הערכת מעטפות -
שלום ..
ברשותי מעטפות [תכף אפרט] שככל הנראה שוות, מאחר וקיבלתי אותם מסבא שלי [שקיבל אותם מאדם שהיה חייב לו סכום גבוה של כסף,המסתכם בכמה אלפים בודדים ..]
ובכן,יש לי "אלבום" רק של מעטפות.כ70 מעטפות.
למען הסדר הטוב,אשאל כמה שאלות:
1:הבנתי שמעטפות החל משנת 1953 לא שוות הרבה.רוב המעטפות שיש לי הם משנת 1953-1964 [כאשר המעטפות שיש לי הינם משנת 1960 עם שובר-מה שאמור לעלות את המחיר].
אשמח לדעת כמה "שווה" מעטפה בודדה בין השנים שציינתי,עם שובל וכמה שווה בלי שובל.
2:ולעיקר,יש לי כ25 מעטפות בין השנים 1949-1953 [כולל] -אשמח לדעת את שווין האמיתי. יש לציין שהם בלי שובר,וחתומות.על חלק מהמעטפות כתוב: מעטפות היום הראשון למטה [בשורה אחת] ועל חלק כתוב : יום הופעת הבול ,[למעלה,בצד שמאל] .כמו"כ על המעטפה יש ציורים\צילומים מיוחדים [זה לא סתם מעטפה]
לדוגמא:מעטפה משנת 1949 שכתוב עליה מעטפת היום הראשון ועליה שלושה בולים של "מועדים לשמחה" [נראלי זה הסט ] ועל המעטפה [בצד שמאל] מצוייר מסגרת כזאת ובתוכה כתוב לשנה טובה.. = אשמח לדעת כמה זה שווה.
עוד דוגמא:מעטפה משנת 1949 שעליה בול שכתוב :בארה של פתח תקווה. בלי שובל וחתומה.ועל המעטפה מצוייר בירוק עצים וכתוב למטה:[במעטפה] פתח תקווה. ולמעלה כתוב: דואר ישראל [בצבע ירוק,באותו הצבע שמצוייר על המעטפה]
ואחרון לדוגמא,אולי זה מעניין; זה בעצם לא מעטפה אלא כמין דף-קרטון שעליה בול שכתוב: מועדים לשמחה .ועליה חותמת משנת 1949 .על הדף-קרטון כתוב למעלה: דואר ישראל .וכתוב במרכז "ברוכים הבאים" וליד זה מצוייר אוניה ויבשה [שכתוב בתוכה קפריסין] ולמטה כתוב : חותמת דואר מוקדשת לחסול מחנות הכלא בקפריסין.
אשמח לדעת כמה שוות המעטפות בכללי,ובפרט ה-3 שתיארתי.
תודה רבה ..