רכיבים:
בצק:
250 גרם חמאה רכה או מרגרינה
250 גרם גבינה לבנה 9% או 5%
3 כוסות קמח לבן
½ כפית מלח
מילוי:
100 זיתים ירוקים מגולענים
ציפוי:
100 גרם שומשום
אופן הכנה:
לשים בקערה או במעבד מזון את הקמח, המלח, החמאה/מרגרינה והגבינה ולאחד לבצק. אם הבצק מדי דביק, להוסיף מעט קמח. לשמור את הבצק מכוסה או עטוף בניילון במקרר כמה שעות, אפשר יום-יומיים.
לקרוץ מהבצק כמות של כפית בערך, לקחת זית ולעטוף אותו בבצק ולגלגל ביד לכדור קטן. לשים את השומשום בצלחת, לגלגל את הכדור בשומשום עד שיצופה. כך לעשות את כל הבצק לכדורים ולהניח אותם בתבנית שטוחה, על נייר אפיה, במרחק לא גדול זה מזה.
לאפות בחום גבוה כחצי שעה עד להזהבה קלה.
להגיש חם או קר. אפשר לשמור בכלי סגור, לאחר קרור, כיומיים.
אפשר להקפיא.
הערות:
כמות: כ-100 כדורים
קל להכנה, טעים ומתאים כחטיף לאירוח.
מקור המתכון:
עצמי
הופק על-ידי תוכנת מטעמים