האוכל של פרארה

ואז הלכנו לטייל קצת ברחובות. ומצאנו חנות קטנה שמכינה את הפסטה ביד, כמו פעם. כבר די נדיר למצוא חנויות כאלו. הכל עבר למרכזי הקניות מחוץ לעיר. נכנסתי. התעניננתי איזה פסטה זו. כמובן שהרוב ממולא בדלעת עם פארמיג'יאנו. שאלתי אם מכינים כאן, אמרו לי שכן, ביקשתי לראות והכניסו אותי לתוך המטבח. נכנסנו פנימה. שלוש נשים עומדות ומכינות את הפסטה אחד אחד. כמו יהלומים. הסבירו מיד איך עושים ומה שמים בפנים ושמחו נורא לשמוע שאנחנו אוהבים.
640.jpg
639.jpg

טורטליני טורטלוני קפלאצ'י, קפלטי ומה שביניהם

פסטה שמכינים ביד

קודם מכינים את יריעות הבצק

שמסתתר לו מתחת לבד ששומר עליו שלא יתייבש.

ועוד עוגות

והפסטיצ'יו היהודי של המאפה עם המקרונים בפנים

ועוד עוגות וגם מלוחים

וגולת הכותרת: הלחם הפרארזי: הקופיה - הזוג שנחשב ובצדק ללחם הטוב באיטליה

לא, זה לא לחם בכיכר עם תוספות כאלו ואחרות. זהו לחם מיוחד שחלקו פריך מאוד וחלקו רך, שמכינים מבצק מיוחד שנקרא בצק קשה, ומגלגלים בצורה מיוחדת ומדביקים את שני החצאים ביחד ליצירת הקופיה הרי היא ה"זוג". הלחם הזה נחשב לטוב ביותר באיטליה, והוא מצליח רק בפרארה בגלל הרכב המים, בגלל בקמח המיוחד בגלל האוויר ובגלל המסורת. מכינים אותו בעוד ערים, אפילו בבולוניה השכנה, והוא לא מצליח להגיע שם לדרגת השלמות של הלחם בפרארה. במלון שבו התאכסנו עמד מכשיר שבו השתמשו פעם כדי לחבוט בבצק ולהפוך אותו לבצק קשה.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - המלצות
בחר
בחר