אווז, ברווז

אווז, ברווז

ברווז ברוטב רימונים ואגוזים - של פינגווינית

ברווז ברוטב רימונים ואגוזים 3 ברווזים 8 - 12 כפות בהראט 2 כוסות ליקר דובדבנים 1 כוס יין פורט 200 גרם אגוזי מלך מרוסקים גס 2 כוסות מרק עוף (אני הכנתי עם 2 כפות מרק דגש) מלח פלפל גרוס טרי הכנה: מנקים את הברווזים, מחלקים כל ברווז ל-4 (את העור המיותר והשומנים - שומרים למתכון של כבד אווז, מרפדים איתם את כלי החרס). לוקחים בנדיבות את תבלין הבהראט (כף /חצי כף - תלוי מתי רחצנו ידיים באמצע..) ומשפשפים את הברווז, מניחים כשעה שעתיים עם התבלין. מחממים בחום גבוה מאד (בערך 250 מעלות צליוס) את התנור, מסדרים את חתיכות הברווז על רשת שתאפשר ניקוז של השומן שיוצא מהברווז לתבנית וצולים כ-15-20 דקות). בזמן שהברווז בתנור, מוסיפים לסיר גדול מאד (אצלי של הטשולנט..) עם ידיות מתכת, את הנוזלים מרתיחים כ-5 דקות, מוסיפים מלח ופלפל גרוס ואת האגוזים. מרתיחים עוד כ-5 דקות, ומעבירים את הרוטב לקערה. מוציאים את הברווז מהתנור, ומעבירים לסיר. שופכים את הרוטב שבקערה על הברווז, סוגרים את הסיר היטב עם נייר אלומיניום מהודק כדי שהאדים לא יברחו. מורידים את הטמפטורה בתנור ל-180 מעלות צלזיוס ואופים כשעה - שעה וחצי. מגישים ליד אורז טה'ה דיג (מתכון מאתר התוכנית של אהרוני - רשת). בתאבון.

ברווז בדובדבנים של ניצי 18 - הביא *** אדם

ברווז בדובדבנים של ניצי 18 nitsi18 :מאת 08:45 :שעה 3/12/2001 :תאריך דובדבנים - הברווז! ברווז צלוי בדובדבנים 1 ברווז במשקל 1.5-2.5 ק"ג 1 בצל 4 יחידות מסמרי ציפורן שלמים 3 גבעולי סלרי רוטב דובדבנים: 500 ג' דובדבנים 1 כוס יין מתוק 2 כפות קורנפלור 1 כף מיץ לימון טרי 2 כפות ליקר דובדבנים (שרי ברנדי) חורצים 2 חריצים בבצל ותוקעים בו את מסמרי הציפורן. שמים את הבצל והסלרי בבטנו של הברווז האומלל. מניחים את המנוח על תבנית אפיה, עושים חריצים בחזהו ובירכיים (כדי שהשומן יתנקז והעור יעשה פריך). מחממים לחום גבוה את התנור (200 מעלות צלסיוס או 430 מעלות פרנהייט) במשך 15 דקות. כשהתנור חם דיו, מנמיכים את החום לבינוני (180 מעלות צלסיוס או 350 מעלות פרנהייט) ומיד מכניסים את הברווז. צולים במשך שעתיים עד שהוא עשוי. בודקים על ידי נעיצת קצה סכין בחזה הברווז: אם המיצים שקופים הנ"ל - עשוי! נכינים הרוטב: מבשלים מעט את הדובדבנים ביין, טועמים ומחליטים אם רוצים מעט מתוחק יותר (לפי סוג הדובדבנים בהם משתמשים) לפי זה מוסיפים מעט סוכר. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים ומוסיפים ליין. מבשלים עד שמסמיך. מוסיפים את מיץ הלימון (לפי הצורך והטעם). בסוף מוסיפים את ליקר הדובדבנים. מוציאים את הברווז מהתנור ומרחיקים מתוכו את הבצל והסלרי. מניחים על צלחת הגשה, חותכים למנות ומגישים עם הרוטב אותו יוצקים מלמעלה. תוספות תואמות הם: תפוחי אדמה וכרוב אדום קיפודונת, אל יאוש, שאר המתכונים יגיעו ככל שזמני יתיר לי, אמנם בטפטוף אבל בהתמדה! תהני!

שוקי אווז/מולארד בתנור של פינגווינית

שוקי אווז/מולארד בתנור מצרכים : 5 יחידות שוקיים מולארד/אווז (שוק אחת לסועד) 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות 1 כוס מרק (אפשר מקוביה) 1 כוס יין 1/4 כוס קוניאק 2 כפות דבש גדושות חצי כוס רוטב סויה 1 כף פלפל שחור 2 כפות פרפריקה אדומה מתוקה 3 כפות שום כתוש (אפשר אבקת שום או שום גבישים - אני משתמשת בספריי רכז שום) 1/2 כוס מיץ תפוזים מי מלימון אחד + הקליפה מגורדת הכנה בכלי מערבבים את כל החומרים חוץ מהשוקיים, עד שנוצר רוטב. מכניסים את שוקיים לתבנית עם דפנות גבוהות כשהעור כלפי מעלה, אופים בתנור בחום גבוה לא מכוסה בערך 30 דקות ואר כך הופכיחם לצד השני, בערך 10 דקות. במהלך האפיה ניגר הרבה שומן אותו שופכים מהתבני (אפשר לשמור בצנצנת לשימושים שונים בעתיד) השוקיים צריכים לקבל גוון חום זהוב. לאחר שלב זה שופכים לתבנית על השוקיים את הרוטב מכסים את השוקיים היטב ברוטב מכל הצדדים, מכסים היטב. אופים בחום בינני עד שהשוקיים מאוד רכובת וציבעם חום כהה. במהלך האפיה לבדוק כל הזמן שבתבנית יש מספיק נוזלים ורוטב במידה ואם צריך להוסיף מים. ניתן להוסיף תפוחי אדמה מקופים ולאפות ביחד
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
עופות
בחר
בחר