שוק כריסטמס בפרארה

016.jpg
4.jpg

שוק כריסטמס

מערבל הסוכר

זה הניחוח האופף את העיר מאמצע דצמבר. סוכר מתוק ודביק. לתוך המערבל הזה שופכים סוכר ונור קרמל. מוסיפים אגוזים-שקדים-ואר דברים טובים ויוצרים עיסות אותן מוזגים על גבי השייש הקר. שוברים לפיסות בגודל המתאים כשמתקרר ומתייצב, וזה הממתק של החג. חלק ממנו, לפחות.

וככה זה נראה

ממתקי החג

גם הטורונה, שהוא ממתק שמכינים מקצף ביצים מעורב בדבש עם שקדים-אגוזים ומה לא, הוא חלק ממתקי החג שלא ניתן לחגוג את כריסטמס בלעדיהם. יש קשה ושביר כמו אבן, ויש רך ומוציא סתימות ודביק להפליא. למרבה הפלא זה גם טעים נורא, מה שעושה את הענין לקשה ביותר.

ועוד ממתקי החג

מרציפנים בשלל צבעים

ובכל הצורות גם

והיה דוכן עם מעדנים מהדרום, מסיציליה

מתוקים לצד מלוחים

ועוד מתוקים מיוחדים לסיציליה

ועוד עוגיות מסיציליה

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - המלצות
בחר
בחר