מכתב פרידה 

אתמול לפני 9 שנים בדיוק הקמתי את הפורום הזה. בזמנו, לפי מיטב ידיעתי, היה זה פורום חובבי הנגרות הפעיל היחיד בארץ! לא ידעתי כמה נגרים חובבים יגיעו לפורום וכמה בכלל קיימים בשטח אבל הייתי בטוח שיש צורך לאחד אותם, לתת להם בית וירטואלי ומקום לשאול ולשתף רשמים וידע. ההתחלה הייתה איטית אבל לאט לאט נאספה קבוצה הדוקה והתחלנו להיפגש לחאפלות קטנות עם ובלי הדגמות. לשמחתי נוצרו פה חברויות אמיתיות ולא יכולתי שלא לחוש שהיה לי חלק קטן ברובם, מעצם זה ששימשתי כמגשר דרך הפורום.
למרות מאמצים רבים להשמר נייטרלי, כמו בכל קבוצה שגדלה, גם בזו החלו תופעות של דמוקרטיה ופוליטיקה ותוך כמה שנים התפצלו ונוצרו כמה פורומים חדשים (נגרות.קום, תפוז ועוד) וכיום לכל אחד תפקיד משלו וגוף חברים תומך. בהתחלה היה קשה לי לראות את חילוקי הדעות אבל עם הזמן הכרתי בהם כחלק טבעי מגדילה. כמו כן התלבטתי באותה תקופה אם הגיע הזמן לנוח ולתת לאחרים לרוץ קדימה אבל בחרתי להמשיך תקופה נוספת ולספק לחובבים אקראיים אלטרנטיבה נוספת.
החודש החלטתי שהפורום מיצה את המטרה שייעדתי לו ולדעתי בהצלחה מכובדת. הגיע הזמן שאתפנה לעיסוקים אחרים, כגון בלוג לחרטים (http://lazyturner.blogspot.com/) ועוד. אני רוצה להודות לכולכם על נטילת חלק פעיל (או סביל) בפורום הזה, אחד הותיקים בוואלה. אני מקווה שהחזון של קהילת חובבי נגרות שוקקת ימשיך ויתקיים ויהפוך למסורת קבועה פה בארץ. שמרו על דיון מקצועי וחברי, המשיכו ביצירה וחשוב לא פחות – העבירו את הידע שלכם לאחרים. זו הנאה לא פחותה!
בברכת קיץ נעים,
שלכם תמיד,
מקס