סיכום ארועי החג וסוהפ"ש.
לשמחת כולנו, במרחב שלנו, בדרכים הבין עירוניות אף ת"ד. אפילו לא נ"ב (טפו טפו טפו, חמסה חמסה חמסה, מלח מים מלח מים מלח מים - כי זה עוד לא נגמר. עוד יש משמרת לילה), החל מבוקרו של ערב החג ועד צאת השבת (נכון ל-22:00).
נוכות משטרתית חבל"ז. לאן שרק נהג מסתכל - אור כחול. זה כולל מתנ"א, מג"ב וגם ניידות של תחנות מקומיות ורכב משטרתי שעבר במקרה. דגש על הזרמת תנועה ואכיפה כוללת. אבל רישום דוחו"ת רק על ביריונות, שכרות ועבירות חמורות. אז רשמתי בכל התקופה "רק" שלושה:
אחד על שעקף שיירה שנסעה לאט ובסבלנות לפניה ימינה. לגאון לא היה זמן. עקף - ונדחף (הפרעה). האמת היא שלא התכוונתי לרשום לו. היו כמה כאלה גם לפניו שקיבלו נו נו נו. אבל הוא התחיל להתחצף. רוצה בכח? קיבל.
השני - אחת נוסעת ותוך כדי נהיגה קוראת מדף שהיה מונח על ההגה. עצרתי אותה והיא אמרה שיש לה הנחיות איך להגיע. שאלתי - בזמן נהיגה?
מה היא עונה לי? "אז איך אתה רוצה שאני אגיע?" אמרתי לה שעוצרים בצד ומצידי שתקרא את כל האנציקלופדיה העברית. אבל לא בזמן נהיגה. קיבלה על חוסר זהירות.
שיא הקטע היה שלאחר רישום הדו"ח שאלתי אותה לאן היא צריכה להגיע (כבר קיבלה 500 ש"ח אז לפחות נעזור לה להגיע). נתנה לי שם של ישוב שנמצא במרחק שעתיים נסיעה לפחות.
"אז כאן את קוראת? מה זה? לומדת על-פה?"
השלישי - חמור (כן כן, זה עם האזניים הארוכות).
נהג בן 20, חדש 4 נוסעים ללא מלווה. ולמה חמור? עצרתי אותו כי בפניה ימינה הוא עקף את הרכב שלפניו שנעצר לבחון את מצב התנועה לפני שנכנס לכביש בפניה. עקף ונכנס בפניה ימינה לנתיב השמאלי משלושה. אם לא היה עובר את העבירה בפניה, לא הייתי עוצר אותו ולא הייתי מגלה את העבירה של הסעת הנוסעים. אז אם כבר עברת את עבירת הנוסעים - לפחות סע כמו בן אדם. אבל מי שמזלזל כנראה מזלזל עד הסוף. אני תמיד אומר שמי שנוהג לפי החוק - מקפיד על הכל. ומי שלא מקפיד - זה גם על הכל. אין מצב שעל תקנות כאלו אני מקפיד ועל אחרות לא. מסתבר שיש לו גם קופת שרצים בצורת תיקים פליליים מכאן ועד להודעה חדשה והבחור רק בן 20. אז אכל אותה בר"נ ל-30 יום וגם הרכב על שמו - גם הלך ל-30 יום וגם הזמנה (ולא לחתונה של השכנים).
חוץ מזה - הרבה הכוונות, הרבה סטטי והרבה אזהרות ע"פ - אבל... בלי אירועים טרגיים וזה מה שחשוב, לא?!
על זה היינו כותבים בשיעורי חיבור בביה"ס על הטיול הכתתי - חזרנו עייפים אך מרוצים.
שנה טובה וחתימה טובה לכולכם.
דיויד