מסעדת אי זוגי - אוכל טוב קונספט בלי פואנטה
מסעדת אי זוגי הינה מסעדה כשרה חדשה שנפתחה לא מזמן במלון הבוטיק לאונרדו שברמת החייל. המסעדה מפוארת ומעוצבת ומתאימה בעיקר לארועים מיוחדים, לארועים רשמיים ולחבר`ה מבוגרים שמחפשים מקום כשר עם אוכל טוב (והוא באמת טוב). השולחן ערוך בצורה מרשימה וכלי ההגשה מיוחדים ויפים. חבר`ה צעירים שמחפשים מסעדה צעירה ותוססת, זה לא המקום. התפריט כולו מורכב ממנות שונות כשלכולן מחיר אחיד של 39 ש"ח, כאשר המטרה היא שבמקום להזמין מנה עקרית אחת גדולה, אפשר להזמין 2-3 מנות עקריות קטנות וכך לזכות לטעום יותר מנות. הרעיון לכשעצמו מבורך, אלא שלקונספט הזה הכניסו כלל נוסף...והוא שמכל מנה ניתן להזמין אך ורק מספר אי זוגי של מנות. קונספט בלי פואנטה שמבלבל גם את הסועדים וגם את המלצרים. המטרה היא שהשולחן יזמין מנה ל 3 מהמנה הזאת ומנה ל 5 מהמנה ההיא, כאשר הכל מגיע במרוכז למרכז השולחן. מה שקרה בסופו של דבר הוא שכל אחד הזמין מנה ליחיד מכל אחת מהמנות שרצה. במסעדה כל אחד רוצה לקבל מנה משלו וצלחת משותפת, לא כזה להיט. המנות ברובן טובות מאוד, אם כי לא אחידות ברמתן. לתשומת לבכם, המנות שמכילות בשרים יותר יקרים קטנות מאוד. קחו בחשבון כ 2-3 מנות לכל סועד, ואם לוקחים גם קינוח הרי שמדובר ב 156 ש"ח לא כולל שתיה. לא זול. קונספט נוסף הוא שמוציאים את המנות ברגע שהן מוכנות ולא מחכים שהכל יהיה מוכן בו זמנית. אני אוהב שכולם אוכלים ביחד. כך קרה שלכל אורך הערב כל פעם הגיעו מנות אחרות, ובכל הבלאגן פתאום צץ לו סלט ירוק שאף אחד לא הזמין (הם השאירו לנו אותו על חשבונם), מנת כבד אווז מיותרת הגיעה אף היא (ונשארה על השולחן על חשבונם) ומספר מנות לא יצאו עקב תקלה כלשהי, והגיעו באיחור. פיצו אותנו (מבלי שבקשנו) בקינוח חינם. למען ההגינות, אני צריך לציין שצילום המנות וההתעסקות בביקורת לא נעשה בדיסקרטיות, וייתכן שכל הצ`ופרים נבעו מכך...מקווה שאני טועה.
מעבר לבלאגן עם המנות השירות היה מהיר אדיב ומקצועי. אין תלונות.
מה הזמנו:
1) סינטה קרסט פיסטוק - מנה נהדרת של כ 120 גר` סינטה עם ציפוי פריך של פיסטוקים טחונים ברוטב יין אדום. המנה הוגשה עם פלחי תפ"וא מתובלים ומטוגנים. מנה טעימה מיוחדת ונהדרת. מומלץ.
2) שיפוד סלמון - נתח פילה של סלמון צרוב על מצע של ירקות מוקפצים בשום ועשבי תיבול. התמונה שווה 1000 מילים. טעים ויפה לעין. מומלץ.
3) פיש & צ`יפס - דווקא מנה זו שהיתה כביכול פשוטה יותר מהאחרות זכתה להתלהבות רבה מכל הסועדים. מנה יחסית גדולה לעומת שאר המנות. כמות יחסית נדיבה של נתחי פילה של דג קוד מתובל שטוגן בטמפורה והיה פריך וטעים מאוד, מוגש בשקית נייר חומה כמו המקור באנגליה. לצד הדג כמובן צ`יפס וקערית עם רוטב איולי חלפינו שזכה לתשבוחות. מומלץ.
4) כבד אווז (בתמונה למעלה) - אחת המנות הטובות ביותר בתפריט, ואחת הטובות שאכלתי מזה זמן רב, אולם היא ממש קטנה, 3-4 ביסים וזהו, אז קחו בחשבון. מדובר במספר חתיכות קטנות של כבד אווז צרוב ברוטב סאטה (בוטנים) עם ריבת עגבניות שרי ולחמניית בריוש קטנה (מאוד קטנה). מנה נהדרת.
5) לחמאג`ון - מנה נהדרת של בשר טלה טחון עם צנוברים ומתובלן כמו שצריך על לחם טאבון. מוגש עם כוס טחינה קטנה, טובה גם היא.
6) סלט עוף אסיאתי - מנה יחסית מאכזבת שמכילה עוף, אטריות אורז עלי חסה ומוגש עם וינגרט ושומשום. מנה דלה בטעמים והרבה פחות מעוצבת משאר המנות.
7) מיני המברוגר אנטריקוט - 2 המבורגרים קטנים מבשר משובח עשויים במידת עשיה מדוייקת בלחמניות קטנות וטעימות. מוגש עם 3 טבעות בצל ביתיות נהדרות ומעט פוטאטוס.
8) ספריבס טלה - חמש חתיכות פצפוניות במרינדת דבש טימין וקונפי שום. לא טעמתי מהמנה הזו, אבל החברים שהזמינו אותה, ומתורגלים בצלעות, אמרו שאלה הטובים ביותר שאכלו. אני מאמין להם.
9) אנטריקוט - נתח קטן של אנטריקוט בגריל ברוטב יין מפולפל עם הום פרייז ליד. למרבה ההפתעה דווקא מנה זו היתה מאכזבת, האנטריקוט לא היה באיכות הגבוהה ביותר. ההום פרייז היו טעימים.
10) סלט ירוק (על חשבון הבית) - מגוון עלים ירוקים, אנדיב, בטטה צרובה בליווי וינגרט פטל ואגוזי מלך. סלט נהדר. אוהבי האנדיב יתענגו.
11) מרק פירות אדומים - מרק של פירות יער ותותים עם שיפוד שמכיל 3 פחזניות קטנות וכוסית עם סורבה קוקוס בצד. מנה נהדרת שהיא גם חגיגה לעיניים. מי שיש לו בעיה עם החמצמצות של הפירות יער, שלא יזמין. אני אהבתי.
12) שוקולד, שוקולד, שוקולד (הגיע כפיצוי על העכוב בהוצאת חלק מהמנות) - מספר חתיכות של טרפלס, אגוזים ופיסטוק ובקבוקון של רוטב שוקולד. טעים ביותר, במיוחד לאור העובדה שזו מנה פרווה.
ביקורת שרותים: אין שרותים במסעדה, צריך לרדת קומה למטה ולהשתמש באילו של המלון.
לסיכום:
המקום: 4.5 (מתוך 5) - מפואר
השירות: 4.6 - מקצועי ואדיב.
מחיר: 4 - לא זול. חלק מהמנות מצדיקות את המחיר וחלק לא.
האוכל: עיצוב המנות - 4.8 - מושקע ויפה לעין.
מקוריות - 4.8 - מנות לא שגרתיות ומוצלחות.
טעם - 4.8 - מנות טובות וטעימות.
לסיכום - 4.7 - אוכל טוב קונספט בלי פואנטה