סלטים ומנות ראשונות


פרגיות בדבש וסויה

לחמם מעט שמן בסיר שטוח , לטגן מעט את הפרגיות להוסיף חצי כוס סויה , מעט פלפל 2 כפות דבש ומעט מלח , לבשל על אש קטנה כחצי שעה . מעדן................!!!!!

עוגת דבש ותפוחים של דולייס - הביאה סמדר

עוגה שתעזור לך פעמיים: לחסל הן את עודפי הדבש מראש-השנה, והן את את עודפי התפוחים, מאותו חג... זו עוגת דבש מאוד "דבשית", מתוקה עשירה - ועם זאת, לא יותר מדי דבש. עסיסית וטעימה. 3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות ½ כוס דבש 1 כוס סוכר חום 1 כפית קינמון 150 גרם חמאה רכה 3 ביצים שלמות 2 כוסות קמח + ½ חבילה אבקת אפיה + 1 כפית סודה לשתיה 100 גרם אגוזים קצוצים (לא הכרחי) אופן ההכנה: להכניס לקערת המיקסר חמאה רכה, דבש, סוכר, קינמון, ביצים ולערבב היטב. להוסיף לאט קמח+אבקת אפיה+סודה לשתיה במהירות איטית. לבסוף להוסיף את התפוחים והאגוזים. לשטח את העיסה בתבנית עגולה 26, או ב-2 תבניות אינגלישקייק. לאפות בחום בינוני כ-45-50 דקות. להוציא ולקרר על רשת. בהצלחה

שומנים

כמה שומן בעוגת דבש?

קנוחים ועוגות


עוגת דבש סופר מהירה של ג'רג'ר

עוגת דבש מהזן הכבד והלח. הסובין עוזר לשבור את הכבדות ולהעניק מרקם קליל ונעים. לא יותר מ-5 דקות עבודה, קערה ומטרף ידני. מדליקים את התנור לחום 170 מעלות צלזיוס. שמים בקערה: 1/2 כוס דבש 1/2 כוס סוכר חום כהה 1/2 כוס שמן (או 75 גרם חמאה/מרגרינה בקוביות) 1/2 כוס קפה חזק חם מאד מעט תמצית וניל 1/2 כפית מלח 1/2 כפית חוואיג' לקפה (אפשר להוסיף עוד קינמון לחיזוק הטעם) מערבבים הכל יחד במטרף בלון ידני עד להמסה מלאה של הדבש והסוכר. מוסיפים 2 ביצים וטורפים היטב. מוסיפים: 1 כוס קמח נסורת (או 2/3 כוס קמח מלא + 1/3 כוס סובין חיטה) 1/2 כוס קמח לבן 1/2 שקית אבקת אפיה מערבבים היטב במטרף לתערובת אחידה, נוזלית ונטולת גושים. מעבירים לתבנית עוגה אנגלית ואופים בחום 170 מעלות 40-45 דקות עד שהעוגה יציבה. העוגה צריכה להיות מעט לחה כשהיא מוכנה. אם יש סבלנות מצננים באופן מוחלט לפני שאוכלים.
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר