מה עוד ימציאו?
ידידי המתנדבים,
נתקלתי היום בפרסום בעיתונות הכתובה אל "קורס עוזרי בוחני תנועה", שימו לב לקישור http://www.201.co.il/
תראו, אחרי 14 שנה של התנדבות ביחידות תנועה שונות בארץ, הסיסמא "מקצוענים התנועה" של אגף התנועה כבר מהדהדת בראשי עם תחילת כל משמרת, רוב הכותבים בפורום הזה משקפים בתאוריהם יכולת מקצועית גבוהה ברישום דוחות ב.מ או בטיפול בתאונות דרכים, ואולי יהיו עוד שיסכימו איתי שלא למדו זאת בקורס של 16 שעות במשטרה!!
לא אספר לכם על החפיף שהיה בקורס הסמכת כתיבת דוחות שעברתי או במספר ההכשרות המקצועיות שאני עובר בשנה (אולי 2, במקרה הטוב), הכל נשאר למזל אם ישנו שוטר קבע מקצועי וסבלני ללמוד ממנו.
אז לאחר ההקדמה, נכון באנו להתנדב ללא תמורה כספית ואני לא מחכה שיאמרו לי תודה על שאני עושה, גם ככה אני עובד רק במשמרות ערב לילה כרוב השוטרים לא בתחנה. המערכת קשה ולא מתגמלת אפילו ברמת הציוד האישי (מדים, חגור סייר, אבזור ניידת, גז פלפל...) ויש אלף סיבות "להעלב" מהיחס למתנדבים, אבל לא איבדנו אמונה (בדרכנו) ולכן נמשיך להתייצב, אבל לדעתי זה כבר עבר את גבול הטעם הטוב, אולי יקחו מתנדבים גם למערך החקירות? המודיעין? או למעבדות מז"פ?
האתר יפה ומושקע, אבל האם אנחנו גם צריכים לרדוף אחרי האנשים ולממן מכיסנו את הפרסום, האם לפחות זה תפקיד של המשטרה? אני עדיין לא מרגיש פרייאר אבל מי יודע?...