טיפוח כלב שיצו
שלום לכולם,
רציתי לדעת אם אני יכולה לגזור לבד את הפרווה של השיצו שנהוג לנקות לו, הבנתי שצריך בכפות רגליים, אוזניים וכו'...
אני נוהגת לרחוץ אותם באופן עצמי לסרק ולייבש בפן, ולפי הצורך גם לגזור קשרים...
אני יודעת שהכי טוב שאלך למספרה הבעיה היא שיש לי 2 כלבים וזה קצת גדול עליי עכשיו לשלם 300-500 שקל עבור זה.
יש אפשרות לקבל הדרכה או הסבר מה אמורים לעשות או שזה ממש לא אפשרי לבד?
תודה,
יערה.
יערה שלום
לפני שמספרים כלב לבד , בהחלט מומלץ ללמוד ממישהו איך לעשות את זה נכון כדי לא לפגוע בטעות בכלב. אם השיצו לא לתערוכות, מומלץ לגלח להם את אזור בית השחי, הבטן ורגליים אחוריות מבפנים (מקומות שיש בהם בד"כ קשרים. באזור הזנב מגלחים כמה ס"מ או גוזרים עם המספריים. השערות שבתוך תעלת האוזן מורטים עם פינצטה. ניתן גם לגלח את כפות הרגליים כדי למנוע מקוצים להידבק .באמבטיה: את אזור הפנים והזקן ממליצה לחפוף בשמפו לילדים, אלדמע, כדי שלא ישרוף בעיניים. את הגוף בשמפו לכלבים, לפרווה לבנה או בהירה. מומלץ להשתמש במרכך באזור האוזניים, זנב והגב. לא לשכוח לנגב היטב את פנים האוזן אחרי האמבטיה, כדי למנוע דלקות אוזניים.
לדעתי הכלבים שלך נראים דפקה מטופחים ,יחסית לאלה שאני רואה, הרבה אנשים שלוקחים שיצו ככלב בית, מסרקים את הכלב פעם בחודש ואז מגיעים לספרית ואומרים שהכלב מוזנח כי לא היה להם לזמן בשבוע האחרון... (כאילו שלא רואים שהכלב לא ראה מסרק חודשים.
נ.ב. הכלבים שלך מקסימים.