תפוחי אדמה בטעם של עוד

תפוחי אדמה בתנור בנוסח פרובאנס

מרכיבים:

2 תפוחי אדמה גדולים

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית עשבי תיבול פרובאנס

מלח ופלפל

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

פורסים את תפוחי האדמה עם הקליפה לחצאים, וחותכים כל חצי לשלוש רצועות עבות.

מניחים בקערה ומוסיפים כפית פפריקה, כפית תיבול הרב דה פרובאנס, מלח ופלפל ושתי כפות שמן זית. מערבבים היטב.

מסדרים את תפוחי האדמה אחד אחד על תבנית עם נייר אפייה או נייר סיליקון, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות משך 20 דקות.

מוציאים והופכים את תפוחי האדמה ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות.

מכבים את התנור, הופכים את תפוחי האדמה כך שהקליפה תהיה כלפי מטה, ומחזירים לתנור שנותר חם לעוד 10 דקות.

מגישים חם.

 
 המתכון נלקח מאתר נועמ'ס קייטרינג לאירועים
 

תודה!

לחובבי תפוחי האדמה (איך אפשר שלא?), מצרפת מתכון מעניין נוסף - של תפוחי אדמה וכרוב ניצנים אפויים בתנור.

מתכון מאד מאד פשוט, אבל טעים.

מצרכים
1 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים בקליפתם לשישיות
חצי שקית כרוב ניצנים קפוא
מלח גס
פלפל שחור גרוס
ענף רוזמרין
שמן זית
 
אופן ההכנה
  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחותכים אותם לשישיות על קליפתם.
  2. מכניסים לתבנית אפייה ומוסיפים את כרוב הניצנים (אין צורך להפשיר).
  3. מתבלים בשמן זית (בערך רבע כוס), קורט מלח גס ופלפל שחור גרוס ומערבבים היטב בידיים את כל המרכיבים, מניחים מעל ענף רוזמרין (ניתן להשתמש גם ברוזמרין יבש).
  4. אופים בחום בינוני (180 מעלות) בערך 40 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מבפנים ופריכים מבחוץ.

מקור - אתר רסט

בתיאבון!

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - המלצות
בחר
בחר