ראש השנה

קנוחים ועוגות

מנה עיקרית

סלטים ומנות ראשונות

סלט עם גרעיני רימון-ניצי

1 חבילה של עלים מעורבים (חסה, בייבי וכד') 1 רימון מופרד לגרגירים אוכמניות מיובשות צנוברים קלויים במחבת 1 גזר - קלוף לרצועות דקיקות בקולפן 5 עגבניות שרי - חתוכות לרבעים תחמיץ: שמן (לא זית) חומץ בן יין אדום סירופ רימונים (1 כפית) 1/2 - 1/4 כפית חרדל כמה טיפות מיץ לימון או תפוז את היחסים בין השמן לחומץ יש לקבוע לפי הטעם. לנער את הכל בבקבוק או כלי מיוחד. למזוג על הסלט ולהגיש

סלט ירוק עם תאנים, רימונים וגבינת פטה -סמדר

מזמן לא היה לנו כאן סלט יצירתי (שלא לומר: מוזר-משהו...) אז טוב, הנה יש לנו. וסלט, זה ממילא רק תירוץ לתמונה יפה. בערך כמו שלחם הוא תירוץ לחמאה... זה לא סלט פירות, למרות הפירות הקייציים המשתתפים בחגיגה. וגם לא בדיוק סלט ירקות שגרתי. זה שילוב, שיצא לא רע דווקא. אפילו טעים. יש בו איזון עדין בין מתוק לחמוץ למלוח. בכל אופן - זה סלט עונתי לגמרי, עונת סוף הקיץ, עונת התאנים והרימונים - איפשהו בין אב לאוגוסט. בתאנים הכוונה לתאנים לא בשלב המתוק-כדבש שלהן, אלא כשהן עוד ירוקות וקשות, אם יוצא לכם לעבור ליד איזה עץ תאנה, ככה בדרך לאנשהו... בתיאבון! רכיבים: עלי בייבי 3-4 תאנים ירוקות לא בשלות מדי גרעינים מחצי רימון קטן 50 גרם גבינת פטה רוטב: 2 כפות חומץ כף דבש או סירופ מייפל חצי כפית מלח פלפל שחור גרוס 4 כפות שמן תירס או קנולה אופן הכנה: לחתוך את גבינת הפטה לקוביות קטנות ולקלות בגריל עד שישחימו מעט. לערבב בצנצנת קטנה את חומרי הרוטב. לסדר על צלחת את העלים הירוקים, לחתוך את התאנים לחצאים ולהוסיף. לפזר את גרעיני הרימון ואת הגבינה הקלויה ולטפטף מהרוטב מעל לכל. הערות: כמות: ל-2 מנות אפשר לשים פחות דבש ברוטב, לפי הטעם. מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001

מנה עיקרית


אוסובוקו בדבש ותפוחי עץ - ניצי

כ- 2 ק"ג נתחי אוסובוקו חתוכים לנתחים גדולים ועבים (גבוהים) 1 כוס דבש 1/2 כוס מיץ לימון 1 גבעול רוזמרין 1 ליטר מרק עוף (במקור היה כתוב ציר עגל, אני השתמשתי במרק) קמח לקימוח שמן לטיגון מלח-פלפל 2 תפוחי עץ גרני סמית הירוקים קלופים וחתוכים לשמיניות מבשלים את הדבש בסיר בעל תחתית עבה במשך כ- 3-5 דקות, עד שצבעו הופך עמוק וכהה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עד שהעיסה הופכת הומוגנית. מוסיפים את המרק והרוזמרין. מבשלים עוד 5 דקות. מקמחים את נתחי הבשר בקמח מעורב במלח ופלפל. מטגנים בסיר רחב עם שמן עד להשחמה. מוציאים מהסיר ושומרים בצד. מוסיפים את הציר עם הדבש ומגרדים את שאריות הקמח מתחתית הסיר. טועמים ומתבלים במלח ופלפל. מחזירים את הבשר לסיר, מכסים ומבשלים על להבה קטנה כשעתיים או עד שהבשר רך. מוסיפים תפוחי עץ ומבשלים עוד 20 דקות. אנחנו הגשנו עם אורז בסמטי

קנוחים ועוגות


עוגת דבש ותפוחים של דולייס - הביאה סמדר

עוגה שתעזור לך פעמיים: לחסל הן את עודפי הדבש מראש-השנה, והן את את עודפי התפוחים, מאותו חג... זו עוגת דבש מאוד "דבשית", מתוקה עשירה - ועם זאת, לא יותר מדי דבש. עסיסית וטעימה. 3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות ½ כוס דבש 1 כוס סוכר חום 1 כפית קינמון 150 גרם חמאה רכה 3 ביצים שלמות 2 כוסות קמח + ½ חבילה אבקת אפיה + 1 כפית סודה לשתיה 100 גרם אגוזים קצוצים (לא הכרחי) אופן ההכנה: להכניס לקערת המיקסר חמאה רכה, דבש, סוכר, קינמון, ביצים ולערבב היטב. להוסיף לאט קמח+אבקת אפיה+סודה לשתיה במהירות איטית. לבסוף להוסיף את התפוחים והאגוזים. לשטח את העיסה בתבנית עגולה 26, או ב-2 תבניות אינגלישקייק. לאפות בחום בינוני כ-45-50 דקות. להוציא ולקרר על רשת. בהצלחה

מנה עיקרית


שוקיים במיץ רימונים טרי - עופר זילברברג

דווקא עכשיו אפשר להשיג בשווקים רימונים מעולים התהליך: 2 קילו שוקיים מושרים ללילה במיץ רימונים סחוט (אפשר לסחוט במסחטת תפוזים עם מנוף לחיצה) מוסיפים חצי לימון סחוט, כ-5 ענפי רוזמרין, עלה דפנה, פלפל אנגלי. מאדים 2 בצלים בינוניים קצוצים בשמן זית, מוסיפים את השוקיים ללא המרינדה לאידוי אחרי שהבצל הזהיב והשוקיים נצרבו,נוסיף את המרינדה,נביא לרתיחה, נוסיף מלח לפי הטעם ונעביר לתבנית אפיה בחום של 150 עד שהעוף מוכן (כשעה או קצת יותר) זו מנה לאהבה !

מתכון: עוף בדבש - ג'ואנה

כרעיים עוף כמספר הסועדים 3-4 בצלים פרוסים לעיגולים 500 ג' שזיפים יבשים 1/2 כוס דבש 100 ג' אגוזים קלויים במקצת (לא הכרחי) 1/4 כוס שמן (ניתן להשמיט מטעמי דיאטה) 1/2 כוס מים (או לחילופין יין מתוק) 1/2 כוס דבש מעט זנגוויל 1/2 כפית קינמון פלפל מלח אופן הכנה: 6 - 7 כפות מרק עוף 6 - 7 כפות סוכר 6 - 7 שיני שום כתוש 3 - 4 כפות יין שרי קורט מלח, פלפל שחור טרי 1. מסדרים את הפרגיות בתבנית. 2. מערבבים את החומרים בקערה ויוצקים על הפרגיות. 3. משרים במקרר 3 שעות (שהטעם ייספג) 4. אופים בחום 180 במשך כ- שעה וחצי. 5. חשוב להרטיב מדי פעם את הפרגיות ברוטב. 6. מוציאים כשהרוטב סמיך והעוף 'כמעט שרוף' הערות: הערה: לאפות בתנור כשהתבנית מכוסה בנייר אלומיניום - להסיר הנייר לקראת הסוף (חצי שעה עד שעה). נפלא עם אורז וירקות.... מקור המתכון: ג'ואנה בן טובים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001

קנוחים ועוגות


מבחר עוגות דבש-באדיבות אדם

1)עוגת דבש ודובדבנים להקציף 100 גרם חמאה 100 גרם סוכר מעט מלח להוסיף שתי כפות דבש אבקת אפיה 200 גרם קמח 3 ביצים אחת בכל פעם מעט רום 150 גרם דובדבנים מסוכרים חצוייים לאפות בתבנית אינגליש קייק משומנת בחמאה בטמפרטורה 190 מעלות למשך 45 דקות 2)עוגת דבש ותמרים כוס וחצי קמח 150-200 גרם חמאה שלושת רבעי כוס סוכר 3 ביצים טרופות כוס יוגורט רבע כוס דבש תמצית וניל חצי כוס תמרים קצוצים מעט אגוז מוסקט מגורר מעט ציפורן מגורר קבוצה ב רבע-חצי כוס דבש 50 גרם חמאה בקערה מעבדים את החמאה הסוכר והקמח לתערובת פירורים מוסיפים את יתר חמרי קבוצה א ומערבלים היטב במשך כחמש דקות מעבירים לתבנית משומנת בחמאה אופים כ-35 דקות ב 180 מעלות בזמן אפיה שמים בסיר את חמרי קבוצה ב בוחשים על להבה נמוכה עד מיזוג חמרים והמסת החמאה. יוצקים על גבי העוגה החמה מיד עם הוצאתה מהתנור. 3)עוגת סיינה מחממים תנור ל 150 מעלות כוס שקדים קלוייים או מולבנים כוס אגוזי פקאן או לוז קלוי משמש יבש קצוץ אננס מסוכר קצוץ קליפות תפוז מסוכרות (אורנג'דה) תמרים לחים קצוצים מאה גרם קמח כף קקאו מעט קינמון מעט ציפורן מעט מוסקט מגורר פלפל אנגלי טחון. חצי כוס סוכר חצי כוס דבש לערבב בקערה את כל הפירות הקמח והקקאו מחממים על גבי להבה נמוכה את הסוכר והדבש מרתיחים כדקה את הסירופ שהתקבל יוצקים על תערובת הפירות והקמח ומערבבים במהירות יוצקים לתבנית ןאופים במשך כ 40 דקות בחום 150 מעלות מקררים בתבנית ואז מוציאים ועוטפים בנייר אלומיניום רצוי להלין את העוגה יומיים לפני הגשה. חותכים למשולשים ומגישים 4)עוגת דבש וברנדי 200 גרם חמאה לא מלוחה שלושת רבעי כוס סוכר 3 ביצים חצי כוס דבש ארבע כפות ריבה מעט ציפורן מעט קינמון קורט מוסקט חצי קילוגרם קמח אבקת אפייה כוס ברנדי כוס משקה קקאו לא ממותק חם להקציף את החמאה והסוכר להוסיף את הביצים אחת אחת לתערובת תוך כדי הקצפה. להוסיף את יתר החמרים למעט הקמח והקקאו מערבלים איטית ומוסיפים את הקמח והקקאו לסירוגין מעבירים לתבנית על גבי נייר אפייה משומן אופים כ 75 -70 דקות ב 170 מעלות כעשר דקות לפני תום אפייה לעטר את העוגה בשקדים מולבנים בעודה בתנור 5)עוגת גבינה ודבש בצק: 150 גרם קמח 50 גרם סוכר קורט מלח 75 גרם חמאה מעט מי קרח מילוי: רבע קילו גבינת שמנת טבעית רבע כוס סוכר 50 גרם דבש 2 ביצים קינמון לחמם תנור ל 200 מעלות לערבב את חמרי הבצק ולאפות בתבנית פאי או בבתבנית קפיצית עגולה מס 26 כתחתית.במשך כשלושים דקות. להוציא ולהנמיך את חום התנור ל 180 לטרוף את הגבינה הסוכר והדבש במהירות איטית מאוד עד למיזוג חמרים מושלם להוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי עירבול. להוסיף חצי כפית קינמון.לערבל לצקת על גבי התחתית שיצרנו ולפזר מעל את יתרת הקינמון. לאפות בתנור במשך כ 35 דקות 6)עוגת דבש ויוגורט-ללא אפייה תחתית כמו בעוגה הקודמת או תחתית מבסקויטים מרוסקים מעורבים בחמאה מומסת מילוי גביע ורבע יוגורט רבע קילו גבינה לבנה 3-4 כפות דבש כף מיץ לימון טרי גרידת לימון 2 ביצים מופרדות שקית גלטין(14 גרם) קרטונית שמנת מתוקה לטרוף את היוגורט והחמאה לטרוף את הגבינה והדבש ולהוסיף לתערובת היוגורט והחמאה. להמיס את הגלטין במיים עם גרידת ומיץ הלימון לחמם את התערובת באמבט מיים חמים עד להמסתה והצצלתה להוריד מהלהבה. להוסיף את הגלטין המומס לתערובת הגבינה והדבש להוסיף תוך כדי טריפה את חלמוני הביצה להקציף היטב את החלבונים ולקפל לתוך התערובת להקציף את השמנת המתוקה ולקפל לתערובת. לצקת על גבי התחתית שהכנו מראש בתבנית 24 קפיצית עגולה. ולהכניס לקירור למשך 6 שעות לפני הגשה.

עוגת דבש עם בירה שחורה(!)-הובא והומלץ ע"י יפנית

מצרכים לשתי תבניות מאורכות של 30 ס"מ: 4 ביצים 1 כוס סוכר 1 כוס דבש 2/3 כוס שמן 1 כוס בירה שחורה 2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס 3 כוסות קמח תופח 1 שקית אבקת אפיה קורט מלח 1 כפית קינמון טחון ½ כפית ציפורן טחון ¼ כפית אגוז מוסקט מגורד לציפוי (לא חובה): 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס אופן ההכנה: הערה: כדאי ונוח להשתמש במקצפת יד במהירות נמוכה בשלבים 1-3. 1. מערבבים יחד את הביצים והסוכר כמה שניות. 2. מוסיפים שמן + דבש + בירה וטורפים היטב. 3. מוסיפים את התפוחים וטורפים היטב. 4. מנפים יחד את הקמח + אבקת אפיה + מלח ומוסיפים בהדרגה לנוזלים בכף עץ. 5. מוסיפים את התבלינים. 6. משהים כרבע שעה. 7. מחממים תנור לחום בינוני. לפני שמעבירים לתבנית בוחשים שוב. 8. אופים 25-30 דקות עד שנוצר קרום חום. 9. מורידים את הטמפרטורה לבינוני-נמוך ומסדרים על העוגה את האגוזים. 10. אופים עוד 20-30 דקות (חום בינוני-נמוך) עד שקיסם יוצא נקי ויבש. מקור המתכון: מצאתי היום את המתכון ברשת ללא ציון המקור. לניסיון אפיתי היום חצי כמות

גירסת זושי (עם יין אדום מתוק ועוד...)

קיבלתי 3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות 4 ביצים 1 כוס סוכר 1 כוס דבש 1/3 כוס שמן בלבד!!! 1 כוס יין לקידוש (אפרת אם זה ממש משנה) 2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס 3 כוסות קמח רגיל ( ונראה לי שיפנית התבלבלה כשכתבה תופח) 1 שקית אבקת אפיה קורט מלח 1 כפית קינמון טחון ½ כפית ציפורן טחון ¼ כפית אגוז מוסקט מגורד לציפוי (לא חובה): אגוזי פקאן שלמים אופן ההכנה: בחשתי את כל המרכיבים פרט לפקאנים ואפיתי כ 45 דקות בחום בינוני...

קנוחים ועוגות


מתכוני עוגות ועוגיות ביתיים ועוד-חדש

חדש

סלטים ומנות ראשונות


פרגיות בדבש וסויה

לחמם מעט שמן בסיר שטוח , לטגן מעט את הפרגיות להוסיף חצי כוס סויה , מעט פלפל 2 כפות דבש ומעט מלח , לבשל על אש קטנה כחצי שעה . מעדן................!!!!!
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים
בחר
בחר