סלט ירוק עם תאנים, רימונים וגבינת פטה -סמדר
מזמן לא היה לנו כאן סלט יצירתי (שלא לומר: מוזר-משהו...)
אז טוב, הנה יש לנו. וסלט, זה ממילא רק תירוץ לתמונה יפה. בערך כמו שלחם הוא תירוץ לחמאה...
זה לא סלט פירות, למרות הפירות הקייציים המשתתפים בחגיגה. וגם לא בדיוק סלט ירקות שגרתי. זה שילוב, שיצא לא רע דווקא. אפילו טעים. יש בו איזון עדין בין מתוק לחמוץ למלוח.
בכל אופן - זה סלט עונתי לגמרי, עונת סוף הקיץ, עונת התאנים והרימונים - איפשהו בין אב לאוגוסט.
בתאנים הכוונה לתאנים לא בשלב המתוק-כדבש שלהן, אלא כשהן עוד ירוקות וקשות, אם יוצא לכם לעבור ליד איזה עץ תאנה, ככה בדרך לאנשהו...
בתיאבון!
רכיבים:
עלי בייבי
3-4 תאנים ירוקות לא בשלות מדי
גרעינים מחצי רימון קטן
50 גרם גבינת פטה
רוטב:
2 כפות חומץ
כף דבש או סירופ מייפל
חצי כפית מלח
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן תירס או קנולה
אופן הכנה:
לחתוך את גבינת הפטה לקוביות קטנות ולקלות בגריל עד שישחימו מעט.
לערבב בצנצנת קטנה את חומרי הרוטב.
לסדר על צלחת את העלים הירוקים, לחתוך את התאנים לחצאים ולהוסיף. לפזר את גרעיני הרימון ואת הגבינה הקלויה ולטפטף מהרוטב מעל לכל.
הערות:
כמות: ל-2 מנות
אפשר לשים פחות דבש ברוטב, לפי הטעם.
מקור המתכון: עצמי
הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001