוס וחצי יין אדום יבש (או כוס יין אדום וחצי כוס פורט) חופן פטרוזיליה קצוצה דקיקות אופן ההכנה: 1. שטפו היטב את הכבדים ונקו אותם ממרה ושומן. חצו את הכבדים בסכין. 2. חממו את החמאה במחבת וטגנו את הבצלים ואת השום עד הזהבה, הוסיפו את הכבדים למחבת וצלו עד השחמתם (תלוי עד כמה אתם אוהבים את הכבדים שלכם עשויים). 3. הוסיפו את הדבש, המלח והפלפל וערבבו. הוסיפו את הקמח בבזיקה דרך מסננת וערבבו שוב. 4. הוסיפו את היין האדום והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובחשו עד שהרוטב מסמיך. 5. ממש לפני ההורדה מהאש הוסיפי חופן פטרוזיליה קצוצה דק. נפלא עם פירה או כמילוי לבלינצ'ס.. בתיאבון, נעמה.

כנפי עוף - כמו בופאלו - של שגיא יובל

כנפי עוף - כמו בופאלו. צריך שיהיה: שני מגשי כנפיים, מנוקות, חצויות לשניים, אני מוריד גם את הקצוות. כוס מבקבוק רוטב צ'ילי מתוק. כוס מבקבוק רוטב צילי עם שום. שני שליש כוס חומץ רגיל (הדרים). ההכנה: וזה מה שעושים יום לפני: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ מטגנים את הכנפיים בשמן עמוק. מסדרים בתבנית שתכיל את כולן בצפיפות. מערבבים בקערה רוטבים וחומץ. יוצקים על הכנפיים. מכנסים למקרר עד לחצי שעה לפני הארוחה. חצי שעה לפני הארוחה: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ מכניסים את הכנפיים לגריל להשחמה - הכי קרוב לגוף החימום. אחרי רבע שעה מוציאים והופכים, ומכניסים לעוד רבע שעה.
עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
עופות
בחר
בחר